Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τοπική και εθνική εμποροπανήγυρη

Γράφει ο Οδυσσέας Κουρτέσης
Προσπαθώντας επί πολύ ώρα να βάλω σε μια σειρά όλα όσα θα ήθελα να σχολιάσω μέσα από το παρόν άρθρο, (ώστε διαβάζοντας το καθένας από εσάς, στο τέλος να το βαθμολογηθεί με έναν βαθμό «πάνω από τη βάση») κατέληξα πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί.
Επομένως θα πάρω το ρίσκο να ξεκινήσω να γράφω μια-μια τις σκέψεις μου και όπου βγει.
Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο
Εορτασμός της «Εργατικής Πρωτομαγιάς».
Καταρχήν για να μην φανώ αγενής, θα ήθελα να δώσω και εγώ τα Συγχαρητήρια μου στον Αντιδήμαρχο Μ. Κουτσάκη καθώς και στο προσωπικό του Δήμου, για τον άψογο και τάχιστο καθαρισμό της πόλης μας αμέσως μετά την λήξη του πανηγυριού, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να επανέλθει η πόλη μας σε κανονικούς ρυθμούς. 
Ένα ακόμα θετικό, είναι το γεγονός ότι τα φετινά έσοδα της Πρωτομαγιάς ήταν περισσότερα από την περσινή(…ακόμα δεν έχουμε μάθει γιατί πέρσι ήταν τόσο χαμηλά), δίνοντας μια μικρή ανάσα στο ταμείο του Δήμου.
Από την άλλη βέβαια θεωρώ πως το ποσό που ψηφίστηκε για τα έξοδα, ήταν αρκετά υψηλό αλλά…«χαλάλι μας»!

Και ας περάσουμε τώρα στα αρνητικά της Πρωτομαγιάς.
Μου άρεσε που στο τελευταίο συμβούλιο είχε γίνει τόση συζήτηση για το θέμα της «εξέδρας».
Και το θέαμα τελικά επί τη εξέδρας…πολύ «κατώτερου του μετρίου»!

Χάθηκε να παρουσιαζόταν ένα εορταστικό πρόγραμμα που θα συμπεριελάμβανε και μια αναφορά στην ιστορία της πόλης μας και στην πολιτιστική της κληρονομιά?
Γιατί αυτή η εμμονή με λαϊκούς τραγουδιστές «Γ’ διαλογής»?
Για άλλη μια φορά όμως…«χαλάλι μας»

Κάπου εδώ θα κλείσω το συγκεκριμένο θέμα, σχολιάζοντας τέλος την «γκετοποιημένη» κατάληψη της Κεντρικής πλατείας(ξέρετε εσείς…εκεί έξω από τον Τίλλα) από έγχρωμους παράνομους μικροπωλητές οι οποίοι είχαν απλώσει την πραμάτεια τους μέχρι και στο τελευταίο τετραγωνικό της πλατείας.
Ελάτε, ας το παραδεχτούμε τουλάχιστον!
Είχαν έρθει οργανωμένοι φέτος! Συνεννοημένοι να κατασκηνώσουν ανά ομάδες και όχι διάσπαρτοι ώστε να δυσκολέψουν την προσπάθεια μας να τους απομακρύνουμε.

Λοιπόν, Πρωτομαγιά τέλος.
Του χρόνου είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει από πολύ νωρίτερα, καλύτερος σχεδιασμός και οργάνωση για την ημέρα εκείνη.
-Το εύχομαι δηλαδή!


*Με την ευκαιρία, τώρα που είπα «έγχρωμους», μου ήρθαν στο μυαλό και οι «έγχρωμες», παράνομα εκδιδόμενες αλλοδαπές επί της οδού Πατησίων οι οποίες είχαν φτάσει σχεδόν μέχρι τα όρια της Χαλκηδόνας.
Θυμηθείτε, το θέμα αυτό το είχα αναφέρει και πάλι σε προηγούμενο άρθρο καθώς επίσης αναφορά είχε γίνει και από το Δημ Σύμβουλο της μείζονος Αντιπολίτευσης Σ. Γραμμένο σε παλαιότερο Δημ. Συμβούλιο. Και βλέπουμε όλοι σήμερα το «χάος» που έχει προκληθεί μετά την ανακάλυψη πως αρκετές από τις συγκεκριμένες εκδιδόμενες γυναίκες είναι φορείς του
AIDS. Πόσο δίκιο είχαμε τελικά, όταν είχαμε αναφέρει πως πρέπει η Δημοτική Αρχή να είναι σε επαγρύπνηση για το θεμα αυτό;

Αλλάζω τώρα θέμα…

Ας πούμε τώρα 2-3 κουβέντες και για τις Εθνικές Εκλογές μας…
Τι λέτε?
Είχαμε και την τιμητική μας,
με τόσους υποψηφίους από την πόλη μας, να ρίχνονται στο στίβο της «ανωτάτης» πολιτικής της χώρας μας.
Συγχαρητήρια σε όλους!
Φήμες επίσης λένε, πως εθεάθησαν γνωστές «μνημονιακές» προσωπικότητες της πόλης μας να δίνουν το παρόν στην Κεντρική Ομιλία του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα, εκεί δίπλα από τους φανατικούς οπαδούς του κινήματος.
Μαζί με τους «ελληνοποιημένους» (εκ του Πακιστάν ορμόμενους) ψηφοφόρους της παράταξης.
Αληθεύει το γεγονός;

Βέβαια το θετικό της υπόθεσης ήταν πως οι συνδημότες μας τιμώρησαν παραδειγματικά τα 2 τέως μεγάλα μνημονιακά κόμματα.
Αλλά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α «πρώτος σε προτίμηση» στην Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα;
Περίπου 25%;
Φαίνεται πως τελικά μας έπεισε ο κ. Τσίπρας πως θα σώσει τη χώρα!
Και πώς να μην μας πείσει;
Αρκεί να διάβαζε κάποιος το Προεκλογικό του  Πρόγραμμα!
Ακόμα και…«ο Ουρανός με τ’ Αστρα» ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα του!
Τελικά δεν βλέπω να βάζουμε μυαλό! Το πιστεύω!

Και πως να βάλουμε...
Εδώ βάλαμε, όχι από το παράθυρο αλλά από την κεντρική είσοδο την..."Χρυσή Αυγή"!
Μισό εκατομμύριο ψήφους;
Προσωπικά δεν έχω καμία ανησυχία για την είσοδο της στην Ελληνική βουλή.

Πιθανότατα η  μελλοντική πορεία της θα είναι ανάλογη της πορείας "βεγγαλικού".

Κλείνοντας λοιπόν ας ευχηθούμε το καλύτερο για την χώρα μας αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και θα ήθελα επίσης
…με την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας μια φράση που θα δώσει τροφή για σκέψη σε όλους μας.




«Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο, αλλά δεν είναι ποτέ υποψήφιος»

Kin Hubbard, 1868-1930

-Πόση αλήθεια κρύβει τελικά αυτή η φράση;



ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Οικονομολόγος
Στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη»

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Κουρτέση τι σας κάνει να νομίζετε ότι στο νόμιμο οίκο ανοχής της Βρυούλων δεν εργάζονται παράνομες ή οροθετικές ιερόδουλες ή ότι οι πελάτες δεν κάνουν τη δουλειά τους χωρίς προφυλακτικό πίσω από την πόρτα; Πώς θα αποδείξει ο πελάτης ότι κόλλησε τον ιό από το νόμιμο οίκο, έκοψε απόδειξη;

    Ο κόσμος πεινάει και έχει γεμίσει μαγαζιά η Φιλαδέλφεια που ξεπλένουν χρήμα από το εμπόριο λευκής (και όχι μόνο) σαρκός.

    Δεν έχει σημασία, όσο πιο φτωχός γίνεται ο κόσμος, τόσο πιο έντονα θα είναι αυτά τα φαινόμενα. Και επειδή έρχονται και νέες προεκλογικές εκστρατείες κΆποιοι θα θέλουν ΑΠΌ ΚΟΝΤΆ και τους χρηματοδότες τους

    Όσον αφορά τις εκλογές, ο κόσμος ψηφίζει αυτό που θέλει να ακούσει.

    Το 81 άκουσε το όχι στην ΕΟΚ, ναι στην αλλαγή και την κατασπατάληση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για προσλήψεις και μίζες, το 2009 άκουσε το λεφτά υπάρχουν και τώρα ψηφίζει και πάλι αυτό που νόμίζει ότι τον συμφέρει ή θα τον σώσει :

    Τέρμα τα χαράτσια (άρα λεφτά υπάρχουν), 100000 προσλήψεις στο δημόσιο με 1400€ το μήνα (άρα λεφτά υπάρχουν), καταγγελία του μνημονίου (είδαμε στο εξωτερικό πώς θα καταγγείλει το μνημόνιο) και φυσικά καμία ιδιωτικοποίηση, καμία απόλυση, ούτε λόγος για το σπάταλο κράτος. Για όλα φταίνει οι ιδιωτες και μερικά λαμόγια πολιτικοί.

    Στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την εξουσία για να κάνει κουμάντο κι αν πούμε και κανένα ψεματάκι και υπερβολή, δεν έγινε και τίποτα. Εδώ ολόκληρος ΓΑΠ έκλεισε τις αγορές με δική του πρωτοβουλία και κοντεύει να διαλύσει όλη την Ευρωζώνη και κυκλοφορεί ελεύθερος και κυβέρνησε και 2,5 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ μας πείραξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή