Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ένας απίθανος τύπος κάνει απίθανες δηλώσεις...

Λίγες ώρες μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο Όλι Ρεν έσπευσε να κάνει δηλώσεις, δείχνοντας απογοητευμένος από τις εξελίξεις. «Είναι ουσιώδες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, περιλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν το
πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ και την εφαρμογή του».
Ο επίτροπος επεσήμανε ότι “μία συμφωνία πρέπει να υπάρξει σύντομα. Ο χρόνος τελειώνει”. Είπε μάλιστα ότι “το μέγεθος της πρόκλησης είναι μια δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία ως σύνολο και ως εκ τούτου απαιτεί την συνεισφορά όλων των κομμάτων και όλων των πολιτών”.
Ουσιαστικά αυτό που ζητά ο Ευρωπαίος επίτροπος είναι να ξαναγίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέχρι να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων. Συνεργάτες του μάλιστα επεσήμαναν πως οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει έστω και σε βάθος χρόνου να διασφαλίσουν συναίνεση ως ένα βαθμό στα μέτρα λιτότητας και της αποκρατικοποίησης. Παράλληλα τόνιζαν με κατηγορηματικό τρόπο που θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα μας το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
Είναι γνωστό ότι οι Βρυξέλλες και οι εταίροι δεν απεχθάνονται τίποτα περισσότερο από τις πρόωρες εκλογές.
Επιπλέον όμως θεωρούν, γνωρίζοντας πια τη λειτουργία της ελληνικής διοίκησης πως αν η αντιπολίτευση συνεχίσει την αντιμνημονιακή ρητορική η κρατική μηχανή δεν θα μπορεί να παράξει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Ο κ. Γιούνκερ από την πλευρά του, με αυτά τα δεδομένα, χαρακτήρισε την κατάσταση δύσκολη και τεταμένη υπενθυμίζοντας ότι η κρίση στην Ελλάδα θα είναι ένα απ’ τα βασικά σημεία συζήτησης κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Νικολά Σαρκοζί στις 30 Μαΐου. Εν αναμονή των συμπερασμάτων της τρόικας και μπροστά σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο Ιούνιο, Βρυξέλλες και εταίροι θεωρούν πως τουλάχιστον η αξιωματική αντιπολίτευση έχει άλλη μία ευκαιρία να εξιλεωθεί και αυτή είναι η 23η Ιουνίου και το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου