Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Νέα επεισόδια στο Σύνταγμα- αγανακτισμένοι εναντίον Λιάνας Κανέλλη

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Λίγο πριν τις 9 το πρωί, ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, απέναντι από ξενοδοχείο Χίλτον, όταν αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά θέλοντας να τους απομακρύνουν. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε, καθώς χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, περίπου 200 άτομα έκλεισαν και τα
δύο ρεύματα της Βασ.Σοφίας, στην οποία ούτω ή άλλως από πολύ νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την αστυνομία και από το ύψος του Χίλτον.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στη λεωφόρο Βασ.Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή.
Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς την λεωφόρο Βασ.Ολγας.
Εν τω μεταξύ, ο σταθμός του μετρό "Ευαγγελισμό" παραμένει κλειστός, ενώ κλειστές είναι πλέον οι λεωφόροι Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Αμαλίας.
Στο κέντρο της Αθήνας η κατάσταση είναι τεταμένη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου, ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.
Ηδη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων, έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης, ώστε να καταστεί αδύνατη η είσοδος στο κοινοβούλιο.
Την ίδια ώρα, στους γύρω δρόμους ειδικά συνεργεία του Δήμου καθάριζαν την περιοχή από τα αποκαΐδια.
Αγανακτισμένοι κατά της Λιάνας Κανέλλη
Μέλη της ομάδας αγανακτισμένων που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο μετρό Ευαγγελισμός με κατεύθυνση το Σύνταγμα, επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία με το αυτοκίνητό της κατευθύνονταν στη Βουλή.
Λίγο μετά τις εννιά το πρωί, η βουλευτής του ΚΚΕ, περνούσε από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Χίλτον, οδηγώντας το προσωπικό της ΙΧ, όταν ένας από τους αγανακτισμένους την αντιλήφθηκε. Μετά από παρότρυνσή του, οι αγανακτισμένοι μπλόκαραν για περίπου 10 λεπτά το αυτοκίνητό της, προκειμένου να μην της επιτρέψουν να φτάσει στη Βουλή για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις, οι αγανακτισμένοι άνοιξαν το δρόμο και η ίδια κατάφερε να φύγει, μετά και από την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας.
Χειρόφρενο στα ΜΜΜ
"Ακίνητα" παραμένουν τα τρένα του ΟΣΕ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, ενώ κανονικά λειτουργεί το Μετρό.
Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των αεροσκαφών ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία.
Επεισόδια και συλλήψεις
Βομβαρδισμένο τοπίο, θυμίζουν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα καταστήματα, σε τράπεζες και σε ξενοδοχεία. Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους.
Νέες συλλήψεις και προσαγωγές, αλλά και αύξηση του αριθμού των τραυματισμένων αστυνομικών, είναι ο απολογισμός, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, των συμπλοκών που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΑΔΑ, έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, είχαν γίνει 22 προσαγωγές, 15 συλλήψεις και είχαν τραυματιστεί 38 αστυνομικοί.
Έξι άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια και έχουν διακομιθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας. Δύο άντρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα, που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρας" και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία".
Την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους παρέμεναν περί τους 300 "Αγανακτισμένους", οι οποίοι σιγά - σιγά αποχωρούσαν, ενώ επικρατούσε ηρεμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου