Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: "Και σοσιαλισμός και βαρβαρότητα"

Τη δική του πρόταση κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως απάντηση στα πατριωτικά καλέσματα του πρωθυπουργού, αλλά και ως άρνηση αποδοχής ως μόνης πραγματικότητας, αυτή που λέει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
“Δημιουργικό σοκ” στην ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με εξισορροπητικά μέτρα κοινωνικής συνοχής, αντιπρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στο
μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Ο κ. Σαμαράς προέβαλλε την καταψήφιση του μεσοπροθέσμου προγράμματος, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ως δείγμα σοβαρότητας και θάρρους της, να εναντιώνεται σε μία εσφαλμένη πολιτική, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Σαμαράς εγκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση για εμμονή σε μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και διογκώνουν το χρέος, αλλά και την τρόικα για “πολλά λάθη στους υπολογισμούς της”, με κυριότερο τις προσδοκίες της για το ύψος των φορολογικών εσόδων.
Εκείνοι που βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την απομόνωσή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διαψεύδονται, όπως είπε, σταδιακά, καθώς “υπάρχουν δημοσιεύματα στον σοβαρό ευρωπαϊκό Τύπο, που αναγνωρίζουν το σφάλμα που γίνεται στην Ελλάδα”.
Σύντομα δε, έρχεται η ώρα και της ευρωπαϊκής αναγνώρισης των πολιτικών επιχειρημάτων της Νέας Δημοκρατίας, πως “δεν είναι μονάχα οι αριθμοί που δεν βγαίνουν, αλλά και η ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει αυτήν την πολιτική”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς, όπως αναμενόταν, έδωσε απάντηση και στα όσα είπε μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα δηλαδή, ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως “επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει να διορθωθεί το λάθος ώστε να βγούμε απ’ την κρίση και όχι να προσαρμοστούμε στο λάθος και να το διαιωνίσουμε”.
Παράλληλα ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισε να αποστασιοποιηθεί και από τις απόψεις, όλων εκείνων που προτάσσουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους:
“Αυτή η λογική, στηρίζεται σε μισή αλήθεια. Γιατί δεν μας λέει τι θα σήμαινε αναδιάρθρωση, πόσο επώδυνη θα ήταν και πόσο πίσω θα μας πήγαινε”, παρατήρησε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς, στο “αναγκαίο κακό” του μεσοπροθέσμου προγράμματος, αντιπρότεινε την δική του “μόνη λογική και μοναδικό στόχο”:
“το δημιουργικό σοκ επανεκκίνησης της οικονομίας”, το οποίο περνά μέσα από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, που θα αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος, αλλά και την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, ή “μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος”, για να αποφύγει ο κοινωνικός ιστός την διάλυση.
Γιατί, όπως είπε, “όποιος θέλει να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης ως το τέλος, πρέπει να φροντίσει να το αντέξει η κοινωνία”.
“Ο κ. Παπανδρέου, κατάφερε και τον σοσιαλισμό και την βαρβαρότητα”, παρατήρησε ο Αντώνης Σαμαράς.
“Ο σοσιαλισμός προστάτεψε όσο μπορούσε τον κρατισμό και γονάτισε την οικονομία με φόρους. Όσον αφορά την βαρβαρότητα, απλώς κοιτάξτε γύρω σας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στέλιος Μπαμιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου