Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ιδεολογίες και... αγελάδες!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
Εχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
Εχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα 

ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Εχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα

ΝΑΖΙΣΜΟΣ
Εχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
Εχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Εχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα.
Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις Cowkemon και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.

ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.

7 σχόλια:

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    Έχεις δύο αγελάδες και ζητάς από τον Γερμανό να σου δανείσει λεφτά για να τις ανασχεδιάσεις και να ζουν 100 χρόνια στο μεταξύ φέρνεις ένα λαθρομετανάστη για να τις φροντίζει και τρως και πίνεις με τα δανεικά. Όταν σε πάρουν είδηση ζητάς αποζημίωση γιατί ο Γερμανός σε κορόιδεψε αφού οι αγελάδες δεν μπορούν να ζήσουν 100 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Έχεις 10 αγελάδες κι «αναθέτεις» σε… τσοπαναραίους όπως ο Παπα-ανδρέος ή ο Παπα-δήμος που επέλεξαν και συμφέρουν μακρινούς ξένους γελαδάρηδες την αξιοποίηση τους!
    Αυτοί αναθέτουν στις μεγαλύτερες αλυσίδες κρεαταγορών… που διοικούν οι Στρος, Λαγκάρντ, Τρισέ κλπ την δουλειά… οι οποίοι στέλνουν εδώ υπευθύνους άρμεξης τον Τόμσεν και την παρέα του, ενώ ορίζουν διευθυντή άρμεξης έναν Ράιχενμπαχ!
    Όλο αυτό το διάστημα σε βεβαιώνουν ότι οι 10 αγελάδες σου είναι άρρωστες και πρέπει να τους κάνεις την δίαιτα του φωτομοντέλου! Στο μεταξύ θέλουν να «αγοράσουν» τις ισχνές πια αγελάδες σου γιατί έτσι τάχα μου θα τις κάνουν παχιές για το καλό σου…
    Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο πάχυνσης των κτηνών… σε δανείζουν όσο οι αγελάδες δεν παράγουν ούτε γάλα, ούτε κρέας!
    Μετά δεν θα μπορείς να πάρεις πίσω τις αγελάδες σου γιατί θα χρωστάς τόσα πολλά σε αυτούς που τις… έσωσαν που ούτε σε 100 χρόνια δεν θα ξαναγίνουν δικές σου!
    Εκτός κι αν… η Αίγυπτος ας πούμε δεν είναι μακριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .k.ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΦΟΦΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 27/11 12:10 π.μ.

    Μην ξεχνάς τη παράμετρο με τα μεταλλαγμένα, που δημιουργεί super αγελάδες, από τις οποίες τρεφόμαστε, παθαίνουμε καρκίνους (φυτρώνει και ουρά καμιά φορά από τη μετάλλαξη) και συντηρούμε και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τα νοσοκομεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν βλέπω να υπάρχει έλλειψη από κοπάδια, τώρα μάλιστα που προσχώρησαν στον καπιταλισμό και οι πρώην μελετητές του κόκκινου βιβλίου. Άλλοι χάσανε τα κοπάδια και δεν ξέρουν τώρα τι να κάνουν τα σκυλιά. Αν ψόφησε εδώ ένα κοπάδι άλλα μεγαλώνουν κάπου αλλού. Κοπάδια υπάρχουνε. Πάσης φύσεως. Παγκοσμιοποίηση βλέπεις. Καπιταλιστές όλου του κόσμου ενωθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την θεωρούσα καταρτισμένη και τολμηρή πολιτικό και η μη ψήφιση από μέρους της του άρθρου 37 του μεσοπρόθεσμου που της κόστισε την πρόσκαιρη απομάκρυνσή της από την κοινοβουλευτική ομάδα, την ανέβασε στα μάτια μου.
    Ομως η ψήφος εμπιστοσύνης που έσπευσε αμέσως να δώσει στον Γιώργο πριν παραδώσει και που της εξασφάλισε την επιστροφή στο μαντρί, με απογοήτευσε.
    Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί τελευταία περιφέρεται στην γειτονιά μας με ακροατήριο τους γαλαζοπράσινους της χαμένης προοπτικής, ζητώντας ψήφο για τις προσεχείς εκλογές όποτε γίνουν.
    "Εμφανίζουν εικόνα χυλού", ερημιά τους, όπως λέει και ο φίλος τους ο εργατοπατέρας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελληνική οικονομία:

    έχεις δυο αγελάδες, των οποίων τη διαχείριση αναθέτεις στις ίδιες δυο εταιρίες ανά 4-8 χρόνια. Οι των δυο εταιριών, όσο η άλλη είναι στη διαχείριση, κάνουν συνεχώς υποδείξεις και νομίζουν ότι το πλάνο τους είναι πιο επικερδές. Έρχονται λοιπόν αυτοί στη διαχείριση και αποδυκνύονται το ίδιο άχρηστοι με τους προηγούμενους. Αποφασίζουν λοιπόν να αναθέσουν σε έναν τρίτο, ανεξάρτητο-κοινής αποδοχής τη διαχείριση της αγΕ(λ)λάδας. Σε περίπτωση που αυτός αποτύχει, το κόλπο είναι γνωστό: Αν ήμασταν εμείς στη διαχείριση, δε θα είχε συμβεί αυτό. Αν πάλι πετύχει, θα βγουν και θα λένε "εμείς τον στηρίξαμε, μαζί πετύχαμε"

    το θέμα δεν είναι οι αγελάδες, αλλά ο αγελαδάρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή