Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πίσω από την πλάτη του πολίτη;

Από την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου
Σημαντική παρέμβαση συνιστά αυτή η επιστολή που έστειλε η Βάσω Αγαγιώτου στη Δήμαρχο και της ζητάει να συγκαλέσει (η Δήμαρχος) ολόκληρη τη Νέα Προοπτική, πρώτα τους εκλεγμένους (20 άτομα) και μετά όλο το ψηφοδέλτιο ή μάλλον τα ψηφοδέλτια (και τα τοπικά, συνολικά
74 άτομα).

Και γιατί να μαζευτούν όλοι αυτοί; Το λέει η κ. Αγαγιώτου στην επιστολή της "...με στόχο την πολιτική επίλυση των προβλημάτων, με οδηγό τις αρχές και τις θέσεις μας". Ωραία. Όχι μόνο θετικό, αλλά και απαραίτητο, θα έλεγα, είναι να συνέρχεται κάθε τόσο η πλειοψηφία κι να επιλύσει τα προβλήματα που ανακύπτουν με οδηγό τις αρχές και τις θέσεις τους. Έχω όμως δυο- τρία ερωτήματα:
1. Πού είναι οι αρχές και οι θέσεις της πλειοψηφίας, όταν η ομαδούλα των αποστατών τορπιλίζει τη λήψη του δανείου, την οποία ΟΛΟΙ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μηδενός και μηδεμιάς εξαιρουμένου(ης), μας έλεγαν ότι είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου; Γιατί τότε δεν ζητήθηκε από κάποιον δημοτικό σύμβουλο, ή και την κυρία Αγαγιώτου ακόμα, η σύγκληση του συνδυασμού για να καταγγελθούν όσοι με τις τακτικές τους υπονόμευσαν τη λήψη του δανείου;
2. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "μυθιστορηματικά σενάρια εξωθεσμικών παρεμβάσεων"; Το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνο στην αγαπητή Βάσω Αγαγιώτου, αλλά σε όλους όσοι μιλούν ελαφρά τη καρδία για "εξωθεσμικούς". Κυρίες και κύριοι, ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ. Αφήστε τη λασπίτσα και μιλήστε ΑΝΟΙΚΤΑ. Ποιους ακριβώς αποκαλείτε "εξωθεσμικούς"; Μήπως είναι ώρα να πάψετε να μασάτε τα λόγια σας; Γιατί αν λέτε "εξωθεσμικό παράγοντα" τον Τύπο, τότε έχετε μια μάλλον περίεργη αντίληψη για τη Δημοκρατία και την Ανοικτή Κοινωνία. Είναι "θεσμικός" ο γκεμπελίσκος που νομίζει ότι θα κάνει τον αιώνιο νταβατζή της πόλης κι είναι "εξωθεσμικός" ο Τύπος που ενημερώνει, κρίνει και, όταν χρειάζεται, βγάζει τα πολιτικά άπλυτα καθενός στη φόρα; Τι σόι Δημοκρατία είναι αυτή που φαντάζεστε, στην οποία ο Τύπος είναι "εξω από τους θεσμούς" άρα εξωθεσμικός; Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Βάσω Αγαγιώτου, που έχει δείξει ότι δεν μασάει τα λόγια της, όσο και όλοι όσοι μιλούν για "εξωθεσμικούς παράγνοντες", ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τους κατονομάσουν. Αλλιώς καθένας μας δικαιούται να πιστεύει ότι κάτι κρύβουν αυτές οι αναφορές...
3. Τι σημαίνει αυτό που σημειώνεται παρακάτω στην επιστολή, ότι δηλαδή πρέπει να μαζευτεί η Νέα Προοπτική για να σηματοδοτήσει "μέσα από μια συμφωνία αρχών την επανεκκίνηση που χρειάζεται η παράταξη"; Δεν υπάρχει μια συμφωνία αρχών, που έφτιαξε το συνδυασμό, πάνω στην οποία στηρίχτηκε το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού και η στελέχωσή του; Δεν υπήρξε συμφωνία Αρχών όταν ΟΜΟΦΩΝΑ οι 74 εξέλεξαν τη σημερινή δήμαρχο ως επικεφαλής του συνδυασμού (το παραλήρημα περί μουσαφίρισσας αποδεικνύει το ανύπαρκτο πολιτικό μέγεθος του εμπνευστή της λύσης Γαϊτανά και σημερινού υβριστή της). Δεν υπήρξε μια συμφωνία Αρχών ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;

Δηλαδή ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ τις εκλογές οι 20 ή οι 74 θα ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΝ μια ΑΛΛΗ συμφωνία Αρχών, πέρα από τη λαϊκή ψήφο; Αυτά, λοιπόν, κυρίες και κύριοι της Νέας Προοπτικής, να τα αφήσετε. Οι πολίτες σας ψήφισαν για τις Αρχές που τους δείξατε, ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ, που θα... ανακαλύψετε εκ των υστέρων, μακριά από τον πολίτη, οι 20 ή οι 74, κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, πέρα από την κοινωνία.

Κλείνω με μια αναφορά του Σταύρου Κόντου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (μπορείτε να τη δείτε εδώ): "...Αυτό που γίνεται από μια ομάδα, να προσπαθήσει να ανατρέψει τη βούληση των πολιτών, είναι πολιτικά ανήθικο. Κι εγώ δεν είμαι κορόιδο να το δέχομαι, ούτε ανόητος πολιτικά να πιστεύω ότι είναι προσωπικές διαφωνίες. Δεν είναι καθόλου έτσι... Αυτό που γίνεται σήμερα, δεν είναι φυσιολογικό. Είναι σχέδιο. Και σαν τέτοιο, το καταγγέλλουμε... Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ανατροπή της λαϊκής βούλησης δια της βίας..."

Ενώνω τη φωνή μου με τον Κόντο, με τον Τομπούλογλου, με κάθε πολίτη που έχει απαίτηση να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις και οι Αρχές τις οποίες ΨΗΦΙΣΕ. Δεν θα αφήσουμε, κυρίες και κύριοι, κανέναν να βιάσει τη λαϊκή βούληση. Ξεχάστε το...

3 σχόλια:

  1. Και βέβαια δεν είχαν καμία "συμφωνία αρχών" όταν έβαλαν υποψηφιότητα.

    Ένας ήταν ο στόχος.
    Να παρθεί "πάσει θυσία" η Δημαρχία.

    Μετά βλέπουμε...

    ... και τώρα αυτά τα βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ !!!
    Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ!
    ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ!
    ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ!
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ! ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΜ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΛΙΤΕΥΣΗ ΟΜΩΣ???
    ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ!
    ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ?
    ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΗΓΑΓΑΝ ΣΕ ΗΓΕΤΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ? ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ? ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΙΝΤΡΙΓΚΑΔΟΡΟΥΣ! ΑΥΤΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ! ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ "ΠΑΙΖΟΥΝ "ΠΑΝΤΟΥ!
    ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ?
    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ! ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ! "ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙ 2 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ" ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ?
    ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!
    ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
    ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΔΙΕΛΥΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ 7 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ?
    Ο ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Αγαγιώτου, σοβαρά πιστεύετε ότι η Δήμαρχος έχει τα κότσια να συγκαλέσει όλη τη Νέα Προοπτική; Ή έστω μόνο τους 20 εκλεγμένους συμβούλους;
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!!!
    Η πρώτη κυρία όταν συγκαλεί το συνδυασμό συγκαλεί τους κ.κ. Μπόβο, Κουτσάκη, Κότσιρα, Παϊδα, Παπανικολάου, Σιμιγδαλά. Για τους άλλους; Απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    Και η πλάκα είναι πως αυτή και ο εκδοτάκος που τη συμβουλεύει, νομίζουν πως η πόλη κάλλιστα μπορεί να διοικηθεί με αυτούς τους λίγους ή και με λιγότερους!!!!!!!!!
    "Καλά!", πείτε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή