Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γαντζωμένος στην καρέκλα!

Τα πράγματα είναι σχεδόν ξεκάθαρα: Ο κύριος Παντελής Γρετζελιάς αποδοκιμάζεται από τη Δήμαρχο της πόλης, από την επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Προοπτική, καθώς η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη ζήτησε την παραίτησή του στην τελευταία διάσκεψη των δημοτικών συμβούλων της Νέας Προοπτικής. Στοιχειώδης ευθιξία σε τέτοιες περιπτώσεις, επιβάλλει στον αποδοκιμαζόμενο -καλώς ή κακώς- να διαχωρίζει τη θέση του από τον/την επικεφαλής της παράταξης. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον κύριο Γρετζελιά, που σε βάρος της λειτουργίας της παράταξης της πλειοψηφίας, σε πείσμα της συνεχούς αποδοκιμασίας του από την πόλη κάθε φορά που στήνονται κάλπες, εκείνος
αρνείται να παραιτηθεί, γαντζωμένος απεγνωσμένα σε αυτό που φαίνεται ότι του δίνει υπόσταση: Στην καρέκλα! Παρά το γεγονός, βέβαια, ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος, απέπεμπε σε χρόνο μηδέν με τη γνωστή... δημοκρατική διαδικασία της προσωπικής διαγραφής, όποιον συνεργάτη του τολμούσε να αμφισβητήσει την... αυθεντία του. Ο μακαρίτης ο Ανδρέας Μόσχος ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Να θυμηθώ τις περιπτώσεις της Ρούλας Κοσμά; Του Σωτήρη Κουφόπουλου; Της Μαίρης Αθανασιάδου; Είναι τόσος μακρύς ο κατάλογος των τοπικών πολιτικών στελεχών που δοκίμασαν το μέγεθος του προσωπικού αυταρχισμού του κ. Γρετζελιά ως Δημάρχου, που σίγουρα κάποιον- κάποιους θα ξεχάσουμε. Εκείνος όμως, όταν η σημερινή Δήμαρχος απλά και ευγενικά του ζητεί να παραιτηθεί, αρνείται. Γαντζώνεται στην καρέκλα του. Και φυσικά κρίνεται και για αυτή τη συμπεριφορά του.

Ασφαλώς τα πράγματα τώρα περιπλέκονται για τη Νέα Προοπτική, καθώς πρέπει να βρει νέες ισορροπίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνεργασία, πλέον Δημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι προβληματική, αν όχι ανύπαρκτη.
Ο κύριος Γρετζελιάς αρνείται να αναλάβει τις πολυεπίπεδες ευθύνες του: Το γεγονός ότι Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ. Το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο που ανέλαβε η Νέα Προοπτική τις τύχες του νέου Δήμου, λειτουργεί ως "σκιώδης Δήμαρχος" (πράγμα που επιβεβαιώνεται από την ανήκουστη φράση του- δείγμα του πολιτικού του "πολιτισμού"- προς την Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη "Εγώ σε έκανα Δήμαρχο"). Τίναξε στον αέρα την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη γιατί η παράταξη δεν δέχτηκε αυτόν που ο ίδιος ο κ. Γρετζελιάς επιχείρησε να επιβάλλει ετσιθελικά και σε πείσμα των αποφάσεων που έλαβε η Δήμαρχος και η πλειοψηφία του συνδυασμού. Ακολούθησε έναν δικό του δρόμο με αντιδημοκρατικές και αυταρχικές επιλογές σε ζητήματα όπως αυτό του οίκου ανοχής της οδού Αντιοχείας, με αποτέλεσμα η Δικαιοσύνη να ακυρώσει τις μεθοδεύσεις του. Μονίμως ήταν πνεύμα αντιλογίας, όταν δεν γινόταν αυτό που ήθελε στους κόλπους του συνδυασμού. Και τώρα, γαντζώνεται στην καρέκλα του, κρύβεται πίσω από τις διατάξεις του Καλλικράτη που κάνουν αδύνατη την έκπτωσή του, και φυσικά ξοδεύει κάθε υπόλειμμα αξιοπιστίας και εκτίμησης στην πόλη. Μια βόλτα στα στέκια της πόλης θα τον πείσει ότι μέχρι χθες φίλοι του, σήμερα τον κατακρίνουν για την εν γένει συμπεριφορά του, αλλά και για τη λυσσαλέα εμμονή του να παραμένει πρόςδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και η Δήμαρχος απέσυρε την εμπιστοσύνη της σε αυτόν.
Να του θυμίσουμε ότι τα πρόσωπα κάνουν τα αξιώματα κι όχι το αντίθετο; Μάλλον το χρόνο μας θα χάσουμε. Δυστυχώς...

14 σχόλια:

  1. @Αδημοσίευτο
    Τέτοιες εκφράσεις δεν δημοσιεύονται, έπρεπε να το έχεις καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό. Γαντζωμένος στην καρέκλα όπου τον έστειλαν 1700 συμπολίτες μας και σύσσωμη η Νέα Προοπτική στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου.
    Και κάποιοι άλλοι, χτεσινοί και κυριολεκτικά άχρηστοι, δεν είναι γατζωμένοι στις καρέκλες τους! Καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασέληνες νύχτες στίλβοντα μαχαίρια βγήκαν από τα θηκάρια τους. Ζούμε ημέρες γκρίζας προοπτικής και επώδυνου δημοτικού δανεισμού που σκιτσάρουν ορίζοντα διάλυσης. Hello κα Γαϊτανά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @11.51\Παντελή, μην γράφεις σαν ανώνυμος δεν κρύβεσαι έτσι. Τους άχρηστους που υπονοείς, εσύ μας τους φόρτωσες, άρα εσύ είσαι υπεύθυνος, καλά στα λέει ο Σεϊτανίδης. Όσο για τους σταυρούς, το 2006 οι 7.000 ψήφοι σου φαίνονταν λίγοι. Σήμερα, οι 1669 σου φαίνονται πολλοί. Αυτό είναι ο ορισμός της παρακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε 12.33, 1669 σταυροί είναι 1669 σταυροί. Ο 2ος πήρε 808!
    Και σχετικά με τους άχρηστους που και οι δυο γνωρίζουμε ποιοι είναι, είχαν πει το Νοέμβρη ότι θα κάθονταν 2 μήνες και θα αποσύρονταν! Το ξέρεις αυτό;
    Αλλά είδες η πουτάνα η καρέκλα; Σου γυρνάει το μυαλό!
    Άλλους όμως, σαν κάποια από Χαλκηδόνα μεριά, που της τάξαν την άλλη την καρέκλα (που θάμενε κενή τούτες τις μέρες), και που την αρνήθηκε με βδελυγμία, τη χτυπούν κάτω από τη ζώνη κάποια παλιόσκυλα, επινοώντας ανύπαρκτα σενάρια τουρκοβραζιλιάνικων σήριαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...πίσω από τις διατάξεις του Καλλικράτη που κάνουν αδύνατη την έκπτωσή του..."

    Αν είναι αδύνατη η έκπτωση του γιατί πιστεύετε ότι μπορεί να περάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Σεϊτανίδη, μπορείτε να μου δείξετε ένα από όλους αυτούς που κρατάνε πόστα που δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του;
    Παραβλέπετε ότι πρώτη είναι η δήμαρχος που έπεσε με αλεξίπτωτο στη πόλη χωρίς καμιά εμπειρία, ενεργεί εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, συντάσσει μνημόνια χωρίς να ενημερώνει το σώμα, και οι μόνες πράξεις που δείχνει πυγμή και κάνει τη δήμαρχο είναι διαγραφές και καθαιρέσεις των στελεχών του συνδυασμού που έφεραν τη νίκη και την ανέδειξαν δήμαρχο!
    Αν λοιπόν δεν είναι γαντζωμένη η κ. δήμαρχος στην καρέκλα της, τότε να παραιτηθεί αμέσως για να δώσει το καλό παράδειγμα, η παράταξη με δημοκρατικές διαδικασίες να αναδείξει το νέο φυσικό της ηγέτη, να ανασυνταχθεί και να δώσει τη Νέα Προοπτική που έχει στερήσει η κυρία από την παράταξη και την πόλη!
    Απλά είναι τα πράγματα. Καλέστε τη να παραιτηθεί ώστε αν και ο επόμενος δε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να ξέρει τι θα πρέπει να κάνει.
    Δεν είναι δυνατό να ξαναγράψουμε την αλφαβήτα ξεκινώντας από το Π και ανακατεύοντας τη γιατί η κυρία δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα στην αυτοδιοίκηση αλλά και στη διοίκηση γενικώς…
    Ή μήπως επειδή μιλάμε Ελληνικά δεν καταλαβαίνει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θλιβερές σκιές που ταιριάζουν απόλυτα στον λαό που τους ψήφισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @1.12 πμ
    Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Ο πρώτος με το δεύτερο. Ποιος σου είπε ότι ο δεύτερος προτείνεται για δήμαρχος στη θέση της δημάρχου; Μόνο ο πρώτος προτείνει τον εαυτό του. Δεν απαντάς όμως και σε αυτό που γράφει ο δημοσιογράφος για αυτά που έκανε ο Γρετζελιάς σαν δήμαρχος, που έστελνε έξω από το παράθυρο όποιον γούσταρε σε μισό λεπτό. Τώρα, όπως λέει εδώ, κρύβεται πίσω από τον καλλικράτη και δεν παραιτείται. Μια ζωή ξερογλύφεται για αξιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @8.31
    Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αγαπητέ. Ο Δήμαρχος ΔΕΝ έπεσε με αλεξίπτωτο στην πόλη, ο κύριος Γρετζελιάς μας την φόρεσε καπέλο, γιατί κάνετε ότι το ξεχνάτε; Αν ΄λα αυτά που λέτε ότι κάνει δεν σας αρέσουν, μπορείτε κάλλιστα να την καταψηφίσετε στις επόμενες εκλογές. Αλλά ως τότε είναι Δήμαρχος εκλεγμένη από την πλειοψηφία του λαού. Ούτε διαγραφές κάνει,μ ούτε καθαιρέσεις. Απλώς ζήτησε την παραίτηση ενός ανθρώπου που ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ, και θέλει να κάνει αυτός τον Δήμαρχο. Αν είχε, όμως, την παραμικρή πιθανότητα να εκλεγεί Δήμαρχος, θα κατέβαινε Ο ΙΔΙΟΣ ως υποψήφιος, ή Ο ΙΔΙΟΣ ως διάδοχος του Αποστολάκη. Γνωρίζει όμως ο κ. Γρετζελιάς ότι επί μια δεκαετία η πόλη μας του γυρίζει την πλάτη. Πρώτα κρύφτηκε πίσω από τον μακαρίτη τον Αποστολάκη για να αναζητήσει ένα ρόλο μετεκλογικά, κι όταν ο Αποστολάκης απεβίωσε, νόμιζε ότι θα βάλει τη χήρα του, εκείνη θα κάθεται στο σπίτι της να πλέκει και ο κ. Γρετζελιάς θα κάνει το Δήμαρχο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Λέτε επίσης ότι η παράταξη πρέπει να αναδείξει "το φυσικό της ηγέτη" εννοώντας προφανώς -δεν έιμαστε και τόσο ηλίθιοι...- τον κ. Γρετζελιά. Μια ερώτηση μόνο: ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Ο ΓΡΕΤΧΕΛΙΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ "ΦΥΣΙΚΟ ΗΓΕΤΗ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ; Η απάντηση είναι απλή: Γιατίείναι Ο ΜΟΝΟΣ σε όλη την πόλη που θα οδηγούσε ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ τη Νέα Προοπτική σε ήττα τη Δεύτερη Κυριακή (όπως έκανε το 2002 και το 2006 με τη Δημοκρατική Αλλαγή).
    Πάρτε το απόφαση. Ο εκλεκτός σας (ή εσείς ο ίδιος...) είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ παρελθόν για την πόλη. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Αδημοσίευτο
    Ξαναστείλτο χωρίς "χαρτζηλίκια" "τα σπρώχνει" και τέτοια που δεν είναι πολιτικά, ούτε αποδείξιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω πολύ καιρό ν' ασχοληθώ με τα τοπικά τεκταινόμενα και με την τοπική επικαιρότητα και διαβάζω πράγματα και θαύματα (όχι σαν αυτά που έλεγε η Κα ότι γίνανε)...

    Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι πως αν δεν ήταν ο Γρετζελιάς, την Κα δεν θα την ήξεραν ούτε οι γείτονές της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δεν ήταν ο μακαρίτης, ο μούσιας δεν θα είχε πάρει ούτε 1000 από το Γρετζελιστάν, θα ήταν έτοιμος για εργασιακή εφεδρεία και θα κυνηγούσε καμιά δίκη στην Ευελπίδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι καθαροι ψηφοι του Γρετζελια ηταν 800 το ανωτερο! Οι αλλοι 800 ηταν της ομαδας του και αλλων που εντεχνα απεσπασε! Ασε που οι 50 απο αυτους θα εχουν πεθανει, αλλοι 100 θα πεθανουν και αλλοι 50 εχουν αλτζχαιμερ, λογο μεγαλης ηλικιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή