Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τα στοιχεία της Eurostat θα κρίνουν το μέγεθος της "λυπητερής"

Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat στις 26 Απριλίου θα κρίνουν το μέγεθος των μέτρων που θα ληφθούν και θα ισχύσουν από φέτος και αυτό γιατί αν τελικά επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι το έλλειμμα είναι μία μονάδα πάνω από τις προβλέψεις της κυβέρνησης, τότε θα πρέπει να ανακοινωθούν μέτρα από τα οποία θα πρέπει να συγκεντρωθούν 4 δισ.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει και το πακέτο μέτρων για το 2012 - 2015 που στόχο έχουν τη συγκέντρωση 25 δισ. ευρώ:
• Περιορίζονται οι φοροαπαλλαγές για ετήσια εισοδήματα άνω
των 60.000 ευρώ
• Μειώνεται το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο κατά 4,6 δισ. ευρώ
• Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας
• Μειώνεται το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας
• Κόβονται κοινωνικά επιδόματα
• Νομιμοποιούνται καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου
• Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ
• Ψαλίδι στις δημόσιες δαπάνες
• Αυξήσεις σε τσιγάρα και ποτά
Παπακωνσταντίνου: «Δεν πρόκειται να περικοπούν μισθοί και συντάξεις»
Σε κάθε ευκαιρία, ο Υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται οι μισθοί και οι συντάξεις να υποστούν νέα μείωση. «Θα είναι παρεμβάσεις από την πλευρά και των δαπανών και των εσόδων, θα είναι ισορροπημένες, τις οποίες θα ανακοινώσουμε τον επόμενο μήνα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης και του μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού» διευκρίνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Επίσης, εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για επιβολή έκτακτων εισφορών σε συγκεκριμένες εισοδηματικές κατηγορίες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Για τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς το κόστος μίας ελληνικής αναδιάρθρωσης είναι μεγαλύτερο από το όφελος. «Δεν μπορεί να είναι επιλογή, γιατί είναι μία επιλογή που έχει τεράστιο κόστος και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι μία επιλογή, που πραγματικά δεν συμφέρει», σημείωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Συνάντηση Παπανδρέου - Σόρος
Γ. Παπανδρέου και Τζ. Σόρος συναντήθηκαν στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη βουλή. Ο μεγαλοεπενδύτης είχε ταχθεί σε πρόσφατη ομιλία του υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Είχε δικαιολογήσει την άποψή του αυτή, εκτιμώντας πως οι αγορές θα είναι εκείνες, οι οποίες θα εξωθήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης στην απόφαση να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση των χρεών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία, την ευρωζώνη αλλά και την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Η συνάντηση ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου