Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Επικοινωνούν με επιστολές- κομμένες οι γέφυρες Δημάρχου- Γρετζελιά

Αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατόν!!! Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κανονίζει συνεδριάσεις του οργάνου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ!!! Η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη αναγκάστηκε σήμερα να αποστείλει επιστολή στον Παντελή Γρετζελιά, με την οποία του επισημαίνει ότι:

- δεν την ενημέρωσε για την ημέρα και την ώρα του Δημοτικού συμβουλίου
- δεν τη ρώτησε (ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν) αν κι εκείνη έχει να προτείνει θέματα στο Συμβούλιο!
- βάζει θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα οποία βρίσκονται στο γραφείο της Δημάρχου και δεν έχουν ολοκληρωθεί (γι αυτό κι έχει το ρεκόρ σε αποσύρσεις θεμάτων)
- αδιαφόρησε για τη χθεσινή επιστολή του επικεφαλής της "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" Χ. Τομπούλογλου, ο οποίος θα παρευρίσκεται (και μάλιστα ως εφορευτική επιτροπή, δηλαδή υποχρεωτικά σε  ΟΛΗ τη διαδικασία εκλογής) τη Δευτέρα στην εκλογή Διοίκησης στην ΚΕΔΕ, όπου φυσικά θα ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Συνεπώς είναι σαφές ότι η επιλογή της ημέρας εκ μέρους του κ. Γρετζελιά υπηρετεί το σκοπό που ήδη έχει θέσει: Να μην ψηφιστούν οι όροι του δανείου και να βουλιάξει ο Δήμος! Την προηγούμενη φορά απείχε ο ίδιος και η ομάδα των αποστατών που τον περιτριγυρίζει, χωρίς να ενημερώσει -φυσικά- κανέναν από τη Δημοτική Αρχή. Και τώρα, επιλέγει τη μοναδική ημέρα που θα υπάρχουν απουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα κι από την πλειοψηφία, για να μην περάσει η έγκριση των όρων του δανείου.
Αυτό θα πει υπεύθυνος τοπικός παράγοντας!
- Ολόκληρη η επιστολή της Δημάρχου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
«κύριε πρόεδρε,
Παρακαλώ όπως ανακαλέσετε την πρόσκληση που στείλατε για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα στις 3 /10/11 για τους παρακάτω λόγους:
1. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωσή μου, ως ο κορυφαίος θεσμικός παράγοντας του Δήμου.
2. Στα θέματα Ημερησίας διάταξης υπάρχουν θέματα τα οποία αυτοβούλως εγγράψατε χωρίς να σας τα έχω προτείνει ενώ υπάρχουν και άλλα τα οποία βρίσκονται στο γραφείο μου.
3. Τη Δευτέρα θα συμμετέχω, ως Δήμαρχος, στην εκλογή του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, καθώς επίσης και ο κ. Τομπούλογλου Χαράλαμπος, όπως ήδη σας ενημέρωσε εγγράφως.
4. Θεωρώ υποχρέωσή μου να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα όταν συζητείται θέμα μείζονος σημασίας για την πόλη μας, όπως είναι το δάνειο, θέμα για το οποίο τόσα έχουν συμβεί τελευταία.
5. Εξ’ αιτίας της απουσίας δύο Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας δεν θα είναι εφικτό το επιθυμητό αποτέλεσμα της θετικής απόφασης για τη λήψη του δανείου (2/3 του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων).
Παρακαλώ στο μέλλον, πριν την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης και την αποστολή της πρόσκλησης για σύγκληση Δ.Σ. να με ενημερώνετε και να συνεργάζεστε μαζί μου, όπως άλλωστε αρμόζει στο θεσμικό μου ρόλο, για τον χρόνο της σύγκλησης Δ.Σ. καθώς και για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα οποία θα πρέπει να έχουν ακολουθήσει όλη τη νόμιμη διαδικασία με εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου σύμφωνα με την οποία: «ο Πρόεδρος του Δ.Σ. καταρτίζει την ημερήσια διάταξη με όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση, στην οποία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά τα θέματα που προτείνει η Δήμαρχος, …» (άρθ.67 παρ. 2 του Ν.3852/10, απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 25/2011 άρθ.5ο «Πρότυπος κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου» ).
Ευχαριστώ πολύ» .

8 σχόλια:

  1. ΄΄Τα παιδία παίζει'' κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την επικρατούσα κατάσταση στην Δημοτική παράταξη 'ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ'',παράταξη η οποία διοικεί τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.Μήπως θα πρέπει κάποτε να παραμερήσουν τις όποιες προσωπικές στρατηγικές, φιλοδοξίες και να αφιερωθούν στον σκοπό τον οποίο υπηρετούν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι υπηρετούν είπατε?
    σκοπό?

    ναι τώρα πέσατε διάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aρκετά με την κ. Δήμαρχο.
    Είναι φανερό πως άγεται και φέρεται από επιτήδειους χωρίς να καταλαβαίνει ότι εδώ πρόκειται για δήμο και όχι για παιδική παρέα...
    Έχει μετατρέψει με την απειρία και την ανεπάρκεια της τον δήμο και την παράταξη σε τσίρκο όπως σωστά λένε οι επικριτές της!
    Να παραιτηθεί αμέσως και να πάει σπίτι της για να ξαναλειτουργήσει ο δήμος προς το συμφέρον των πολιτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:
    Α.ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ,
    ΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΟΟΥΣΕ
    Β. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΤΗΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΣΩΖΕ Ο...ΧΑΡΟΥΛΗΣ! Ή
    Ο ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ ΨΗΛΟΣ ΜΕ ΤΟ 76% ΣΤΑ ΤΕΛΗ
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βαθυ ΠΑΣΟΚ ειναι εδω ενωμενο δυνατο:Γρετζελιας-Χωρινος-Κανταρελης-Αγαγιωτου-Λαζαριδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aνώνυμε η Μαυράκη και όχι μόνο αυτή... είναι βαθύ ΠΑΣΟΚ ή μήπως ο Χωρινός είναι βαθύ ΠΑΣΟΚ...

    Το θέμα είναι ότι η κυρία λόγω πολιτικής απειρίας, απουσίας ευφυΐας και προσόντων απαραίτητων για την δουλειά, δεν εννοώ ότι είναι βλάκας, έχει επιτρέψει σε έναν "νταβατζή" να εμφανίζεται σε επιχειρηματίες, παράγοντες και πολίτες ότι αυτός της υπαγορεύει ότι κάνει!!!
    Προαναγγέλλει αποφάσεις και ενέργειες της ορισμένες αφορούν άμεσα τους συνεργάτες της, του μεταφέρει προσωπικές συζητήσεις, και της μεταφέρει κι εκείνος "πληροφορίες..." κουβεντιάζει με επιχειρηματίες για την εξέλιξη των υποθέσεων τους κλπ.
    Κουμάντο κάνει άμεσα και έμμεσα στους συμβούλους υπό την δαμόκλεια σπάθη του διασυρμού δια της δήθεν ενημέρωσης...
    Αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία!
    Προσωπικά δεν θέλω να δω τον πρόεδρο ούτε με κιάλια. Αλλά δεν είμαι ανόητος να μην καταλαβαίνω ότι για αυτό το πρωτοφανές μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί την κύρια ευθύνη έχει η κυρία που το έχει επιτρέψει και το έχει εκθρέψει ουσιαστικά με τις ανύπαρκτες επιλογές της!
    Που ξανακούστηκε να αποδέχεται ο επικεφαλής χαζοχαμογελώντας κιόλας να μην απαντάει στις ερωτήσεις συμβούλων αλλά να απαντάει ο πρόεδρος του οποίου ο θεσμικός ρόλος δεν του επιτρέπει κάτι τέτοιο και μάλιστα αυτό να είναι άρθρο του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ.
    Ποιος σοβαρός και επαρκής για το πόστο του επικεφαλής θα δεχόταν κάτι τέτοιο;
    Συνεπώς η κυρία δεν μπορεί όπως δεν μπόρεσε και ως τώρα να ηγηθεί, να ενώσει, να κατευθύνει, να δώσει λύσεις, να αποδείξει τέλος πάντων ότι είναι κυρίαρχη χωρίς διαγραφές καθαιρέσεις και όλο αυτό το χάλι που παρουσιάζεται σήμερα!!!
    Είμαι κι εγώ υπέρ της παραίτησης της κυρίας αλλά κατά του να είναι ο Γρετζελιάς ο επόμενος δήμαρχος…
    Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε οι δημότες ούτε άχρηστους, ούτε μωροφιλόδοξους…
    Ας αναλάβει ένας νέος άνθρωπος με καθαρό παρελθόν επιτυχημένος αποδεδειγμένης ικανότητας όπως είναι ο Κότσιρας για παράδειγμα που χαίρει της αποδοχής όλων των συμβούλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παυλάκη πάρε τα λέγκο σου και πήγαινε παίξε δίπλα στο νηπιαγωγείο που νομίζεις ενώνεις όλους τους συμβούλους επειδή παίζεις τον παπά... σε έχουμε μάθει κι από την καλή και από την ανάποδη…
    Τι δουλειά είχες τόσο καιρό να νταραβερίζεσαι με τον εκδότη και να κάνεις το μεσολαβητή;
    Έχεις τεράστια ευθύνη για το σημερινό αλαλούμ που εκθέτει τους πάντες και μη νομίζεις ότι εσύ μένεις απέξω…
    Δώσατε το δικαίωμα στον γνωστό εξωθεσμικό που διψάει για χαρτί… να διαλύσει τα πάντα επειδή η άλλη συμπεριφέρεται για το πόστο που της έλαχε σαν κουτάβι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ της Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ που επικαλούνται μερικοί φίλοι στα σχόλιά τους,θα πρέπει να θυμόμαστε όμως,ότι οι ιθύνοντες του συνδυασμού ποντάρησαν στον ''ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟ'' παράγοντας ο οποίος έκρινε τελικά την εκλογή και κανείς δεν θιγει το θέμα..ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.''ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ''..........-

    ΑπάντησηΔιαγραφή