Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου- μαθητών της πόλης


Η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο της, με εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας της πόλης μας. Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Η Δημοτική Αρχή της πόλης άκουσε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών σχετικά με την έλλειψη σχολικών συγγραμμάτων και για την
απαράδεκτη κατάσταση ορισμένων σχολικών κτιρίων.

Οι εκπρόσωποι των μαθητών ενημερώθηκαν για τις σχετικές ενέργειες που έχει διεξάγει η Διοίκηση του Δήμου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και μετά από πρόταση της Δημάρχου, οι μαθητές θα καταγράψουν τα αιτήματα τους, προκειμένου όλοι μαζί, συντεταγμένα, οι μαθητές και η Διοίκηση της πόλης, να προβούν σε έγγραφη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης όρισαν νέα συνάντηση, αύριο Παρασκευή (30-9-2010) στο χώρο των Πολυκλαδικών σχολείων (πρώην ΚΑΤΕ), στην οποία θα παρευρίσκεται μαζί με τη Δήμαρχο η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, για να εξεταστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων.

Μετά τη λήξη της συνάντησης η Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«Στα περισσότερα αιτήματα των μαθητών δεν είμαστε αρμόδιοι για την επίλυσή τους. Είναι δίκαια και πρέπει να εξακολουθούν να αγωνίζονται γι’ αυτά. Τα προβλήματα που άπτονται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας είναι χρόνια και συσσωρευμένα. Όλη η πόλη τα γνωρίζει.

Από την πλευρά μας, ως Νέα Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις, με δεδομένο ότι η κρατική επιχορήγηση είναι κατά πολύ μικρότερη, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές».    

Εκτός της Δημάρχου και των εκπροσώπων των μαθητών, στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Παύλος Κότσιρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Πολίτης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Ντίνα Αμπατζή.

9 σχόλια:

  1. Yπάρχει κανείς να εξηγήσει στην κ. Δήμαρχο ότι υπερβολικά παρατεταμένα δίνει χώρο που της ανήκει σε υφιστάμενους συνεργάτες για να τους βρει στη συνέχεια με τον ένα ή άλλο τρόπο μπροστά της;
    Μπορεί να καταλάβει ότι η ασχετοσύνη της ως προς το αντικείμενο είναι αυτό που την αναγκάζει να σέρνεται πίσω από επιλογές άλλων με ποικιλώνυμα συμφέροντα ή ενδιαφέροντα, και οι οποίοι θεωρούν ότι δεν της κόβει και μπορούν να την βάλουν εύκολα στο "χέρι"!
    Βλέπω την φωτογραφία τώρα κι αν δεν ήξερα τα πρόσωπα θα καταλάβαινα πως δήμαρχος είναι η γ.γ. και η άλλη δίπλα κάποια υπάλληλος ή συνεργάτης...
    Μάλιστα στο στιγμιότυπο μιλάει με άνεση δημάρχου η γ.γ. απευθυνόμενη στα παιδιά!
    Αν πράγματι δεν μπορεί και δεν θέλει να φύγει, ας μη ζητάει πολλά όσο δεν έχει τα φόντα...
    Να συμβιβαστεί με ένα δεύτερο ρόλο και ένα πρώτο μισθό κι ας αφήσει έναν όποιον νομίζει εκείνη στο κουμάντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε ανώνυμε, αν τύχει και πας στην Δήμαρχο για κάποια υπόθεση, αυτήν την αίσθηση που έχεις τώρα από την φωτο, θα την αποκομίσεις και εσύ προσωπικά.

    Η Δήμαρχος δεν έχει κάν τον "αέρα της πρώτης κυρίας της πόλης" όπως λέγεται.
    Εγώ από προσωπική εμπειρία, έχω αποκομίσει την αίσθηση ότι είναι μια φοβισμένη γυναίκα, που φοβάται στην κυριολεξία να πάρει τον λόγο, να αντικρούσει τον απέναντι της, να πάρει μια πρωτοβουλία.

    Δεν ξέρω αν ήταν έτσι και στην προηγούμενη ζωή της ή αν έγινε έτσι, τώρα που ανέλαβε Δήμαρχος.

    Δεν έχεις παρατηρήσει ότι δεν εμφανίζεται σε Συλλόγους, σε ομιλίες και όταν αναγκάζεται να πάει, ούτε καν παίρνει τον λόγο?
    Δεν ενισχύει αυτό την αίσθησή σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αδίστακτη ΕΒΙΤΑ δεν κατάλαβε ακόμη ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει την ατρόμητη με δανεική λεοντή. Τα χασκόγελα της δράκας που την ανέδειξε και που βολεύτηκε στο λουσάτο ενδιαίτημα της δημοτικής εξουσίας, τελειώνουν. ΚΑΠΟΙΟΙ ράβουν κουστούμια και η γριά τουαλέτα.
    Ποιός θα μείνει τελικά με τον μουτζούρη στο χέρι;
    Ξέρουν από ίντριγκες στη Νέα Προοπτική.
    ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Δήμαρχος συναντήθηκε και συζήτησε με τα παιδιά και πολύ καλά έκανε. Στη συνάντηση φυσικά και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων, η γ.γ. του Δήμου, ο αντιδήμαρχος διοικητικού και ένας δημοτικός σύμβουλος – αλήθεια, γιατί μόνο αυτός; Ποιοι θα έπρεπε να συμμετέχουν δηλαδή, ο πρόεδρος των πωλητών της λαϊκής αγοράς, εκπρόσωποι του προσωπικού καθαριότητος του δήμου και ο παπάς την Παναγίτσας για να είστε ευχαριστημένοι; Το να εντοπίζεται το πρόβλημα στο ποιος ήταν μαζί της και αν είχε «αρχηγική παρουσία» σκοπό μάλλον έχει να απομακρύνει τη σκέψη του αναγνώστη από το πρόβλημα καθ εαυτό που είναι η περικοπή των ποσών πού δίνονται από την κυβέρνηση για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, η κακή κατάσταση μερικών από αυτά και η μη διανομή σχολικών βιβλίων. Για αυτά καμία κουβέντα, κατινιές όμως πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.26΄ έχεις δίκιο για την ουσία.

    Αλλά την περίοδο αυτή κουβεντιάζουμε τοπικά άλλα ζητήματα σαν αυτά που βρίσκεις κατινιές...
    Δεν ξέρω αν έχεις ξαναδεί δήμαρχο να κάθεται στο πλάι του γραφείου του σε συνάντηση με φορείς και στη θέση της υφιστάμενος της να συμπεριφέρεται ως δήμαρχος!
    Να επανέλθω στην ουσία όμως και να πω πως καμιά έστω διαμαρτυρία δεν έκανε τα 4 χρόνια της θητείας του ούτε ο αριστερός... Κόντος ενώ αυτή η κατάσταση ήταν σε εξέλιξη και διαρκώς χειροτέρευε!
    Όλοι για τον μισθουλάκο τους ενδιαφέρονταν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι εξηγείται γιατί έχουν πέσει ακόμη και τα εξωθεσμικά όρνια... να την φάνε και να την χειραγωγήσουν για ίδιον όφελος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε όμως οι συνεργάτες της την προστατεύουν!
    Δηλαδή η γ.γ. δεν ήξερε πως δεν πρέπει να κάτσει στην καρέκλα της δημάρχου;
    Δεν μπορούσε να κάτσει κι εκείνη στο πλάι αφήνοντας κενή την καρέκλα που τελικά κατέλαβε δημιουργώντας προφανώς τις εντυπώσεις που κι εκείνη για δική της ικανοποίηση ήθελε;
    Και τους πήρε στην δουλειά, και τους πληρώνουμε, και στο τέλος θα την κουρελιάσουν όλοι μαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατσακιώρης Θωμάς1 Οκτωβρίου 2011 στις 11:22 μ.μ.

    Δεν νομίζω ,ότι η καρέκλα κάνει κάποιον Δήμαρχο,
    δεν πρέπει,όμως να επιπλήτουμε και την όποια, απλότητα, ή παραχώρηση θέσης για συνομιλία σε ένα άτομο που πιθανόν να γνωρίζει περισσότερα για ένα θέμα.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.......-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aσφαλώς κ. Κατσακιώρη δεν κάνει η καρέκλα τον δήμαρχο, αλλά εδώ γνωρίζουμε αρκετά για τις δυσκολίες, να το πω ευγενικά, που έχει η δήμαρχος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και γι΄ αυτό γίνεται θέμα!
    Κι αλήθεια είναι πως "ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.......-"
    αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάνουν και όλοι για δήμαρχοι...

    Υπάρχουν μερικοί που έχουν αναλάβει κι άλλοι που φροντίζουν... να της φτιάξουν προφίλ ισχυρής δημάρχου!
    Μερικοί από αυτούς ιδιαίτερα της δεύτερης κατηγορίας της κάνουν και την μεγαλύτερη ζημιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή