Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μελόδραμα, ριμέικ ταινιών και... κενό για πατσά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα (ώρα 6.30 μ.μ.), και δυστυχώς δεν θα απολαύσουμε για 152η φορά, όπως ελπίζαμε, συζήτηση για τους οίκους ανοχής στην πόλη, πάντα με πρωτοβουλία του νούμερο ένα του Συμβουλίου, Παντελή Γρετζελιά. Αντίθετα, θα απολαύσουμε άλλο ένα ριμέικ της γνωστής λαϊκιστικής ταινίας "μειώνω τα δημοτικά τέλη γιατί είμαι σοσιαληστής" με πρωταγωνιστές το Νίκο Ξανθόπουλο και τη Μάρθα Βούρτση σε νέα έκδοση (όχι ο Νίκος, αυτός είναι σε παμπάλαια. Η Μάρθα!). Η χριστουγεννιάτικη παράσταση θα ανοίξει με το μελόδραμα "Η κακή
Δήμαρχος δεν πληρώνει από τα λεφτά του Δήμου τη Φιλαρμονική", που αποτελεί κακότεχνη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του Πνευματικού Κέντρου, της γνωστής ελληνικής παροιμίας "όλα τα στραβά ψωμιά η Έφη τα κάνει" και θα ακολουθήσει το μελόδραμα για τα δημοτικά τέλη.


Ακολούθως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που πάντα νοιάζεται για την ψυχαγωγία των δημοτών, αφήνει ένα κενό διάστημα με θέματα υψίστης σημασίας, όπως π.χ. "έγκριση λύσης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου", "εισήγηση επιτροπής για κοπή δέντρων" κλπ, προκειμένου οι δημότες να πεταχτούν για τσιγάρο, τσιπουράκι και κουβεντούλα και να τραγουδήσουν το "σαν τη νύφη στολισμένο". Βέβαια το νούμερο ένα κρατάει τους οικολόγους στο Πνευματικό Κέντρο καθώς θα αντισταθούν στην κοπή δέντρων, σιγά που θα πάνε για χαλάρωση και ποτά οι ατακανόμαστοι... 

Κι όσοι αντέξουν, κατά τις 3-4 το πρωί, θα παραστούν στη συζήτηση για αλλαγή του τόπου διεξαγωγής των Συμβουλίων. Εκτός αν έχουν πάει για πατσά, οπότε θα αφήσουνε το γάμο για να πάνε για πουρνάρια; Και μετά, με το σαλέπι που κανονικά ο Δήμος έπρεπε να μεριμνήσει να μοιράσει (πάλι η Δήμαρχος φταίει, εννοείται!) θα συζητηθεί -εν μέσω ροχαλητών- ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αναλυτικά το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα... συγνώμη, η Ημερήσια Διάταξη ήθελα να πω, του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας (19 Δεκεμβρίου) είναι η εξής: 
  1.             Έγκριση ψηφίσματος του Δημ. Συμβουλίου για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

    2.            Συζήτηση επί του αιτήματος εργαζομένων στην Δημοτική Φιλαρμονική για την μη καταβολή δεδουλευμένων από το Δήμο.

    3.            Αναπροσαρμογή συντελεστών τελών Καθαριότητας και Φωτισμού ως και Δημοτικού Φόρου έτους 2012 (επανεισαγωγή).

    4.            Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου ετών 2012-2014.

    5.            Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2012.

    6.            Έγκριση αριθ. 28/11 απόφασης Δ.Ε.Π. για την κατανομή της τακτικής επιχορήγησης (δ΄ δόση) στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

    7.            Έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού του Π.Π.Ι.Ε.Δ., βάσει της αριθ. 46/11 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.

    8.            Έγκριση μίσθωσης μεταφορικών μέσων για την μεταφορά μαθητών από το 1ο στο 4ο Δημοτικό σχολείο για το έτος 2012 και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

    9.            .Αποδοχή παραίτησης του Δημ. Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Π.Λαζαρίδη από μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και διενέργεια κλήρωσης μεταξύ των δύο πρώτων εκ των τριών αναπληρωματικών μελών της πλειοψηφίας για τον ορισμό του αντικαταστάτη του.

    10.         Ορισμός ορκωτών ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο των ισολογισμών των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των πρώην Δ.Ν.Φ. και Δ.Ν.Χ. για τη χρήση από 1/1/2011-22/5/2011.

    11.         Έγκριση επιστροφής ποσού 14.950,00 € στον κ. Ν.Κασίμη, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

    12.         Έγκριση λύσης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου επί της οδού Επταλόφου 36-Ν.Φιλ/φεια.

    13.         Έγκριση λύσης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου στέγασης Υπηρεσιών Καθ/τας και Πρασίνου επί της οδού Κ.Παλαμά 42-Ν.Χαλκηδόνα.

    14.         Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 13209/29-11-11  αιτήσεως της Δέσποινας Στεφανίδου για παράταση σύμβασης μίσθωσης ακινήτου επί της οδού Γρ.Λαμπράκη 32»

    15.         Έγκριση εισήγησης αρμόδιας επιτροπής για την κοπή δένδρων σε διάφορα σημεία του Δήμου.

    16.         Λήψη απόφασης επί της πρότασης τροποποίησης του Γ.Π.Σ. του Δήμου Αθηναίων στο ΒΙΟΠΑ Προμπονά με χαρακτηρισμό «ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση».

    17.         Έγκριση-Ψήφιση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2011 (επανεισαγωγή).

    18.         Αντικατάσταση μελών Σχολικών Επιτροπών του Δήμου.

    19.         Έγκριση διενέργειας εκταφών λόγω λήξης τριετίας ή χρόνου παράτασης (επανεισαγωγή).

    20.         Έγκριση 4ου Α.Π.Ε. της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «Ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου-Κέντρου Παροχής Πολλαπλών Υπηρεσιών».

    21.         Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας του υποέργου «Κατασκευή Πράσινης Στέγης στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Νέας Χαλκηδόνας, περιβαλλοντικές & ακουστικές παρεμβάσεις στο 1ο & 2ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, στον παράδρομο της Ε.Ο. από την οδό Μιχ. Καραολή έως την οδό Παπαφλέσσα και πρότυπες βελτιώσεις στις οδικές υποδομές του Δήμου για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες».

    22.         Έγκριση α) αιτήματος του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χ.Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλου και β) εισήγησης κ. Δημάρχου περί αλλαγής του τόπου διεξαγωγής των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

    23.         Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος.

6 σχόλια:

  1. Ρωτα να μαθεις γα τους οικους ανοχης, θα γελεσουμε πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει κι αλλο, δεν τελειωσαμε16 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:54 π.μ.

    Ανωνυμε, νομιζεις οτι εχει τελειωσει το θεμα με τους οικους;

    Αν το νομιζεις, εισαι βαθια νυχτωμενος.

    Ο προεδρος δεν προκειται να το αφησει ετσι,
    ηδη ετοιμαζει την επομενη κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκλαμπρότατε πάλι τα ίδια;
    Δύο φορές σας απέρριψε η περιφέρεια και εσείς
    επιμένετε….
    Γιατί τέτοια επιμονή;;; Το εγώ σας πάνω από όλα;;;

    Δεν έχετε συνηθίσει να χάνετε;
    Ωραία παράσταση στήσατε και εντελώς από σύμπτωση είχατε και νομική γνωμοδότηση , αλλά αποτέλεσμα μηδέν.
    Βάλτε λοιπόν τώρα νερό στο κρασί σας και βοηθήστε τη διοίκηση να ξεπεράσει τα προβλήματα, και μη γίνεσθε τροχοπέδη στη πρόοδο
    του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη μου πειράζετε τον παππού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ;ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ.ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΜΙΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΙΝΙ ΤΩΡΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΔΕΝΔΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΡΑΒΙ ΘΑ ΤΟ ΨΑΧΝΑΜΕ ΘΑ ΤΟ ΕΣΕΡΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ!!!!
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΗΘΟΣ!!!!!!
    (ΤΙ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΩ!!!!????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή