Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Για τις καταστροφές στο πρώτο Δημοτικό μιλά ο Σ. Καβακόπουλος


Ο γνωστός συμπολίτης μας κ. Σπύρος Καβακόπουλος, απέστειλε στη Δήμαρχο την παρακάτω επιστολή για τις καταστροφές που έχουν συντελεστεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Αξιότιμη κα Δήμαρχε,
Με αφορμή την επιστολή μου με
αρ. πρωτ. 11819/25.10.11 (SOS το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βιάζεται - Καταστρέφεται), ο διευθυντής του σχολείου κος Κ. Καβρουματζής με κάλεσε στο κτίριο του 1ου Δημοτικού, προκειμένου να διαπιστώσουμε τις καταστροφές που έχει υποστεί το σχολείο και να τον βοηθήσω στην ασφάλισή του. Πέραν των καταστροφών, κλοπών κλπ, διαπιστώθηκαν και τα εξής πολύ σοβαρά :
1.    Βρέθηκε  παραβιασμένη η πόρτα του λεβητοστασίου, εντός του οποίου χρησιμοποιείται ως καύσιμο το φυσικό αέριο.
2.    Οι εσωτερικές βάνες - διακόπτες των σωλήνων φυσικού αερίου, βρέθηκαν ανοικτές.
3.    Η πόρτα του κιβωτίου διανομής αερίου έξω από το σχολείο, βρέθηκε κι αυτή παραβιασμένη.
4.    Το ηλεκτρικό ρεύμα από την ΔΕΗ συνεχίζει να τροφοδοτεί το σχολείο.

Κατόπιν όλων αυτών, μαζί με τον Διευθυντή α. Αφαιρέσαμε τις ηλεκτρικές ασφάλειες από τον κεντρικό πίνακα για την αποφυγή ηλεκτροπληξιών και βραχυκυκλωμάτων  β. Διορθώσαμε πρόχειρα την κλειδωνιά της μεταλλικής πόρτας του λεβητοστασίου, ώστε οι εξωσχολικοί να δυσκολεύονται να εισέρχονται και χάριν παιδιάς ν’ ανάψουν φωτιά ώστε να δημιουργηθεί  έκρηξη.  γ. Στη συνέχεια  επικοινώνησα με την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, η οποία με ενημέρωσε ότι 1. Το σχολείο συνεχίζει να τροφοδοτείται με αέριο και 2. Ότι είναι άκρως επικίνδυνη η υφιστάμενη κατάσταση με τις παραβιασμένες πόρτες και πρέπει άμεσα και επίσημα να ενημερωθούν, για την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου. Έτσι απευθύνθηκα στους δημοτικούς συμβούλους  κους Χωρινό, Καλόστο,  Κουτσάκη και κα Καβακοπούλου, τους  ενημέρωσα σχετικά ώστε να προχωρήσουν  στις επιβεβλημένες ενέργειες.
Κα Δήμαρχε αν πράγματι όπως μου γνώρισαν από την ΔΕΠΑ, το φυσικό αέριο δεν είχε διακοπεί από το σχολείο από τότε που σταμάτησε η λειτουργία του (τρία χρόνια), τότε υπάρχει σοβαρή αμέλεια και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Πέραν όμως όλων των παραπάνω θα πρέπει άμεσα να προβεί ο δήμος στις παρακάτω ενέργειες:
1.  Ασφάλιση της πόρτας του λεβητοστασίου. Ο λέβητας του φυσικού αερίου είναι καινούργιος και δεν πρέπει να καταστραφεί. Η υφιστάμενη ασφάλιση της πόρτας (που κάναμε με τον  διευθυντή του σχολείου), είναι εντελώς πρόχειρη.
2. Το εποπτικό υλικό καθώς και τα τραπεζοκαθίσματα του σχολείου, πρέπει να μεταφερθούν στο χώρο που στεγάζεται τώρα το 1ο Δημοτικό, διότι καταστρέφονται από την υγρασία και τους παράνομα εισερχομένους. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν καθίσματα εντελώς καινούργια στην αρχική τους συσκευασία, βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία, κορίνες, μπάλες κλπ.
3. Το αρχείο του σχολείου, πρέπει άμεσα να μεταφερθεί. Είναι άκρως σημαντικό,  διότι μόνον μέσω αυτού πιστοποιείται η φοίτηση κάθε ενδιαφερόμενου. Η υγρασία από τα σπασμένα παράθυρα και ο πιθανός εμπρησμός από εξωσχολικούς, ελλοχεύει τον κίνδυνο της άμεσης καταστροφής του. 
4. Υπάρχουν εντελώς καινούργιοι φωριαμοί που πρέπει να μεταφερθούν στο χώρο που στεγάζεται τώρα το 1ο Δημοτικό.
5. Τα κλιματιστικά μηχανήματα πρέπει να αποξηλωθούν και να μεταφερθούν στο χώρο που στεγάζεται τώρα το 1ο Δημοτικό. Ήδη ένα κλιματιστικό αποξηλώθηκε και είναι έτοιμο να κλαπεί.
6. Να δημιουργηθεί επιτροπή αξιολόγησης του υπάρχοντος υλικού και άμεσα το ικανό προς χρήση, να μεταφερθεί στο χώρο που στεγάζεται τώρα το 1ο Δημοτικό.

Κα Δήμαρχε, το 1ο Δημοτικό Σχολείο από πρωτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών, έχει γίνει πρωτοβάθμια εκπαίδευση κακοποιών. Εκεί οι παράνομα εισερχόμενοι  εξωσχολικοί καταστρέφουν, κλέβουν κλπ, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει και αποκτούν την αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουν στο επόμενο βήμα, του επαγγελματία κακοποιού. Η γύρω κοινωνία, δυστυχώς δεν αντιδρά ειδοποιώντας έστω την αστυνομία κάθε φορά που βλέπει ή ακούει τις καταστροφές.  Λύση στο πρόβλημα  είναι η επί μέρους λειτουργία κάποιων χώρων που δεν έχουν στατικό πρόβλημα (αναλυτικότερα έχω αναφερθεί στην προηγούμενη επιστολή μου).

Με εκτίμηση


Σπύρος Καβακόπουλος

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή