Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μνήμες Μικράς Ασίας από το Σύνδεσμο Μικρασιατών


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρασιατών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» με θέμα «Μνήμες της Μικράς Ασίας», στα πλαίσια του εορτασμού της πολιούχου της πόλης μας Παναγίας «Βουρλιώτισσας» στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελής Γρετζελιάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χάρης Τομπούλογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αδαμάντιος Παϊδας, Ευτυχία Παπαλουκά και Χρήστος Δημακόπουλος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δήμητρα Δερμανούτσου, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Θανάσης Κοσσύφης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας κ. Γιώργος Ουσταμπασίδης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νέας Φιλαδέλφειας κ. Τασούλα Βασιλειάδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Πολιτιστική Αναγέννηση» κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, οι κ. Δημήτρης και Φανή Μαναράκη από τους παλαιούς Προσκόπους Νέας Φιλαδέλφειας, μέλη παλαιότερων Δ.Σ. του Συνδέσμου και πολλοί άλλοι.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, και Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Συνδέσμου, μεταξύ άλλων ανέφερε :
«Στόχος μας είναι να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για το υλικό που μας απέστειλε και τον Υπεύθυνο Πολιτιστικού του Συνδέσμου κ. Χρήστο Τριανταφύλλου για την επιμέλεια του εν λόγω υλικού. Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες των ανθρώπων δε συμβάλλουν μόνο στη διατήρηση της μνήμης, αφού οι πρωταγωνιστές παραθέτουν τα προσωπικά τους βιώματα».
Ακολούθως, προβλήθηκε το βίντεο αναφερόμενο στη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και στην έλευση των προσφύγων στην Ελλάδα με τις προσωπικές μαρτυρίες των ίδιων των πρωταγωνιστών των γεγονότων για την επώδυνη εμπειρία του ξεριζωμού. 
                Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε στους παριστάμενους παραδοσιακό Μικρασιάτικο γλυκό που έφτιαξε η κ. Λιλή Μανάρα, η οποία βραβεύτηκε για την προσφορά της από τον Πρόεδρο κ. Σωτήρη Κοσκολέτο.
Κλείνοντας την βραδιά, ο Πρόεδρος ανέφερε :
«Ελπίζουμε να μην ξύσαμε πληγές, παρά να ξυπνήσαμε μνήμες, θεωρώντας πως το κέρδος που αποκομίσαμε όλοι από αυτά που είδαμε σήμερα, είναι η μετάδοση των εμπειριών ανθρώπων, οι οποίοι βίωσαν τα γεγονότα, συντελεί στο να μη σβήσουν οι μνήμες ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου