Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Προτάσεις της "Καλημέρας" για μη πληρωμή του χαρατσιού της ΔΕΗ


Προτάσεις για στήριξη από το Δήμο της μη καταβολής του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας κατέθεσε χθες το βράδι η δημοτική παράταξη "Καλημέρα Όμορφη Πόλη", ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα ως μοναδικό. Οι προτάσεις της παράταξης είναι
οι εξής:


Προτείνουμε:
1. Ενημέρωση όλων των κατοίκων – δημοτών με έντυπα, ανακοινώσεις στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για την πρόθεση του Δήμου να στηρίξει την μη καταβολή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
2. Επειδή η καταβολή του αντίτιμου του λογαριασμού της ΔΕΗ, αφαιρουμένου του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, στο Ταμείο Παρακαταθηκών κατ’ ουσίαν απαγορεύθηκε από την κυβέρνηση και τους ελεγχόμενους από αυτήν μηχανισμούς, η μόνη διαδικασία που μπορούμε να εισηγηθούμε είναι αυτή που εφαρμόζει ο γειτονικός μας Δήμος της Νέας Ιωνίας.
   Γίνεται κατανοητό ότι η διαδικασία αυτή εμπεριέχει νομικούς κινδύνους, για την δημοτική αρχή, αλλά αλίμονο αν δεν έχουμε το θάρρος να τους αντιμετωπίσουμε. Όταν ο Μιλτιάδης Έβερτ εγκαθίδρυε την Ελεύθερη Ραδιοφωνία το 1987 ως Δήμαρχος Αθηναίων και όταν ο Σάββας Σταματιάδης έκανε κατάληψη και διαμόρφωση της πλατείας στη συνοικία Ειρήνης (Κάκκαβα) λειτουργούσαν έξω από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο με κίνδυνο να αντιμετωπίσουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Οι ενέργειες τους όμως αυτές είχαν σκοπό την προστασία της δημοκρατική ς έκφρασης αφενός και του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου αφετέρου.
Εμείς λοιπόν έχουμε αυτήν την Αυτοδιοικητική αντίληψη και είμαστε πρόθυμοι να προασπίσουμε τα λαïκά συμφέροντα, που τόσο βάναυσα πλήττονται σήμερα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί ως εκπροσώπους των πολιτών του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα να ακολουθηθούν οι εξής ενέργειες :
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)
           1. Πάμε στο ΑΤΜ με τον λογαριασμό ή με τον δωδεκαψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
          2. Βάζουμε την κάρτα, επιλέγουμε :  α) Άλλες συναλλαγές
                                                                             β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
                                                                             γ) ΔΕΗ
         3. Πληκτρολογούμε τον δωδεκαψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.
        4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο «χαράτσι» (Αναγράφεται πάνω δεξιά ως ΕΕΤΗΔΕ).
        5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
        6. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητα μας ερχόμαστε στο Δήμο.


3. Στη συνέχεια ο Δήμος συντάσσει εξώδικο προς την ΔΕΗ το οποίο υπογράφουν οι ενδιαφερόμενοι δημότες-κάτοικοι χωρίς να αναφέρεται όνομα δικηγόρου με το οποίο ενημερώνει την ΔΕΗ για την εξόφληση του λογαριασμού και την καλεί να αποφύγει την οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια διακοπής ρεύματος λόγω της μη καταβολής του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας. Το εξώδικο για την αποφυγή περιττών εξόδων προτείνουμε να συντάσσεται ανά 100 άτομα.
4. Στην περίπτωση που η ΔΕΗ παρά την εξώδικη προειδοποίηση της προχωρήσει στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Δήμος με τους ηλεκτρολόγους που διαθέτει θα προβαίνει στην άμεση επανασύνδεση του, αναλαμβάνοντας η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο την ευθύνη για την εντολή που θα δωθεί στο προσωπικό του Δήμου με «εντέλεσθαι». Εννοείται ότι σχετική απόφαση θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο θα καλύψει την Δήμαρχο και θα έχει συνυπευθυνότητα για να «καλύψει» τις ενέργειες αυτές.

Εμείς ως Δημοτική Παράταξη αναλαμβάνουμε πλήρως που μας αναλογούν εάν εγκριθεί η πρόταση μας, γιατί αντιλαμβανόμαστε το καθήκον μας απέναντι στο λαό της πόλης μας.

Με τιμή
Χάρης Τομπούλογλου         
Χρήστος Κοπελούσος  
Γιάννης Τομπούλογλου  
Σπύρος Γραμμένος
Σωτήρης Κοσκολέτος

11 σχόλια:

  1. Aυτό ακριβώς! Συγχαρητήρια κ. Τομπούλογλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που είχαν δημοσιευθεί αυτές οι πληροφορίες από το δήμο Ν.Ιωνίας,
    γιατί αν περιμέναμε από την ΑΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία όλα αυτά. Δεν μας λέει όμως κανείς πως η πολιτεία θα βρει τα χρήματα που χρειάζεται για να πληρώσει αυτά που πρέπει, Τα δάνεια από τους κουτόφραγκους ευρωπαίους δυστυχώς δεν φτάνουν και όλοι μας αγοράζουμε εισαγώμενα γιατί είναι πιο φτηνά. Δες τε πόσο κάνουν τα ελληνικά όσπρια και πόσο τα ξένα. Εκεί όλοι κάνουμε τον χαζό. Με μηδέν παραγωγικότητα, με μηδέν ΦΠΑ, με εισαγώμενα, ε κάποιοι πρέπει να πληρώσουμε έστω και αν μας βγει η Παναγία. Οι μίζες και τα φαγωμένα χρήματα δεν γυρίζουν πίσω. Αν θέλουμε να γίνουμε μπάχαλο με το δεν πληρώνω, ας γίνουμε για να καταλάβουμε επιτέλους τι θα πει να κάνεις τον ξύπνιο. Κάτι παρόμοιο πήγε να κάνει Παπαντρέου και Σαμαράς και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις και αμέσως "κλάσαμε μαλί". Συνεχίστε λοιπόν τα καουμποϊλίκια και τους λαϊκισμούς για μάθουμε τι εστί το κουφέτο της δραχμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεξιός της προόδου7 Νοεμβρίου 2011 στις 10:58 π.μ.

    Χάρη σε ψηφίσαμε για πρακτικό άνθρωπο και όχι για σοσιαλοδεξιό, όπως έκανε και ο Κωστάκις ο Καραμανλής ο φίλος σου που τα έκανε μπάχαλο και τώρα πληρώνουνε μέχρι και αυτοί που δεν έχουνε μία.
    Ο παραπάνω ανώνυμος έχει δίκιο, δυστυχώς για να βγούμε από την χαβούζα των δεξιοσοσιαλιστών, πρέπει τώρα να πληρώσουν και οι μη έχοντες. Εκτός αν Χαρούλη μου κάνει οικονομίες το δημόσιο, απολύοντας τους επί συμβάση και τεμπέληδες του δημοσίου. Εσύ όμως και η ομάδα σου ψήφισε να μείνουν. Χαρούλη μου ποιους επί συμβάση προασπίζεσαι, τα κοματόσκυλα που γλύφανε και θέλανε μια θέση στο δημόσιο? Τα έντιμα παιδιά που δεν γλύφανε και προσπαθούνε μέσα από την βιοπάλη των ιδιωτικών επιχειρήσεων, αυτά δεν τα βλέπεις καθόλου?
    Γιατί δεν λες να δοθούν τα σκουπίδια στους ιδιώτες με τα μισά λεφτά΄ή ακόμα και η συντήρηση των ηλεκτρολογικών του δήμου και του δάσους και αυτά στους ιδιώτες? Να πως γίνεται οικονομία, να πως μαζεύει το κράτος χρήματα, να πως οι μη έχοντες δεν πληρώνουνε χαράτσια.
    Εσύ όμως χαρούλη ως λαϊκιστής, το παίζεις και δεξιός και αριστερός, αμ έτσι δεν βγαίνει πουθενά.
    Λυπάμαι την ψήφο που σου έδωσα. Είσαι και συ σαν όλους τους άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός, λαϊκισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να γιατί ο κόσμος σιχαίνεται την πολιτική σε όλες τις κλίμακες. Ο Τομπούλογλου, φορέας (υποτίθεται) αστικών αξιών και ιδεών, προσπαθεί να το παίξει και λίγο Τσίπρας.
    Δυστυχώς γι αυτόν, δεν πείθει κανέναν, γιατί οι δικοί του τα ακούνε αυτά και τους πιάνει σύγκρυο, οι δε, άλλοι, υποστηρίζουν τον αυθεντικό λεβέντη και καραμπουζουκλή Τσίπρα.
    Και να γιατί δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Δήμαρχος. Απωθεί με κάτι τέτοια, ψηφοφόρους που απογοητεύτηκαν από τη Νέα Προοπτική, όπως την κατάντησαν, αλλά δεν υποστηρίζουν τις αφέλειες και τις μπούρδες της εφαρμοσμένης αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το επόμενο βήμα είναι να καλέσουν σε ανυπακοή και εξέγερση.
    Παιδιά της Καλημέρας, να μην ξεχάσετε να μοιράσετε και ρόπαλα και πέτρες για να πετάμε στη Βουλή και στα υπόλοιπα άντρα της εξουσίας.
    Ρε, ουστ από δω, λαϊκιστές του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δηλαδη για να καταλαβω ρε 11.39 εσυ εισαι υπερ των χαρατσιων?Να μας φορολογησουν και το νερο και τον αερα που αναπνεουμε τοτε να σωθει η χωρα απο την χρεωκοπια.Μπραβο κυριε Τομπουλογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.youtube.com/watch?v=P-5UVI3nmrY&feature=player_embedded

    πολυ καλη λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρη δεξιός είσαι ή κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ και του Τσίπρα?
    Αντί να πεις να βοηθήσουμε τους μη έχοντες από τα χρήματα που θα μαζευτούν από την μείωση του κόστους του δήμου με ιδιωτικοποιήσεις σκουπιδιών κλπ, μας λες να βοηθήσουμε να μην πληρωθεί το χαράτσι. Το χαράτσι ξέρεις πολύ καλά ότι πάει στο σπάταλο κράτος, δήμους, επί συμβάσει, σκουπίδια κλπ.
    Χαρούλη πες μας καθαρά ότι είσαι ένας λαϊκίστής δεξιός, πιστό αντίγραφο πασοκτζή και συριζέου.
    Πάρε σωστές δεξιές προοδευτικές πρωτοβουλίες και άσε τους λαϊκισμούς που δεν οδηγούν πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αποκάλυψη του Χάρη σε όλο της το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή