Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Tι λέει το Μνημόνιο Δήμου- ΑΕΚ; ρωτά η "Δύναμη Πολιτών"

Από τον Ιανουάριο που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου η “ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”, είμαστε θεατές πολλαπλών συναντήσεων της Δημάρχου κας. Έφης Αποστολάκη, με παράγοντες της ΑΕΚ (Ερασιτεχνικής και ΠΑΕ) με θέμα το γήπεδο. Σε αυτές τις συσκέψεις, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα στον τύπο, επιτεύχθηκε συμφωνία για την
υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Ταυτόχρονα, το ανώτερο θεσμικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ο λαός της πόλης μας, αγνοούν το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων. Στην ερώτηση δημοτικού συμβούλου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν έχει αποφασιστεί ΜΝΗΜΟΝΙΟ,  η Δήμαρχος το αρνήθηκε. Ο τύπος όμως, τοπικός και ημερήσιος, καθώς και η ΠΑΕ ΑΕΚ, την διαψεύδουν. Στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” της 5ης Σεπτέμβρη του 2011 αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες.

 “Στις 31 Ιουλίου, αρχίζει το ολοσέλιδο αφιέρωμα της η εφημερίδα, ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ ότι επιτεύχθηκε συμφωνία τριών πλευρών για την υπογραφή ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στο μείζον θέμα της κατασκευής γηπέδου στον ιστορικό χώρο της Ν. Φιλαδέλφειας. Η ΠΑΕ, η ερασιτεχνική ΑΕΚ και ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας συμφώνησαν να υπογράψουν ΤΡΙΣΕΛΙΔΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ...”. Και συνεχίζει  με πιο συγκεκριμένες θέσεις ανάμεσα στις οποίες είναι και το ότι ο νόμος της 31ης Δεκέμβρη 2003, ο δεύτερος δηλαδή νόμος της εποχής Γρανίτσα, βρίσκεται σε ισχύ, γεγονός που δεν είναι αλήθεια. Ο νόμος αυτός, όπως και ο προηγούμενος του 2002, έχουν κριθεί τελεσίδικα αντισυνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Στο δημοσίευμα υπάρχει ο ισχυρισμός μάλιστα ότι μέσω του καταργηθέντος νόμου υπάρχει οικοδομική άδεια ανέγερσης γηπέδου και ότι ορίζονται και οι περιβαλλοντικοί όροι. Δημοσιεύεται επίσης καινούρια μακέτα με 28.000 θέσεις και 10.000 τ.μ εμπορικές χρήσεις.
Και ενώ λοιπόν αναφέρονται κι άλλες λεπτομέρειες των συζητήσεων και ότι υπάρχουν αυθαίρετες συμφωνίες και δεσμεύσεις από τις εμπλεκόμενες πλευρές, το Δημοτικό Συμβούλιο αγνοείται συστηματικά και αντιμετωπίζεται σαν να πρόκειται για όργανο άλλης πόλης. Θα πρέπει να κατανοήσουν στη Δημοτική αρχή ότι τα ζητήματα του Δημου δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση.

Σε αυτές τις συσκέψεις ποιες θέσεις εκφράζουν η Δήμαρχος και οι εξωθεσμικοί σύμβουλοί της; Ποιος διαμόρφωσε τις προτάσεις, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει κάνει η Δήμαρχος, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει το θέμα και δεν έχει πάρει καμία απόφαση;
Η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ είναι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες. Έχει προκαλέσει μεγάλους κλυδωνισμούς πρόσφατα. Δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με αυθαίρετες προσωπικές επιλογές.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, λόγω ακριβώς της σοβαρότητας, ζητά από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το ζήτημα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θανάσης Μάλλιος

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΑΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή