Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Άσκηση διάσωσης με συμμετοχή των εθελοντών

Την Τρίτη 19/7, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ σε συνεργασία με την RSF Hellas - Εθελοντική Ομάδα Τηλεπικοινωνιών και Διάσωσης με έδρα το Μοσχάτο, διοργάνωσαν από κοινού άσκηση - εκπαίδευση διάσωσης από σεισμό. Η κινητοποίηση αποτελούσε μέρος της
3ήμερης Διεθνούς Άσκησης Τηλεπικοινωνιών και Διάσωσης, την οποία διοργάνωσαν και συντόνισαν η Γαλλική FNRASEC  και η Γαλλική RSF και συμμετείχαν σε αυτήν Eθελοντικές Ομάδες από Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ωκεανία.

Το σενάριο της Άσκησης προέβλεπε σεισμό με επίκεντρο την γαλλική πόλη Dax, που είχε επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Συνεπεία αυτού, σημειώθηκε μερική κατάρρευση του κτιρίου που στεγάζει τα 8ο και 9ο Δημ. Σχολεία ΝΦ και  εγκλωβισμός τριών ατόμων.

Έγινε χρήση του εξοπλισμού των Εθελοντών Φιλαδέλφειας και χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές Α΄ Βοηθειών και διάσωσης, το δε σενάριο ήταν ζωντανό με επιπρόσθετα στοιχεία που το μετέβαλαν διαρκώς, επιτρέποντας στους Εθελοντές να προσαρμόζονται αντίστοιχα.

Την Άσκηση παρακολούθησε παρατηρητής των Γάλλων διοργανωτών, ο οποίος θα αξιολογήσει τους Εθελοντές για την επιχείρηση διάσωσης. 

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας ευχαριστούν τους:
1. Δ/ντρια του 8ου Δημ. Σχολείου κα Καμινιώτη Μαρία για την παραχώρησή του
2. κ. Λιούνη Λυκούργο για την ασυρματική υποστήριξη που μας παρείχε σε όλη την διάρκεια της άσκησης
3. τον Πυροσβέστη κ. Ομούρλογλου Δημήτρη που μετείχε ενεργά στην διάσωση.
4. τους Εθελοντές, που βοήθησαν στην εκτέλεση του σεναρίου
5. τους Εθελοντές της RSF Hellas που πήραν ενεργό μέρος στο σενάριο της άσκησης.
ethelontesnf@gmail.com
www.ethelontesnf.blogspot.com


1 σχόλιο:

  1. Οι εθελοντές πολιτικής προστασίας Φιλαδέλφειας, έχουν τα συγχαρητήρια του δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή