Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κουρελόχαρτο έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου τη διαδικασία

Πολύ σωστά είπε ο Σταύρος Κόντος ότι για θέμα εκτός Ημερησίας Διατάξεως απαιτείται η συναίνεση του σώματος. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωστός για τα... δημοκρατικά του αισθήματα, έθεσε με το έτσι θέλω ζήτημα για λήψη απόφασης για την έκτακτη χρηματοδότηση, εκτός Ημερησίας Διατάξεως χωρίς ούτε να ρωτήσει κανέναν, ούτε να ζητήσει την άδεια του σώματος. Σωστά του υπέδειξε ο Τομπούλογλου τι ακριβώς λέει η
σχετική διάταξη του νόμου. Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει... Φυσικά το αίτημά του απορρίφθηκε...

28 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά, αληθεύει ότι ο Γρετζελιάς φλερτάρει με την ΔΗΜ.ΑΡ. και ότι θέλει να κατεβάσει την Παπανίκα(!) υποψήφια στο Υπόλοιπο Αττικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου παράξενο. Στη ΔΗΜ.ΑΡ μαζεύουν τους πάντες προκειμένου να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Ειδικά, όσο αρχίζει να ξεφουσκώνει το μπαλόνι και επιστρέφουν στην πραγματικότητα, θα πέσει γέλιο.

      Διαγραφή
    2. Η "ΤΖΙΒΙΤΖΙΛΟΥ" ΖΙΖΕΛ... που ξέρει και ερμηνεύει όλα τα πολιτικά δρώμενα... πάντα προς όφελος της κοινωνίας!

      Να γελάσω ή κλάψω με τα χάλια σου/σας;

      Μάζεψε τα συντρίμμια της παράταξής σου καλύτερα, και άσε τις εξυπνάδες.

      Διαγραφή
    3. Μη βρίζετε παιδιά. Άλλωστε το μόνο πρόβλημα της Ζιζέλ είναι ότι πάνω στη μηχανή δεν φοράει κράνος.

      Διαγραφή
  2. Δεν κατεβαίνει ο ίδιος να γλυτώσουμε μια και καλή;

    Ερώτηση αδαούς :

    Πρέπει πρώτα να παραιτηθείς και μετά να βάλεις υποψηφιότητα ή αν βγεις μετά παραιτείσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμ! Ενδιαφέρον! Για πείτε κι άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΖΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΤΟΥ24 Μαρτίου 2012 στις 6:54 μ.μ.

    Η ΔΗΜΑΡ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΝΙΚΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ,ΜΕΤΑ Η ΓΗΡΑΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμε 02:44

    Δεν διεκδικώ κανένα ρόλο σωτήρα της κοινωνίας. Άλλοι το "παίζουν" σωτήρες, χωρίς μάλιστα να λένε τι ακριβώς θα κάνουν για να μας σώσουν (ως κοινωνία). Η ΔΗΜ.ΑΡ. εμπίπτει ακριβώς σε αυτό. Αν εσύ έχεις καταλάβει τι ακριβώς προτείνει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, πες το μας να το μάθουμε και εμείς.
    Ο ίδιος ο Κουβέλης δεν είχε δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν την ΔΗΜ.ΑΡ, ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενα την δημοσκοπική της άνοδο, με την παράλληλη (δημοσκοπική) καθίζηση του ΠΑΣΟΚ; Ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί η ΔΗΜ.ΑΡ. για να διασωθούν εκλογικά οι "διωγμένοι" από το ΠΑΣΟΚ;
    Τώρα συμφώνησε με 5 βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας, νομίζω, και καλεί και στελέχη από τις τοπικές κοινωνίες.
    Αυτό αφορούσε το σχόλιό μου, αλλά, ως φαίνεται η "πεφωτισμένη" αριστερά δεν έχει απαλλαγεί από τις παιδικές ασθένειες: Δεν δέχεται κριτική.
    Με γειά σας με χαρά σας. Φρούτο της συγκυρίας είστε και η πορεία σας είναι προδιαγεγραμμένη.
    Την λέξη "τζιβιτζιλού" δεν τη γνωρίζω, άρα δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να θυμώσω.

    @ Διαμαντή έχεις δίκιο για το κράνος. Πλέον σε αυτό θα είμαι συνεπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι τίποτε άλλο, αλλά χωρίς κράνος ανεμίζουν τα μαλλιά σου και μπορεί να σε εμποδίσουν στην οδήγηση. Αμαζόοονα μου !!!

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι άμα έχεις μακριά μαλλιά.
      Ομορφάαααντρα μου!!

      Διαγραφή
  6. πάντως ή το ρεπορτάζ χωλαίνει στη γειτονιά ή δε διαβάζετε εφημερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υποψιαστώ ότι ο help πιστεύει τις εφημερίδες, θα πεθάνωωωω

      Διαγραφή
    2. Κι όμως έχει δίκιο. Από τον ιστότοπο της ΔΗΜΑΡ:

      Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στα ψηφοδελτια της ΔΗΜΑΡ
      ..
      16 ΠΑΠΑΝΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) Β' ΑΘΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
      ..
      Διαμαντή συνελήφθης ανενημέρωτος.

      Διαγραφή
    3. δε το διάβασες το λινκ δηλαδή. Για δες το με τον πρωινό καφέ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό ρε help θα σας φάει εσάς της Αριστεράς ( ακόμη και τους σοβαρούς): το αυθαίρετο συμπέρασμα...

      Διαγραφή
    5. @11.38 εγώ δεν απάντησα στον help για την Παπανίκα, αλλά γι την αποστροφή του "Δεν διαβάζετε εφημερίδες". Άλλο το ένα, άλλο το άλλο

      Διαγραφή
    6. Πάντως, κύριε Διαμαντή, η είδηση βγήκε στο blog. Μένει τώρα να δούμε αν θα προσχωρήσει στο ίδιο κόμμα ολόκληρη η ομαδούλα. Πάλι άστεγος θα μείνει ο κυρ-Σταύρος.

      Διαγραφή
    7. και το δικό σου συμπέρασμα ότι πιστεύω τις εφημερίδες, αυθαίρετο ήταν. Δεν είπα τι κάνω εγώ με τις εφημερίδες, αλλά τι πιστεύω ότι κάνετε εσείς. Εξάλλου, δεν παρέπεμψα καν σε εφημερίδα. Κάποιο λόγο θα είχα :-)

      Τώρα όλοι όσοι ανακατεύονται με τα πίτουρα στα σχόλια των τοπικών μπλογκ θ' αρχίσουν να ψάχνουν αν ο πρόεδρος του δσ έχει αλλάξει κόμμα. Πολύ σοβαρό ζήτημα. Εδώ καράβια καίγονται...

      Διαγραφή
    8. Τι να κάνω που σου έχω υποχρέωση- και αδυναμία. Οκ λοιπόν, είμαστε κι οι δυο αυθαίρετοι... Υπέροχοι άνθρωποι δηλαδή. Όσο για τη ΔΗΜΑΡ και τον ΠΓ, προσυπογράφω το σχόλιό σου με τα χίλια

      Διαγραφή
  7. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΑ ΠΑΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.ΜΕ ΠΑΠΑΝΙΚΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΘΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρα από το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί, είναι ιεροσυλία η σύγκριση της Ρεπούση με την Παπανίκα. Η μία έχει πολιτική συγκρότηση και θέση, ενώ η άλλη είναι εντελώς απολίτικη (κοινώς τρεις λαλούν και δυό χορεύουν).

      Διαγραφή
  8. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πρέπει να παραιτηθούν για να θέσουν υποψηφιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τη συνέντευξη – απάντηση της της κας Ρεπούση στις κατηγορίες του Μ. Θεοδωράκη:

    «ΕΡΩΤ: Διαβάζω οτι πλέον υπάρχει και Ρεπούση Νο 2, η κυρία Δραγώνα. Κάνει αναφορά και σε σας ο Μίκης Θεοδωράκης. Μιλάει για γκρουπούσκουλα και ομαδούλες «διανοουμένων» που ντροπιάζουν με τις «ιδέες» και τα καμώματά τους τις θυσίες μας και δηλητηριάζουν την ανύποπτη νεολαία μας.
    ΡΕΠ: Το πρόσφατο επεισόδιο αναφορικά με την εθνική συνείδηση, την εθνική ταυτότητα, την πατρίδα δεν μπορούμε να το δούμε απομονωμένο από τα επεισόδια που προηγήθηκαν και από αυτά που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν. Η πατρίδα για να προκόψει πρέπει να κάνει το χρέος της απέναντι στα παιδιά που φοιτούν στα σχολειά.. Αυτή τη στιγμή που για το ελληνικό κράτος και την κοινωνία υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Να περιφρουρήσουμε τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, να φροντίσουμε τους μετανάστες που έρχονται εδώ να δουλέψουν. Αυτά είναι σήμερα η Πατρίδα. Και η Πατρίδα δεν έχει ανάγκη από πατριδοκάπηλους, αυτούς που τη χρησιμοποιούν για να κάνουν καριέρα, για να αντλήσουν ψήφους, να πουλήσουν βιβλία, να γίνουν τηλεοπτικές περσόνες. Έχει πολύ περισσότερο ανάγκη από αυτούς που της ασκούν κριτική, την βλέπουν κριτικά και θέλουν να την κάνουν καλύτερη. Καλό της έκαναν όσοι ασκούσαν κριτική, όσοι ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα..’Οσοι δεν βολεύονταν στην θαλπωρή και αξίωναν η πατρίδα τους να γίνει καλύτερη. Αυτοί ήταν κατά την άποψή μου καλύτερη πατριώτες, ακόμα και αν απέφευγαν να μιλήσουν στο όνομα της Πατρίδας. Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις ένοιες, Πατρίδα, έθνος, εθνική ταυτότητα, ιστορία. Ας δούμε πως πορούμε να κάνουμε καλύτερη αυτήν την Πατρίδα. Και οι κριτικές προσεγγίσεις είναι πολύ πιο χρήσιμες από τις κολακείας. Έτσι θα απαντούσα σε αυτά που γράφονται για μένα, για την κα Δραγώνα και άλλους συναδέλφους»

    Αυτό είναι ένα τμήμα της «πολιτικής συγκρότησης και θέσης» της κας Ρεπούση, που η «εντελώς απολίτικη (κοινώς τρεις λαλούν και δυό χορεύουν)» κα Παπανίκα θα πρέπει να βγεί και να υπερασπιστεί στους απόγονους εκείνων που διασώθηκαν από τον «συνωστισμό» της Σμύρνης και την εκλέξανε σύμβουλο στη Δημοτικό Συμβούλιο της προσφυγούπολής μας.
    Έχω όμως μια απορία:
    Όταν η κα Ρεπούση μιλάει για «πατριδοκάπηλους, αυτούς που τη χρησιμοποιούν (την Πατρίδα) για να κάνουν καριέρα, για να αντλήσουν ψήφους, να πουλήσουν βιβλία, να γίνουν τηλεοπτικές περσόνες» αναφέρεται στον Μίκη Θεοδωράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το να διαφωνείς με τις θέσεις κάποιου δεν σημαίνει ότι αυτός δεν είναι συγκροτημένος πολιτικά. Προσωπικά έχω επιφυλάξεις για τις θέσεις αυτές, στο σύνολό τους, αλλά δεν παραγνωρίζω τη σοβαρότητά τους.
    Τέλος πάντων είναι πολύ μεγάλη η συζήτηση περί πατριωτισμού στην εποχή αυτή.
    Όσο για το Θεοδωράκη....μόνον η επιστήμη μπορεί να δώσει απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή