Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η διοίκηση του Δήμου "ξετινάζει" τον Ζαχαρία Χωρινό


Με τίτλο "Δέκα αλήθειες και δέκα ψέματα" η διοίκηση του Δήμου επιτίθεται στον κ. Χωρινό για τα όσα υποστήριξε προ ημερών. Η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής: 
Η Δημοτική αρχή αισθάνεται την υποχρέωση, καθώς η υπεύθυνη πολιτική στάση της ορίζει, να πληροφορήσει τους δημότες για τις αλήθειες και τα ψέματα που σκοπίμως αποκρύπτει ή αναδεικνύει, σε δελτίο τύπου, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Χωρινός.


Ψέμα 1ο «…ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εισήγαγε νομίμως προς συζήτηση στην Ημερήσια Διάταξη το υπόμνημά μου…»

Αλήθεια: «…Το συγκεκριμένο θέμα, έρχεται – μη νομίμως, ως επερώτηση, δεδομένου ότι ο κ. Χωρινός υπέβαλλε αίτηση – υπόμνημα, χωρίς να το χαρακτηρίζει ως επερώτηση…» (απόσπασμα από την επιστολή της Δημάρχου, η οποία εκφωνήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο).

Ψέμα 2ο: «…η κα Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι αποχωρώντας από τη Συνεδρίαση …»

Αλήθεια: Η Δήμαρχος είχε αποχωρήσει πολύ πιο πριν, λόγω προβλήματος υγείας, ενώ αυτοί που αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Χωρινός και όχι οι Αντιδήμαρχοι.

Ψέμα 3ο: «…τον φόβο τους μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας για την άσχημη οικονομική πορεία του Δήμου …»

Αλήθεια: Πρώτη η Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Χωρινό να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, εάν θεωρεί ότι οι απαντήσεις που έχει λάβει δεν τον καλύπτουν.

Ψέμα 4ο: «…συστηματική και επικίνδυνη αδιαφορία της Διοίκησης του Δήμου να διεκδικήσει και να εισπράξει τα θεσμοθετημένα έσοδα του Δήμου…»

Αλήθεια: Στην ατεκμηρίωτη καταγγελία του κ. Χωρινού, η Δήμαρχος έχει απαντήσει πλήρως, επαρκώς και τεκμηριωμένα, επί όλων των θεμάτων που αναφέρονται στο υπόμνημά του, σύμφωνα με τα Υπ’ Αριθμ. Πρωτοκόλλου έγγραφα:
Α)13614, 2 Δεκεμβρίου 2011
Β) Δόθηκαν Ιδιοχείρως, 29 Δεκεμβρίου 2012
Γ) 584, 17 Ιανουαρίου 2012
Δ)2969, 2 Απριλίου 2012
Ε)3158, 21 Μαρτίου 2012

Ψέμα 5ο: «…επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, επιβαρύνοντας σημαντικά τους ανήμπορους συμπολίτες μας …»

Αλήθεια: Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και στην περίπτωση του κ. Χωρινού, ενός εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας αποτελεί λαϊκισμό. Στην περίπτωση των τροφείων δεν θα επιβαρυνθεί καμία οικογένεια συμπολιτών μας με εισόδημα κάτω των 12.000€, ενώ εξαιρούνται οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα κάτω των 35.000€ και οι οικογένειες όπου και οι 2 γονείς είναι άνεργοι.

Ψέμα 6ο: «…καταφεύγει στην εύκολη λύση του τραπεζικού δανεισμού υποθηκεύοντας το μέλλον του Δήμου…»

Αλήθεια: Τα λόγια του ίδιου, του κ. Χωρινού, στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη στις 30 Μαρτίου 2011, εκθέτουν τον ίδιο, αλλά και την πραγματική ανάγκη του Δήμου. Ο κ. Χωρινός ανέφερε χαρακτηριστικά τότε: «…και μόνο τη λέξη που ακούω δάνεια σήμερα που συζητάμε το θέμα ως εισάγεται μου προκαλεί αλλεργία. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή. Πρέπει να προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία προκειμένου ο Δήμος, θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά, να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία στην αγορά….Ειλικρινά σας λέω ντρέπομαι να κυκλοφορώ στην αγορά…» (απόσπασμα πρακτικού 7ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος).

Ψέμα 7ο: «…εισπράττει κανονικά τους υψηλούς μισθούς (Δήμαρχος, 5 Αντιδήμαρχοι, Γενική Γραμματέας, Σύμβουλοι και Ιδιαίτεροι Συνεργάτες)…»

Αλήθεια: Όλοι γνωρίζουν ότι τα μοναδικά φώτα που είναι ανοιχτά στο δημαρχείο μέχρι τις βραδινές ώρες είναι των ατόμων που ο κ. Χωρινός  κατηγορεί. Προφανώς, η επιλεκτική μνήμη του κ. Χωρινού, του επιτρέπει να αποσιωπά το γεγονός, ότι ο ίδιος ουδέποτε αρνήθηκε να εισπράξει τη νόμιμη αποζημίωση του, ως Αντιδημάρχου, όχι μόνο επί σημερινής Δημοτικής αρχής, αλλά και παλαιότερα.

Ψέμα 8ο «…αδυνατώντας να προασπιστεί αποτελεσματικά τα δημοτικά συμφέροντα…»

Αλήθεια: Η αποτελεσματική προάσπιση των δημοτικών συμφερόντων αποδεικνύεται στην πράξη. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, μέσα σε ένα χρόνο έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για να επιλυθούν προβλήματα που χρόνιζαν στην πόλη. Ενδεικτικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής αποτελούν η κοινή επιστολή πέντε Δημάρχων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και η από κοινού συνάντηση της Δημάρχου και του Υπουργού, προκειμένου να θωρακιστούν νομικά σημαντικές πηγές εσόδων του Δήμου μας, όπως ο «Κένταυρος» και το «Τσιπουράδικο», που εδώ και ένα χρόνο, όχι μόνο δεν φέρνουν έσοδα στο Δήμο, αλλά καλείται ο Δήμος να πληρώσει πρόστιμο ύψους, άνω του 1.000.000€, για την μέχρι πρότινος λειτουργία τους, η επίλυση του ζητήματος της Λαϊκής Αγοράς στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από 40 χρόνια, η μείωση του κόστους των ενοικίων, με μεταφορά Υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια του Δήμου, η κατάθεση προτάσεων σε προγράμματα ΕΣΠΑ και κοινωνικά προγράμματα 100% επιχορηγούμενα κ.α.

Ψέμα 9ο «…λόγω του αποκλεισμού μου από την Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας με ευθύνη της κας Δημάρχου…»

Αλήθεια: Η Δήμαρχος έχει τονίσει σε πολλές ομιλίες της, αλλά και σε συναντήσεις του συνδυασμού, ότι ουδέποτε δεν έχει θέσει η ίδια κανέναν εκτός συνδυασμού. Όσοι, με τις θέσεις και τις συμπεριφορές τους, καθώς και με τα άρθρα που υπογράφουν στον τοπικό τύπο, δεν στηρίζουν τη Δημοτική Αρχή και κατ’ επέκταση την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, είναι αυτονόητο ότι θέτουν από μόνοι τους, τους εαυτούς τους εκτός των οργάνων Διοίκησης.

Ψέμα 100 «…θα συνεχίσω αποφασιστικά να αγωνίζομαι προκειμένου να αλλάξουμε συμπεριφορές, νοοτροπίες και πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία και έναν υπερήφανο λαό στη θλίψη και στην εξαθλίωση.…»

Αλήθεια: Προκειμένου να καταφέρουμε ως Δήμος και ως κοινωνία να περάσουμε σε ένα καλύτερο αύριο πιο γρήγορα, οι βασικοί πρωταγωνιστές του χθες και ο κ. Χωρινός αποτελεί έναν από αυτούς, θα βοηθούσαν μόνο, εάν αγωνίζονταν λιγότερο στο να βάζουν τρικλοποδιές και να κωλυσιεργούν τη λειτουργία του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή δεν τρομάζει από κραυγές και απειλές, διότι γνωρίζει ποιο είναι το καθήκον της απέναντι στους δημότες.

Με διαφανείς διαδικασίες, εργάζεται νυχθημερόν απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες της εποχής, μαζί με το λιγοστό προσωπικό του Δήμου, προκειμένου να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

6 σχόλια:

  1. Επιτέλους! Καιρός ήταν να μάθει όλος ο κόσμος το ποιον του Χωρινου!
    Προβλέπω και άλλες αλήθειες και για άλλους!
    Ο κόσμος θέλει να ακούει την αληθεια!
    Ο κόσμος θέλει να του μιλάς με απλά λόγια, ανθρώπινα και ειλικρινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα είναι δυνατόν να κάθεστε να ασχολείστε σοβαρά με το Χωρίνό; Αυτός αλλάζει προτιμήσεις και στρατόπεδα ανάλογα με το φεγγάρι. Με όποια δημοτική αρχή και αν ήταν, προβλήματα δημιούργησε. Καλά ήταν όσο τον είχαν σε έμμισθες θέσεις (τις οποίες πάντα κυνηγούσε) και μόλις τον έβγαζαν, άλλαζε στρατόπεδο.
    Κλασική περίπτωση τυχοδιώκτη καιροσκόπου και από τους πλέον ευνοημένους συμπολίτες, αν σκεφτεί κανέις το πόσα χρήματα έχει εισπράξει από τις έμμισθες θέσεις που κατείχε διαχρονικά.
    Αρκετά τον έχει πληρώσει η Φιλαδέλφεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρινέ,σε βαρεθήκαμε τόσα χρόνια να παίζεις με τον δήμο μας.
    Πάρε δρόμο και δίνε του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον παραιτημένο μιλάμε παιδιά???
    Αυτός είναι ο κ. ΡΕΖΙΛΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαλιφης στη θεση του χαλιφη28 Μαΐου 2012 στις 10:43 μ.μ.

    οτι γελαει ολη η πολη το εχει παρει χαμπαρι; εγω στη θεση του θα ειχα παει στο χωριο μου.αν θελετε να γελασουμε παλι ας του δωσουν εμμισθη θεση και θα κανει τεμεναδες.οσο για το συστημα που λεει οτι θα αλλαξει ας παει σπιτι του να αρχισει απο αυτον η καθαρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος έχασε την αξιοπρέπειά του για να τη βρει ο Ζαχαρίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή