Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Λαϊκή Συνέλευση: Κανείς να μην πληρώσει το χαράτσι

Συνδημότες, συνδημότισσες,
η νέα κυβέρνηση των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, ή αλλιώς η κυβέρνηση Παπαδήμου, ευρισκόμενη αντιμέτωπη με την κοινωνική κατακραυγή για το χαράτσι της ΔΕΗ, ανακοίνωσε ότι θα εξαιρεθούν “οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες” από την καταβολή του. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να φορέσει ένα “ευαίσθητο” προσωπείο, που στόχο έχει όχι μόνο να εξωραΐσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή της πολιτική, αλλά και να διαιρέσει το κίνημα ενάντια στα χαράτσια. Γιατί η πραγματικότητα είναι μία: η πολιτική των τραπεζιτών εδώ και ενάμιση χρόνο έχει
μετατρέψει σε “ευπαθή κοινωνική ομάδα” την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία. Η αντίθεσή μας στα χαράτσια δεν οφείλεται μόνο στο ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε, αλλά και στο ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Ως εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και αυτοαπασχολούμενοι, φορολογούμαστε ήδη βαριά και έχουμε ήδη δει τα εισοδήματά μας να μειώνονται προκειμένου να συνεχίζουν να πληρώνονται στο ακέραιο οι τοκογλύφοι-πιστωτές του Ελληνικού Δημοσίου. Αρνούμαστε να πληρώσουμε γιατί τη στιγμή που οι άνεργοι έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο και το επίδομα του ΟΑΕΔ θα φορολογείται,οι εφοπλιστές απολαμβάνουν 58 φοροαπαλλαγές!!! Η άρνησή μας επομένως είναι μία πράξη ανυπακοής απέναντι σε μία πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στα συνήθη υποζύγια για να φουσκώσει τις τσέπες των μεγαλοκαρχαριών.
Στα πλαίσια αυτής της θέσης ενημερώσαμε τους συνδημότες μας, τους καλέσαμε να αρνηθούν να πληρώσουν το άδικο χαράτσι και οργανώσαμε δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Το ΔΣ, ύστερα και από την πίεση των συμπολιτών μας, αποφάσισε στη συνεδρίασή του στις 9 Νοέμβρη να παράσχει πολιτική, νομική και τεχνική κάλυψη σε όσους δημότες δεν πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης μάλιστα συστήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων του Δήμου και της λαϊκής συνέλευσης. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δύο εβδομάδες μετά η Δημοτική αρχή έχει κάνει ελάχιστα για την υλοποίηση αυτής της απόφασης: Η ενημέρωση των δημοτών για τη σχετικήαπόφαση δεν έχει προχωρήσει καθόλου, αφού το μόνο που έχει γίνει είναι η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου της απόφασης της επιτροπής αλληλεγγύης. Και αυτή μάλιστα με καθυστέρηση εννιά ημερών, τη στιγμή που ο Δήμος όφειλε να ενημερώσει άμεσα και γραπτώς όλους τους δημότες για ένα τόσο φλέγον ζήτημα. Την ίδια στιγμή, η στελέχωση της επιτροπής αλληλεγγύης από το Δήμο είναι ανεπαρκέστατη, αφού κυριαρχούν οι συχνές απουσίες και η απροθυμία να στηριχτεί πραγματικά το έργο της επιτροπής.
 Ως Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καλούμε το Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους δημότες και να προχωρήσει άμεσα την υλοποίηση της απόφασης να παράσχει πολιτική, νομική και τεχνική υποστήριξη σε αυτούς που θα αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι. Θεωρούμε όμως πως η νίκη σε αυτόν τον αγώνα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αυτοοργάνωση, τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη μεταξύ μας. Γι’ αυτό και καλούμε στη συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης για την αποτροπή της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχούς συμπολίτες μας. Τέλος, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο Κέντρο Διακοπής Ρεύματος στη λεωφόρο Μεσογείων, καταγγέλoυμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και συμπαραστεκόμαστε στους συλληφθέντες, που προασπίζουν το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος για όλο το Λαό.

1 σχόλιο:

  1. Δείτε σχολιασμένο τον εφαρμοστικό νόμο (Σχέδιο νόμου «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015» στο www.epikaira.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή