Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αρχίζουν οι διαδικασίες συγχώνευσης ΤΤ - TBank

Την έναρξη της διαδικασίας συγχωνεύσεως των δυο εταιρειών αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και της TBank. Όπως ανακοινώθηκε, η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της TBank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών, σύμφωνα με
τις διατάξεις του άρθρου 16, του ν.2515/1997, των άρθρων 1-5, του ν. 2166/1993 και των άρθρων 69κ. επ., του κ.ν. 2190/1920.
Κοινή ημερομηνία ισολογισμών μετασχηματισμού θα είναι η 31η Μαρτίου 2011.
Για τους σκοπούς της επικείμενης συγχώνευσης (στρογγυλοποίηση), πριν από την έγκριση της συγχώνευσης θα προηγηθεί η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από  3,70 σε  3,88 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων αποθεματικών.
Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών της TBank προς τις νέες μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι η ακόλουθη:
-50 υφιστάμενες μετοχές της TBANK προς μια νέα μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Δεν θα επέλθει μεταβολή στον αριθμό των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που κατέχουν σήμερα ο κάθε ένας από τους υφιστάμενους μετόχους αυτού.
Η Διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 5, του ν.2515/1997 και το άρθρο 4.1.4.1.3(6) του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε αναγνωρισμένη ελεγκτική εταιρεία, τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των δυο τραπεζών και τη γνωμοδότηση για το δίκαιο και εύλογο της προτεινόμενης σχέσης ανταλλαγής.
Η πραγματοποίηση της ανωτέρω συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και των Γενικών Συνελεύσεων των δυο εταιρειών που θα κληθούν να αποφασίσουν μετά από την εκτίμηση ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων για το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου