Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...

Σε μείζον ενδοκυβερνητικό πρόβλημα, το πρώτο μετά τον ανασχηματισμό, τείνει να εξελιχθεί η απεργία των ταξί, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να στρέφεται δημοσίως κατά του υπουργού Μεταφορών, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του. Παράλληλα, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Γιάννη Ραγκούση στη
συνάντησή του με τους ταξιτζήδες, μαίνεται στο παρασκήνιο ο υπόγειος πόλεμος του υπουργού Mεταφορών με τον προκάτοχό του Δημήτρη Ρέππα, πόλεμος που οφείλεται εν πολλοίς και στις νέες ενδοκυβερνητικές ισορροπίες, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης φέρεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος μετά τον ανασχηματισμό, με τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να είναι πλέον ψυχρές-όπως και με το σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου, στο οποίο είναι πλέον απολύτως ενταγμένος ο Δημήτρης Ρέππας, που συμμετέχει και στον καθημερινό «πρωινό καφέ»- ενώ με τον νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο βρίσκεται σε μεγάλη αντιπαράθεση. Οι χειρισμοί του υπουργού Μεταφορών στο θέμα των ταξί εντείνουν το πρόβλημα των σχέσεων του κ. Ραγκούση με τον κ. Ρέππα, ενώ παράλληλα και οι κινήσεις του κ. Ρέππα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «ξηλώνουν» την πολιτική του κ. Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατηγορούν τον κ. Ραγκούση τόσο για τον τρόπο όσο και για τον χρόνο που άνοιξε το μέτωπο των ταξί, ενώ έντονη είναι η δυσφορία για τα όσα είπε κατά του προκατόχου του στη χθεσινή του συνάντηση με τους συνδικαλιστές αυτοκινητιστές. Κυρίως όμως ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον τουρισμό και την οικονομία της χώρας η συνεχιζόμενη απεργία των ταξί, αλλά και για το κόστος που αναλαμβάνει καθημερινά η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν πραγματική απελευθέρωση του επαγγέλματος έγινε ή δεν έγινε από τον προηγούμενο υπουργό Μεταφορών. Χρειάστηκε μάλιστα τηλεφώνημα του ιδίου του κ. Παπανδρέου στον υπουργό Μεταφορών προχθές Τρίτη, ώστε να γίνει η συνάντηση με τους αυτοκινητιστές, έστω κι αν αυτή κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο αφού ο κ. Ραγκούσης επιμένει απολύτως στην καθαρή πολιτική που έχει χαράξει για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος. Οι χειρισμοί πάντως είναι ιδιαίτερα λεπτοί, καθώς ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί «άδειασμα» του υπουργού Μεταφορών, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε παραίτηση του κ. Ραγκούση, όπως αποκάλυψε χθες το real.gr.

Το πρόβλημα περιπλέκεται από τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί «βενιζελικοί», οι οποίοι αντιδρούσαν με πυρ ομαδόν στην πολιτική Παπακωνσταντίνου και η αντίδραση των οποίων εκτιμάται και ως μια απάντηση στις αιχμές Ραγκούση κατά Βενιζέλου το πολύ τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, αντιδρούν και βουλευτές που δεν ανήκουν στο κλίμα Βενιζέλου, με την κ. Σοφία Γιαννακά να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι οι ταξιτζήδες έχουν δίκιο και σωστά απεργούν και να επιτίθεται με σφοδρότητα δημοσίως κατά του υπουργού Μεταφορών. Οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι φανερό ότι θα ενισχύσουν την αδιαλλαξία της συνδικαλιστικής ηγεσίας των ταξί, όπως πράττει και η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τα προβλήματα που έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Ραγκούσης πάντως σήκωσε το γάντι που έριξαν οι 21 βουλευτές, οι οποίοι ζήτησαν τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί από την προηγουμένη ημέρα.

1 σχόλιο:

  1. Μας έχουν(;) πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο και πρέπει να κάνουμε μονομερείς θυσίες και τα τοιαύτα...
    Υποτίθεται πως η Ελλάδα είναι ένα πτώμα που του κάνουν τεχνητές αναπνοές...
    Κατασπαταλούν τα δημόσια έσοδα σε ακριβά ταξίδια, σκανδαλώδεις προμήθειες, ακριβές φιέστες κλπ περικόπτοντας μόνο μισθούς συντάξεις, βάζοντας καινούριους φόρους και αυξάνοντας τους υπάρχοντες!
    Τσακώνονται σαν κατίνες για εγωισμούς μικρών παιδιών!
    Έχει κανείς αμφιβολία ότι μας δουλεύουν χοντρά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή