Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Ηχηρά ονόματα του ποδοσφαίρου συνελήφθησαν για στημένους αγώνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, έρευνα του τμήματος δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, με εισαγγελική εποπτεία, για στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνελήφθησαν δέκα άτομα. Έχουν γίνει και 11 προσαγωγές. Στην Εισαγγελία μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες.
Σε δέκα συλλήψεις και 11 προσαγωγές ανθρώπων του ποδοσφαίρου προχώρησε η ΕΛΑΣ το απόγευμα της Τετάρτης. Ανάμεσά τους ο Αχιλλέας Μπέος, μάνατζερ και άλλοι μεγαλοπαράγοντες του χώρου.
Ο ίδιος ο δικηγόρος του Μπέου παραδέχθηκε πως ο
πελάτης του συνελήφθη. Μία από τις συλλήψεις έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι 9 συλληφθέντες είναι οι: Σταύρος.Ψωμιάδης, πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, Γιώργος Τσακογιάννης, μεγαλομέτοχος στην ομάδα της Ηλιούπολης, Ζαββαδίας Δημήτρης, πρώην ποδοσφαιριστής, Αθανάσιος Ντότσης μάνατζερ, Νικος  Χάλκος, παράγοντας Ηλιούπολης, Νίκος Παντέλης, προπονητής, Βασίλης Καραγκούλιας, bookmaker, Ανδρέας Δημόπουλος, επίσης bookmaker και Ηλίας Ζαμάνης επιχειρηματίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των 11 προσαχθέντων είναι και γιος σημαντικού παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού.
Αρχικά προσήχθησαν πέντε άτομα, στη συνέχεια όμως οι πέντε έγιναν δέκα και τελικά συνελήφθησαν και οι δέκα. Ακολούθησαν στη συνέχεια άλλες 11 προσαγωγές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα ενώ όλοι τους κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν κι άλλες προσαγωγές σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 80 άτομα. Μάλιστα, στην λίστα των υπό προσαγωγή ατόμων, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα γίνεται από την Ασφάλεια, παρουσία εισαγγελέα και είχε ξεκινήσει πολλές ημέρες πριν.
Οι εισαγγελείς ψάχνουν στο χώρο του οικονομικού εγκλήματος, στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης προκαταρκτικής εξέτασης για 41 "ύποπτα" παιχνίδια με βάση κυρίως τη λίστα της ΟΥΕΦΑ.
Η ΕΛΑΣ αναζητά συγκεκριμένους χώρους όπου παίζονταν παράνομα στοιχήματα αλλά και στήνονταν κυνομαχίες.
Αργά το βράδυ, η αστυνομία ανακοίνωσε πως στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και χώρους εργασίας βρέθηκαν τα εξής:

- Δύο  πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
- Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
- Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
- Μεγάλος αριθμός κουπονιών "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" με διάφορα ποσά
- Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
- Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ
ΠΗΓΗ: news247

1 σχόλιο: