Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τσίπρας: Εκβιασμένη συναίνεση δεν υπάρχει

Την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση του Α. Τσίπρα: «Η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του προέδρου της δημοκρατίας συνιστά μια ανοιχτή ομολογία αποτυχίας της
πολιτικής του μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός αφού με υπόγειες διαβουλεύσεις οδήγησε την χώρα σε μία πρωτοφανή κρίση, τώρα εμφανίζεται σαν να ανέλαβε χθες και νίπτει τας χείρας του. Ζητά συναίνεση όχι από την κοινωνία ούτε από την Αριστερά, ζητά αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά του για να συνεχίσει την άδικη καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου.
Δεν μας εξήγησε όμως γιατί εκεί που απέτυχε χθες θα επιτύχει το αύριο, δεν μας εξήγησε γιατί ο λαός μας οφείλει και άλλο πόνο και άλλες θυσίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και άραγε για πόσο ακόμα θα μπορεί να κυβερνά με σύμμαχο το φόβο και με εργαλείο τον εκβιασμό.
Η συναίνεση όμως και ιδίως η συναίνεση του λαού και της κοινωνίας που αυτό είναι το ζητούμενο δεν εκβιάζεται. Εκβιασμένη συναίνεση δεν υπάρχει.
Αντί λοιπόν ο κ. Παπανδρέου να ζητά τη συναίνεση της δεξιάς για να εκβιάσει τον λαό, ας καταλάβει επιτέλους ότι η χώρας μας χρειάζεται μια κυβέρνηση ικανή να αξιοποιήσει την ομοψυχία του λαού προκειμένου να διαπραγματευθεί ισχυρά με τους δανειστές της. Να διαπραγματευθεί υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας για να ξαναποκτήσει ο λαός μας ελπίδα, περηφάνια και αξιοπρέπεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου