Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ποιος θα μας φυλάξει από τους 'φύλακες';


Η σημερινή ομιλία του κ. Σαμαρά στη συνδιάσκεψη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική. Κι αυτό, διότι επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά,
-      -   την αδυναμία της ηγεσίας της ΝΔ να κατανοήσει το νόημα της λαϊκής ψήφου το Μάιο,
-      -   την καταλυτική ανικανότητά της να υπερασπιστεί με αποτελεσματικότητα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας
-      -  την έλλειψη κάθε ίχνους αυτοκριτικής για τα ολέθρια αποτελέσματα του Μαΐου, καθώς και
-         την επιβεβαίωση για πολλοστή φορά της έλλειψης κάθε επαφής με τη βάση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τη δική της πολιτική βάση που
συρρικνώνεται ταχύτατα.

Η ομιλία Σαμαρά επιβεβαίωσε ότι το κεντρικό δίλημμα που θέτει η ηγεσία της ΝΔ είναι όχι απλώς αναχρονιστικό, αλλά και εξόχως αναποτελεσματικό. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ (που σημειωτέον κάνει κάθε μέρα κι ένα λάθος…) επέλεξε να θέσει το δίλημμα «Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο», κατανοώντας το νόημα της λαϊκής ψήφου του Μαΐου, ο παλαιοδεξιός κ. Σαμαράς απαντά με το αναχρονιστικό, εκτός τόπου και χρόνου και εντελώς αναποτελεσματικό δίλημμα «Δεξιά- Αριστερά». Σημειώνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κατανοεί το νόημα της πρόσφατης λαϊκής ψήφου, στο οποίο νόημα η ηγετική ομάδα της ΝΔ με τις παλινωδίες της (όχι στο πρώτο μνημόνιο, ναι στο δεύτερο) συνέβαλε καθοριστικά. Η συμβολή της ΝΔ σε μια σειρά παθογενειών, που τώρα Η ΙΔΙΑ Η ΝΔ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ, αποτελεί σήμερα την Αχίλλειο πτέρνα της ελληνικής κεντροδεξιάς. Η ομιλία Σαμαρά όχι μόνο δεν απαντά σε αυτό το ερώτημα, αλλά το αγνοεί επιδεικτικά! Ας δούμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία Σαμαρά:
-         Κατηγόρησε το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ ότι «έκαναν τη Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, έδιωξαν τις επενδύσεις…». Περαιτέρω, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ, ότι «πρωταγωνιστούσε στις καθημερινές διαδηλώσεις, χάιδευε τους κουκουλοφόρους, χάιδευε τους λαθρομετανάστες, ευνοούσε το λαθρεμπόριο…». Απίστευτα πράγματα ακούστηκαν, από τον αρχηγό ενός κόμματος που ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ επί χρόνια, που είχε στα χέρια του και τις δυνάμεις της εφαρμογής των νόμων, αλλά και τη νομοθετική πρωτοβουλία. Κουκουλοφόροι, λαθρέμποροι και λαθρομετανάστες ΝΙΚΗΣΑΝ  το αδύναμο, απρόθυμο, αντιλαϊκό κράτος, και σήμερα οι κατά καιρούς διαχειριστές αυτού του κράτους, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ το ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στήριξε τους νικητές της κοινωνικής αυτής διαπάλης. Τέτοια απόσταση από την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη έχουν όλοι, όσοι έχουν χρόνια και ζαμάνια να περπατήσουν στο κέντρο της Αθήνας, να μπουν σε ένα ταξί, στο μετρό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να κάνουν μια βόλτα εκεί που ο πολίτης υποφέρει, αδικείται, προσβάλλεται… Αντιπροσώπευση, όμως, ενός λαού δεν γίνεται μέσα από τις θωρακισμένες μερσεντές και από τα απρόσιτα και χλιδάτα γραφεία…
-         Ανέπτυξε μια φοβική στρατηγική, καθαρά αμυντική, που προσομοιάζει με εκείνη του 1981: Θα έλθουν οι αριστεροί, να μας πάρουνε τα σπίτια, έλεγε τότε η ΝΔ, θα έλθουν οι αριστεροί να μας βγάλουν από το ευρώ, λέει η σημερινή. Και τότε, τουλάχιστον, τα σπίτια ήταν κάτι που ο Έλληνας πολίτης ήθελε συνειδητά όχι μόνο να διατηρήσει, αν είχε, αλλά και να αποκτήσει, αν δεν είχε. Ενώ σήμερα, με ευθύνη (όχι ισόποση) των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας, και μόνο η λέξη «ευρώ» ηχεί ως υπόμνηση δοκιμασιών, κρίσης, οικονομικής κατάπτωσης και πλήγματος της προσωπικής αξιοπρέπειας για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Και σε αυτό το ζήτημα η ηγεσία της ΝΔ αποδεικνύεται «τυφλή τα τ’ ώτ’ τα τ’ όμματα»…
-         Χρησιμοποίησε άσφαιρα πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το αδιανόητο «περί πολυγλωσσίας». Ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από αφόρητη πολυγλωσσία, απότοκο της έλλειψης ρεαλιστικών θέσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και αριστερών εμμονών, όπως τη δήμευση χρημάτων που πρότεινε στον τηλεοπτικό αέρα ο κ. Γλέζος, ή το… ρίσκο στις σχέσεις μας με την Τουρκία που πρότεινε ο κ. Μπαλάφας! Αλλά ποιος μιλά για πολυγλωσσία; Η Νέα Δημοκρατία, που καυχιόταν επί χρόνια ότι –ως πολυσυλλεκτικό κόμμα- φιλοξενούσε στους κόλπους της παλαιοδεξιούς, νεοφιλελεύθερους, κεντρώους, οπαδούς του μεσαίου χώρου, ανένδοτους δεξιούς που απεχθάνονται το κέντρο κλπ! Ακόμα: Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι με την υπόσχεση διορισμών στο δημόσιο «παίζει με τον πόνο των ανέργων»!!! Το λέει αυτό ο επικεφαλής μιας παράταξης που καλλιέργησε επί 35ετία το πελατειακό σύστημα, σε μια αγχώδη προσπάθεια να γίνει «γαλάζιο ΠΑΣΟΚ», μιας παράταξης που συνέβαλε στο μηδενισμό της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας, που υπέθαλψε την ανεργία. Είναι δυνατό τέτοιες επιλογές να δημιουργούν προσδοκίες εκλογικής επικράτησης; Που ζουν αυτοί οι άνθρωποι;
-         Υπάρχει κι ένα ακόμα ερώτημα, στο οποίο η ηγεσία της ΝΔ όχι μόνο δεν απαντά, αλλά είναι προφανές ότι δεν υποψιάζεται καν την ύπαρξή του: Είναι δυνατό να μιλάμε –ορθώς- για ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς επί δεκαετίες, και σήμερα, να προσπαθούμε με «σφεντόνες» να ματαιώσουμε την μετάπτωση αυτής της ηγεμονίας σε απτή εξουσία; Ο κ. Τσίπρας, ακόμα κι αν χάσει την πρωτιά σε αυτές τις εκλογές, θα μείνει εκτός κυβέρνησης, στα πρώτα (νέα) μέτρα θα κατεβάζει τον κόσμο στα πεζοδρόμια και στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα πάρει 40% και πλέον… Ποιος περιμένετε να απαντήσει με πολιτικές πρωτοβουλίες και υπερβάσεις σε αυτό το μείζον ζήτημα; Ο κ. Σαμαράς;

Συμπερασματικά, για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς και η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με το λάθος τρόπο που «διαβάζουν» τις κρίσιμες εξελίξεις, με την παντελή έλλειψη επαφής με την βάση της κοινωνίας, με την πολιτική της ανεπάρκεια, οδηγεί μια ιστορική παράταξη σε μια ακόμα ήττα. Αυτή τη φορά η ήττα θα είναι και ήττα της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Δυστυχώς, ανεπαρκείς και ολίγιστοι ανέλαβαν να διαφυλάξουν την ευρωπαϊκή Ελλάδα. Κι αυτό είναι το μεγάλο μας άγος και άγχος…

32 σχόλια:

  1. Το δίλημμα όμως είναι δίλημμα. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα διαλέγουμε ανάμεσα σε χαντάκι και γκρεμό ή σε χαντάκι που τελικά ήταν γκρεμός; Ας πέσουμε κατευθείαν στο γκρεμό να τελειώνουμε μήπως και καθαρίσει και το χαντάκι από τα μπάζα.

    Η τελευταία ευκαιρία της γαλάζιας πολυκατοικίας να εφαρμόσει με ισχυρή εντολή πολιτικές αποκρατικοποιήσεων - όχι ξεπουλήματος - και συμμαζέματος του δημόσιου τομέα ήταν επί Καραμανλή, αλλά όπως είπες πήγε η ΝΔ να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.

    Πέρα από τα παραπάνω, θα ήθελα σε κάποιο άρθρο σου να πεις τη γνώμη σου για τη φούσκα των Ελληνικών Τραπεζών και των τραπεζιτών, θα είχε πολύ ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το γκρεμό και το χαντάκι, σε παρακαλώ ξαναδιάβασε το τελευταίο μέρος ("... Υπάρχει κι ένα ακόμα ερώτημα..."). Για τις τράπεζες, θα το προγραμματίσω. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Τα μπάζα εκεί πήγαιναν... στο τελευταίο μέρος. Ο Αντώνης είναι από αυτούς που τρέχουν μόνοι και έρχονται δεύτεροι...

      Διαγραφή
    3. Κατά τη γνώμη μου, ο Σαμαράς είναι σύμπτωμα της πολιτικής ανεπάρκειας της ΝΔ, όχι αιτία...

      Διαγραφή
  2. Φίλε Διαμαντή. Γνωρίζεις ότι δεν ανήκω στη ΝΔ και δεν έχω σχέση, ειδικά με το λαϊκοδεξιό στοιχείο. Είναι φυσικό όμως κόμματα του 40%-45% να είναι πολυσυλλεκτικά. Να λειτουργούν δηλαδή ως ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο συσπειρώνονται δυνάμεις με κοινές πολιτικές καταβολές και συγγενείς (στον πυρήνα τους) απόψεις. Το ίδιο συνέβαινε και στο ΠΑΣΟΚ όταν ήταν μεγάλο κόμμα.
    Εξάλλου, στα κυβερνητικά κόμματα προσκολλώνται και διάφορες κατηγορίες ανθρώπων που έχουν συμφέροντα και που μπορεί πολιτικά να μην έχουν σχέση με αυτά. Αυτό συμβαίνει σήμερα και στο Συριζα (που δεν είναι και που δεν θα γίνει κυβερνητικό κόμμα) όπου αρχίζει να μαζεύεται η σάρα και η μάρα, με απλές ενδείξεις ότι μπορεί να διευρύνει το εκλογικό του ποσοστό.
    Θα συμφωνήσω ότι η πορεία του Σαμαρά είναι μια αλληλουχία λαθών και αστοχιών.
    Δυστυχώς, όμως, σε αυτόν έπεσε ο κλήρος να αποτελέσει το ανάχωμα στην επέλαση των καταστροφέων της χώρας.
    Και έχει απόλυτο δίκιο όταν μιλάει για την εγκληματική στάση των αριστερών κομμάτων απέναντι στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Έχει δίκιο όταν λέει ότι ο Συριζα δίνει πολιτικό άλλοθι και κάλυψη (για να το πω κομψά) στους βανδαλισμούς, στις καταστροφές στο χουλιγκανισμό.
    Έχει απόλυτο δίκιο όταν καταγγέλει την επικίνδυνα και σκόπιμα παραπλανητική ρητορική των συριζέων.
    Έχει δίκιο όταν λέει ότι έχουν κρυφή ατζέντα και προσπαθεί να την αποκαλύψει.
    Και εν πάσει περιπτώσει θα πρέπει κάποτε να καταπέσει αυτός ο μύθος της συμπαθούς αριστεράς, την οποία η κακή δεξιά την κακατρέχει και αυτό της δημιουργεί ασυλία στο να λέει και να πράττει ό,τι θέλει.
    Θα πρέπει να αποκαλυφθεί το πρόγραμμα του Συριζα για την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Τι λένε για τα Σκόπια, για τα ελληνοτουρκικά, για την ΑΟΖ κλπ. Θα πρέπει να ξεσκεπαστεί το τι είδους ανάπτυξη θέλουν και κατά πόσον η συνταγή που προτείνουν είναι σε προοδευτική κατεύθυνση. Θα πρέπει να απολογηθούν για το ότι η συνδικαλιστική μαφία του δημοσίου μετακόμισε από το Πασοκ στο Συριζα. Αυτοί με το ένστιγκτο και το αλάθητο κριτήριό τους (προκειμένου για το συμφέρον τους) κάτι βλέπουν εκεί.
    Όπως προανέφερα, δυστυχώς αυτά πρέπει να τα σηκώσει ο Σαμαράς. Ο, κατά τη γνώμη μου, πλέον κατάλληλος για να διαχειριστεί την φάση αυτή της κρίσης, δεν μπορεί για αντικειμενικούς λόγους. Και αυτός είναι ο Βενιζέλος, ο οποίος έχει πλήρως κατανοήσει τις λεπτομέρειες της συγκυρίας. Αλλά δυστυχώς, η εκλογική θέση του κόμματός του, δεν του επιτρέπει να πάρει πρωτοβουλίες.
    Άρα το βάρος πέφτει στο Σαμαρά, ο οποίος παρότι εξακολουθεί τις γκάφες (π.χ. επανένταξη Ψωμιάδη), θα πρέπει να βοηθηθεί από όλους οι οποίοι ανήκουν στην παράταξή του, υπό τη στενή ή την ευρεία έννοια.
    Εκεί βρίσκεται το αβγό του φιδιού και όχι σε γραφικά σχήματα με τα οποία ασχολούνται όλα τα μέσα, αφήνοντας τον Τσίπρα να δημαγωγεί ανεξέλεγκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....και τι δουλεια κανεις εσυ ρε ζιζελ-Γκρουεζα?

      Διαγραφή
  3. @ΓΑΛΛΙΚΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΑΙΝΤΑΝΕ! ΧΕΙΜΑΡΩΔΗΣ Η ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ "ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΙΣΕΤΙ ΦΟΡΑΝ"! ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ!"ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ( Ο ΣΥΡΙΖΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ"! ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΟΔΗΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά εσύ πρέπει να ανήκεις στη συνδικαλιστική μαφία. Αλλιώς δεν εξηγείται η περίπτωσή σου.
      Και αυτό με το ΚΟΔΗΣΟ που κολλάει;

      Διαγραφή
    2. Άδικα ασχολείσαι με το παραπάνω άτομο. Δείγμα κολλημένου Σταλινικού σε κόμματα του περασμένου αιώνα. Έτσι του λένε να πει, έτσι λέει.

      Διαγραφή
    3. ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΝΑ! ΜΗΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ! ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΥΝΧΡΟΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΣΩΣΤΟΥΣ! ΘΕΛΩ ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΑΝΤΩΝΑΚΗ! ΘΕΛΩ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΒΟΥΡΟ ΝΤΑΛΑΡΑ! (ΜΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΙΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!) ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΠΑΔΗΜΟ! ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΕ!

      Διαγραφή
    4. Προσπαθούμε αλλά μάλλον ο κόπος είναι μάταιος. Δεν μπορείς να διαβάζεις Παπαδήμο. Εσύ είσαι για μεγάλα πράγματα : Λαφαζάνη, Στρατούλη και Σια. Επίσης ΚΟΕ, ΚΕΔΑ,"Ρόζα" ... Βανέσσα, Τζέσσικα...
      Εναλλακτικά σου προτείνω Ζιζέλ!!!

      Διαγραφή
    5. ΒΑΝΕΣΣΑ ΤΖΕΣΣΙΚΑ ΡΟΖΑ ΖΙΖΕΛ ? ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ? ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ !

      Διαγραφή
    6. Εσύ τζάμπα, λόγω ειδικών αναγκών.

      Διαγραφή
  4. Ο άνθρωπος που σκέφτηκε το χαράτσι της ΔΕΗ και τη φορολόγηση από τις 5000€, ο άνθρωπος που για 2 χρόνια με πρόσχημα το μνημόνιο έκανε οριζόντιες περικοπές για να μην πειράξει τους κομματικούς, ο άνθρωπος που νομιμοποίησε φοιτητές από τη Γιουγκοσλαβία, ο άνθρωπος που στο γραφείο του έχει 25 αργόμισθους από τους οποίους πάνε οι 3, ο άνθρωπος που συνειδητά κάλυψε τον Άκη πριν από λίγα χρόνια, το πνευματικό παιδί του του μεγαλύτερου πουλημένου τσαρλατάνου της πολιτικής ζωής της χώρας (ΑΓΠ) είναι καταλληλότερο επειδή στροφάρει το μυαλό του για το συμφέρον του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διαμαντη,συμφωνω με την αποψη σου απολυτα(....η ηγετικη ομαδα δεν εχει καταλαβει το νοημα της ψηφου του μαιου...)κaλωs ηλθεs ,εστω και οψιμα , στο club!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά σε ποιο club ακριβώς μπήκα;

      Διαγραφή
  6. κατσακιωρης Θωμάς27 Μαΐου 2012 στις 7:47 μ.μ.

    Πιθανόν ποντάραμε σε κουτσό άλλογο ,οι όποιες ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες.Απορώ με την συμπεριφορά μερικών που πείθονται ότι κάποιοι και αυτοί είναι οι μοναδικοί ,μπορούν να σώσουν την χώρα και οι άλλοι δεν μπορούν.Δύο χρόνια τώρα υποφέρουμε από την μάστιγα του μνημονίου ,άλλος περισσότερο,άλλος λιγότερο και πάλι στο σημείο μηδέν είμαστε.πάλι μας απειλούν με άδεια ταμεία,τί κάναμε ,μία τρύπα στο νερό κάναμε και όχι μόνο ,κανείς τους δεν μιλάει και κανένας μας δεν απαιτεί τα πρίν του μνημονίου 'ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ''αυτά που μας αφαιμαξαν στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας.''ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΑΖΕΥΨΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ..- ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο το χρήμα; Το 92% της Αγροτικής Τράπεζας που έχει όλα τα αγροτικά δάνεια με αμανάτι τα χωράφια και όχι μόνο, καθώς και το 100% του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ που λέγεται «Α.Ε. Ελληνικό» μεταβιβάστηκαν στην Α.Ε ''Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου '' για εκποίηση υπέρ των δανειστών. Μπές στο www.et.gr (Εθνικό Τυπογραφείο) και βρες το ΦΕΚ 1363Β/26-4-2012 (10 μέρες πριν τις εκλογές), όπου θα δεις ότι μεταξύ των πολλών άλλων μεταβιβάστηκαν το 34,5% της Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, το 34% της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. και της Ε.ΥΔ.Α.Θ. Α.Ε. (το νεράκι που πίνεις) μπας και ψυλλιαστείς τι γίνεται. Υπογράφουν Σαχινίδης, Παπακωνσταντίνου (νόμιζες πως είχε αποσυρθεί;), Κουτρουμάνης, Διαμαντοπούλου, Γερουλάνος και η «μεταγραφή» της Ν.Δ. του «παιχταρά» του Καρατζαφέρη Μαυρουδής Βορίδης. Άκουσε κανένα απ τα κόμματα της «αριστεράς» να διαμαρτυρηθεί; Μούγκα και στην TV-στρούγκα μπάς και τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες. Γι αυτό σου λέω ψηφίζεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ και παίρνεις τρία σε ένα. (να ξαναδώ τον Λοβέρδο υπουργό υγείας και τι στον κόσμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον σου διαφεύγουν κάποια πράγματα, αγαπητέ. Για την Αγροτική το σχέδιο προβλέπει τον διαχωρισμό σε "καλή" και "κακή" Τράπεζα. Αυτό είναι μια συνήθης τεχνική προκειμένου να μπορέσει να απαλλαγεί μια εταιρεία από τα στοιχεία εκείνα που την βαραίνουν. Δεν υπάρχει, λοιπόν, θέμα να πάρουν κάποιοι τα χωράφια του κόσμου.
      Το "παγκόσμιο φιλέτο' που λέγεται Ελληνικό, όπως και πολλά άλλα φιλέτα σε αυτό τον τόπο, όσο παραμένουν στο έλεος του Δημοσίου δεν θα γίνουν ποτέ φιλέτα. Θα είναι πάντα εν δυνάμει φιλέτα. Επί πολλές 10ετιες η περιουσία του Δημοσίου παραμένει αναξιοποίητη. Το Ελληνικό, αν δεν δοθεί άμεσα δυνατότητα αξιοποίησής του σε φερέγγυους (έλληνες ή ξένους, δεν έχει σημασία)επενδυτές, θα συνεχίσει να είναι μια αναξιοποίητη έκταση. Και όπως και άλλα "φιλέτα" θα γίνει καταφύγιο περιθωριακών, λαθρομεταναστών ή και εγκληματικών στοιχείων.
      Όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, το Δημόσιο δεν μπορεί να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα. Έχει περιουσιακά στοιχεία που λιμνάζουν και απαξιώνονται γιατί δεν αξιοποιούνται.
      Ας αφήσει λοιπόν την επιχειρηματική δραστηριότητα σε εκείνους που ξέρουν και που μπορούν και ας διαπραγματευθεί το μέγιστο δυνατό όφελος.
      Αυτά είναι συνήθεις πρακτικές στις προηγμένες χώρες. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, η γραφειοκρατία, οι ιδεοληψίες και το βόλεμα κάποιων δεν επιτρέπουν να προχωρήσουμε.
      Αυτές είναι οι αιτίες της κακοδαιμονίας και δεν υπάρχουν παγκόσμιες συνομωσίες κατά της Ελλάδας. Ας κάνουμε εμείς εκείνα που πρέπει να κάνουμε και κανένας δεν πρόκειται να μας πειράξει.
      Ας απελευθερώσουν τις αγορές και ας αφήσουν τον ανταγωνισμό να λειτουργήσει. Και έτσι και οι δημόσιες εταιρείες θα λειτουργήσουν πιο ανταγωνιστικά και βέβαια οι αποδοχές του προσωπικού θα πρέπει να ακολουθούν την πορεία των αποτελεσματων των εταιρειών. Αν π.χ. η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ έχουν κέρδη, να δίνονται και αυξήσεις και μπόνους. Γιατί αν επιτραπεί να έρθει όποιοσδήποτε να παράγει ρεύμα, ή να διανέμει το νερό κλπ, και στο περιβάλλον αυτό οι δημόσιες εταιρείες επιβιώνουν και είναι κερδοφόρες, σημαίνει ότι αξίζουν επιχειρηματικά και αυτό ειναι πάντα σε όφελος και του μετόχου (Δημόσιο) και των εργαζομένων.
      Όμως σήμερα σε μονοπωλιακές αγορές οι περισσότερες δημόσιες εταιρείες παίζουν μόνες τους και έρχονται δεύτερες. Γεμίζουν ζημιές και αυξάνουν τα ελλείμματα. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία οι εταιρείες να βγάζουν ζημιές και να υπάρχουν συνεχείς αυξήσεις των αποδοχών του προσωπικού (τα προηγούμενα χρόνια). Οι συνδικαλισταράδες να εξακολουθούν να παίρνουν 7-8-10 χιλιάδες το μήνα και όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουμε.
      Για αυτά λοιπόν δεν φταίει κανένας ξένος, καμία τρόικα καμιά συνομωσία.

      Διαγραφή
    2. Ζιζέλ, δεν τεκμηριώνεις τις θέσεις σου και πέφτεις σε λάθη: η ΕΥΔΑΠ όχι μόνο είναι κερδοφόρα, αλλά έχει αυξήσει τα κέρδη της κατά 126,92% μεταξύ 2010 και 2011. Μπορείς να δικαιολογήσεις με τέτοια αποτελέσματα την ιδιωτικοποίησή της;

      Διαγραφή
    3. Κύριε- κύριε, να πω εγώ; Ωραία! Η αντίληψη ότι ιδιωτικοποιούμε μόνο ότι είναι ζημιογόνο, είναι ταυτόχρονα αριστερή και άτοπη. αν το κράτος είναι καλύτερος επιχειρηματίας από τον ιδιώτη, τότε αν το κράτος δεν μπορεί να κάνει κάτι κερδοφόρο, δεν μπορεί και ο ιδιώτης. Άρα δεν νοείται ιδιωτικοποίηση. Αν πάλι ο ιδιώτης είναι καλύτερος επιχειρηματίας από το κράτος, τότε έτσι κι αλλιώς επιβάλλεται η ιδιωτικοποίηση ζημιογόνων (που στα χέρια του καλύτερου θα γίνουν κερδοφόρες) αλλά και κερδοφόρων επιχειρήσεων (που στα χέρια του καλύτερου θα αυξήσουν τα κέρδη τους). Επειδή είσαι ο help, ελπίζω να μην μου απαντήσεις με επιχειρήματα του τύπου "το κέρδος του δημοσίου πάει στο δημόσιο συμφέρον ενώ του ιδιώτη στην τσέπη του". Το καίω το επιχείρημα για να οικονομήσουμε τη συζήτηση

      Διαγραφή
    4. @ help

      Αν προσέξεις την διατύπωση θα δεις ότι δεν λέω κάτι για την ΕΥΔΑΠ συγκεκριμένα. Ως παράδειγμα ανέφερα αυτές τις εταιρείες του Δημοσίου (αν και η ΔΕΗ είναι αμαρτωλή περίπτωση). Η θέση μου είναι συγκεκριμένη: Ας λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, ας συνυπάρχουν σε βασικούς τομείς δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και ο καταναλωτής ας διαλέγει τις υπηρεσίες που θέλει. Με τη διαφορά ότι δεν θα πρέπει το Δημόσιο να καλύπτει τα ελλείμματα των εταιρειών του Δημοσίου από τη φορολογία των πολιτών.
      Και μην ακούσω ότι αυτό είναι κοινωνική πολιτική.
      Αλλά ακόμα και για την ΕΥΔΑΠ που, όπως λες, είναι κερδοφόρα (και δεν το αμφισβητώ, για χάρη του διαλόγου), υπάρχει μετρο σύγκρισης; Όχι, γιατί η αγορά είναι μονοπωλιακή.
      Υπάρχει τρόπος να αξιολογήσεις αν οι υπηρεσίες της παρέχονται φθηνά ή ακριβά στους πολίτες; Όχι, γιατί η αγορά είναι μονοπωλιακή.
      Και, επιτέλους, ας απαλλαγεί το κράτος από τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν έχει κανένα λόγο να έχει. Ας ανοίξει τις αγορές, ας απελευθερώσει τα επαγγέλματα και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, καμία τρόικα και κανένα μνημόνιο.

      Διαγραφή
  8. Ζιζέλ καλώς ήρθες στο νεοφιλελεύθερο μπλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η πολιτική χρειάζεται ρεαλισμό, ορθολογισμό και πάνω απ΄όλα κοινή λογική. Και σίγουρα χρειάζεται να επανεξετάσουμε τις έννοιες αριστερά-δεξιά, τόσο στο περιεχόμενό τους, όσο και στο αν πλέον έχει κάποιο νόημα η χρήση τους

      Διαγραφή
  9. Κύρ helpdiamantis συγνώμη, να πω και εγώ κάτι; Γιατί να μην εξορθολογιστούν όλοι οι μισθοί στην ΕΥΔΑΠ για το δημόσιο πατριωτικό συμφέρον (π.χ. ανώτατος μισθός 1500€ καθαρά - τσούζει, ε;). Λόγω πατριωτισμύ οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο και τα - πολλά παραπάνω - κέρδη θα κλείνουν άλλες τρύπες του προϋπολογισμού! Έτσι, μάλιστα, να μην πουληθεί η ΕΥΔΑΠ, να το συζητήσουμε βρε αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γι αυτό σου λέω Ζιζέλ, ψηφίζεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ και παίρνεις τρία σε ένα. Παίρνεις ακόμα και Νεοφιλελεύθερο Σοσιαλδημοκρατικό Αριστερό Ευρωπαϊσμό με Οικολογική Εγρήγορση. Λίγο τόχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν κάμποσο καιρό είχα πέσει σε μιά ανάρτηση σχετικά με το βιβλίο του Παναγιώτη Κονδύλη, Οι αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας- Η καχεξία του αστικού στοιχείου στη νεοελληνική κοινωνία και ιδεολογία που γράφονται τα εξής:
    ‘’ Το δοκίμιο “Η καχεξία του αστικού στοιχείου στη νεοελληνική κοινωνία και ιδεολογία” γράφτηκε από τον Π. Κονδύλη το 1991, ως εισαγωγή στην ελληνική έκδοση του βιβλίου του ‘Η Παρακμή του Αστικού Πολιτισμού’. Φέτος κυκλοφόρησε και αυτοτελώς από τις εκδόσεις Θεμέλιο. Σχεδόν προφητικό φαντάζει στον αναγνώστη του σήμερα το παρακάτω απόσπασμα:
    (…)Καθώς οι πελατειακές ανάγκες έπρεπε τώρα να ικανοποιηθούν σε καταναλωτικό επίπεδο ανώτερο από τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, η συγκεκριμένη λειτουργία του ελληνικού πολιτικού συστήματος , η οποία, όπως είδαμε, ήταν εξαρχής αντιοικονομική, κατάντησε να αποτελέσει το βασικό εμπόδιο στην εθνική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη- κάτι παραπάνω μάλιστα: έγινε ο αγωγός της εκποίησης της χώρας με μόνο αντάλλαγμα τη δική της διαιώνιση, δηλαδή τη δυνατότητα της να προβαίνει σε υλικές παροχές παίρνοντας παροχές ψήφου. Ακόμα και η απλούστερη σκέψη και γνώση φανερώνει ότι η εθνική ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο με την αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων, δηλαδή με τον αντίστοιχο περιορισμό της κατανάλωσης, προ παντός όταν τα καταναλωτικά αγαθά η χώρα δεν τα παράγει αλλά τα εισάγει, και για να τα εισαγάγει δανείζεται, δηλαδή εκχωρεί τις αποφάσεις για το μέλλον της στους δανειοδότες της. Ο δρόμος της ανάπτυξης είναι ο δρόμος της συσσώρευσης, της εντατικής εργασίας και της προσωρινής τουλάχιστον (μερικής) στέρησης, ενώ ο δρόμος της (βραχυπρόθεσμης μόνον) ευημερίας είναι ο δρόμος του παρασιτισμού και της εκποίησης της χώρας. Αυτή η άτεγκτη οικονομική αλήθεια ισχύει ανεξάρτητα από το κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα της διανομής των βαρών και της ιεράρχησης των στερήσεων. Όσο άτεγκτη όμως κι αν είναι, οι πολιτικές και ψυχολογικές ανάγκες που την απωθούν είναι ακόμα ισχυρότερες (…) (http://vardavas.wordpress.com/2011/06/15/kondylis/)
    Αναρωτιέμαι λοιπόν ποια ουσία έχει η συζήτηση αν η ΕΥΔΑΠ είναι κερδοφόρα αφού το πελατειακό πολιτικό σύστημα επέλεξε να την μεταβιβάσει στο ''Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου '' για εκποίηση υπέρ των δανειστών..
    (Έχει κι άλλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναρωτιέμαι επίσης ποια «επιρροή» μπορεί να έχουν τέτοιες «προτάσεις» σε μια πολιτική ηγεσία που ότι δεν την «εξυπηρετεί» το απορρίπτει βάζοντας ταμπέλα «δεξιός», «αριστερός», «νεοφιλελεύθερος», «λαϊκιστής» κλπ κατά περίπτωση, όσο κι αν αυτές αποδεικνύονται προφητικές, που σημαίνει ότι τελικά της ήταν και «συμφέρουσες»
    Μοιραία μεταπηδάμε στην ανάρτηση «Η ακίνητη κοινωνία», όπου ο κ. Παπανδρόπουλος καταλήγει: «Αν η απελπιστική αυτή κατάσταση δεν ανατραπεί, η ακίνητη κοινωνία-φυτό θα κληθεί να αποχωρήσει από την Ιστορία –όπως έχει συμβεί και με άλλες κοινωνίες στο παρελθόν».
    Εδώ μπαίνει και ένα άλλο κατά τη γνώμη μου σημαντικό ζήτημα. Ας δούμε πως το προσδιορίζει πάλι ο Π. Κονδύλης:
    «Το λυπηρό παράδοξο σε ακροσφαλείς ιστορικές καταστάσεις συνοδευόµενες από διάχυτα παρακµιακά φαινόµενα είναι ότι η στρατηγική σκέψη θολώνει τόσο περισσότερο, όσο εντονότερα τη χρειάζεται ένα έθνος. Όπως ο βαριά άρρωστος δεν αναρωτιέται τι θα κάμει σε δέκα χρόνια, αλλά αν θα βγάλει τη νύχτα, έτσι ο ιστορικά ανίσχυρος χαρακτηρίζεται από την έλλειψη μακρόπνοων συλλήψεων και την προσήλωση στα άμεσα δεδομένα - η διαφορά ανάμεσα σ' όποιον χαροπαλεύει βιολογικά και σ' όποιον αποσυντίθεται ιστορικά είναι βέβαια ότι η προσήλωση του πρώτου στα άμεσα δεδομένα εμφανίζεται ως προσπάθεια υπέρβασης ενός πόνου, ενώ του δεύτερου ως κοντόθωρη ευδαιµονιστική επιδίωξη. Η τάση άρνησης ή απώθησης των μακροπρόθεσμων παραγόντων και εξελίξεων, δηλαδή των δεδομένων της πολιτικής υπό την αντικειμενική έννοια του όρου, δυναμώνει όταν τα δεδομένα αυτά θίγουν νευραλγικά ψυχολογικά σημεία, µε άλλα λόγια τις εθνικές αυταρέσκειες και ψευδαισθήσεις.»
    (Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου http://kondylis.wordpress.com/2008/11/24/geopolitikes/).
    Αναρωτιέμαι λοιπόν στην «ακροσφαλή αυτή ιστορική κατάσταση που συνοδεύεται από διάχυτα παρακµιακά φαινόμενα»: α) Πως θα ανατραπεί θεσμικά το πελατειακό πολιτικό σύστημα που μας έχει οδηγήσει στην απελπιστική αυτή κατάσταση; β.) Ποιοι διαθέτουν τη διαυγή «στρατηγική» σκέψη που χρειάζεται σήμερα το έθνος για να προσδιορίσουν την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί τάχιστα «η ακίνητη κοινωνία μας - φυτό ώστε να μην αποχωρήσει από την Ιστορία»; γ) Πως θα τους «ανακαλύψουμε» και θα τους αναθέσουμε την ηγεσία της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σόρι για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά εκτός από τον σχολιασμό, έχουμε και δουλειές :-)
    Καταρχάς απάντησα με στοιχεία στο αβάσιμο επιχείρημα της Ζιζέλ περί ζημιογόνων πρώην ΔΕΚΟ και νυν ΑΕ με ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα κερδοφόρας τέτοιας επιχείρησης. Θα μπορούσα να το συμπληρώσω με το παράδειγμα των εταιρειών που υποτίθεται πως έσπασαν το μονοπώλιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και κλείνουν η μια μετά την άλλη.
    Για την οικονομία της συζήτησης, να πω συνοπτικά πως η κομμουνιστική ιδεολογία είναι ξεκάθαρα κατά του κράτους και όχι υπέρ (όποιος εκπλήσσεται, να περάσει το Σεπτέμβρη για επαναληπτικές εξετάσεις, αφού διαβάσει την "Καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους" ή το "Κράτος κι επανάσταση", ας πούμε).
    Σε καμιά περίπτωση λοιπόν δεν μπορώ και δε θέλω να υπερασπιστώ ούτε το παρελθόν, ούτε το παρόν. Αυτό που μ' ενδιαφέρει, όμως, είναι η αντίληψη ότι το νερό ή το ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά, καθένας πρέπει να έχει πρόσβαση σ' αυτά, και άρα η αναγκαία οργάνωση της παραγωγής και διάθεσής τους πρέπει να βασίζεται σε ορισμένες προϋποθέσεις.
    Η υποτιθέμενη απελευθέρωση των αγορών σε τέτοια αγαθά έχει αποδειχθεί αποτυχημένη, από τη σκοπιά που μ' ενδιαφέρει εμένα, και τα παραδείγματα είναι πάμπολλα σ' όλο τον κόσμο, ειδικά για το νερό. Ακόμη και στη χώρα μας, όμως, πανηγυρική είναι η αποτυχία της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
    Και όποιος πει ότι δεν έγινε σωστά, ότι ήταν στρεβλή κλπ., να μην ξαναχρησιμοποιήσει τον "υπαρκτό σοσιαλισμό" για να κριτικάρει τον κομμουνισμό...
    Απαντώ λίγο βιαστικά και όχι σ' όλα τα σημεία γιατί έχει ωραιότατη λιακάδα έξω, κι έχω δουλειές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρώτον, το να έχει κάποιος δουλειά σήμερα είναι τόσο μεγάλο προσόν, που... του συγχωρούμε ευχαρίστως την καθυστέρηση. Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι πράγματι ένα παράδειγμα λαθεμένης αποκρατικοποίησης, όπως άλλωστε και η Ολυμπιακή. Αλλά από την άλλη, ας δει κανείς την αγορά της κινητής τηλεφωνίας, της σταθερής, των παρόχων ίντερνετ κλπ, για να καταλάβει πως αν η αποκρατικοποίηση γίνει με όρους αγοράς και όχι όρους ιδιοτελείς εκ μέρους των κρατικοδίαιατων γραφειοκρατών, τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα για τον πολίτη, τον τελικό καταναλωτή.
    Εκεί όμως φίλε μου help, που θα διαφωνήσουμε πλήρως -και θα είμαι προκλητικός, γιατί μου αρέσει να συζητώ με νοήμονες- είναι στο επιχείρημα ότι "η κομμουνιστική ιδεολογία είναι ξεκάθαρα κατά του κράτους και όχι υπέρ" καθώς και στην παραίνεσή σου "να μην ξαναχρησιμοποιήσει τον "υπαρκτό σοσιαλισμό" για να κριτικάρει τον κομμουνισμό". Εδώ, η διαφωνία μας είναι απόλυτη. Η αντίληψη ότι δήθεν υπάρχει μια άμωμη κι ανόθευτη ιδεολογία, την οποία κακοί γραφειοκράτες υλοποίησαν στρεβλά, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙΝΗ που χρησιμοποιήθηκε και από τους φασίστες. Τι ωραία η φυλετική θεωρία, προφανώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά βρε παιδί μου, αυτοί ο χιτλερικοί την κακοποίησαν. Το ίδιο μας λένε οι σταλινικοί για την "κακοποίηση του μαρξισμού- λενινισμού" και τα ρέστα τσιμπιδάκια. Λοιπόν, παιδιά: Μια ιδεολογία ή είναι ένα case study, δηλαδή μια αιτία φιλολογικών ή επιστημονικών συζητήσεων στα όρια ενός ανώτερου φροντιστηρίου κάποιου Πανεπιστημίου, ή είναι μια οργανική δέσμη ιδεών που εφαρμόζεται στο πεδίο της πολιτικής πράξης για το καλό των ανθρώπων. Και ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ. Διαλέξτε, λοιπόν, τι από τα δυο είναι ο κομμουνισμός, να ξέρουμε σε ποιο γήπεδο θέλετε να χάσετε. Αλλά να ορίσουμε το γήπεδο. Ασκήσεις πολιτικής θεωρίας μπορώ κι εγώ να κάνω σε ένα μεταπτυχιακό course, αλλά τότε ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. Επίσης άτοπη είναι η θέση ότι υπάρχει, δήθεν, μια άμωμη και άσπιλη πολιτική θεωρία (πχ κομμουνισμός) αλλά κανένας κερατάς ως τα σήμερα δεν ήταν τόσο άξιος να την κάνει πράξη. Χιλιάδες πολιτικοί την κακοποιούν ανα τον κόσμο και ανα τους αιώνες, αλλά κανείς ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να την κάνει πράξη. Ωραία θεωρία! Εγώ προτείνω για γήπεδο αντιπαράθεσης το εξής: Οι πολιτικές ιδεολογίες είναι για να εφαρμόζονται και οι εφαρμογές τους κρίνονται, αν μιλάμε για πολιτική. Αλλιώς μιλάμε ΜΟΝΟ για επιστήμη, κι εκεί δημιουργούμε τις δικές μας εργαστηριακές συνθήκες για να ασκήσουμε τις ικανότητές μας στη διαλεκτική (εσείς) ή επαγωγική (εμείς) σκέψη. Προέχει, ωστόσο, να συμφωνήσουμε στις συντεταγμένες της συζήτησης. Help, σε περιμένω με υπομονή κι ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαμαντη συμφωνω μαζι σου για τον κομμουνισμο, αλλα δεν καταλαβαινω τι δουλεια εχεις εσυ στη δεξια του Σαμαρα και της Ντορας

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι είμαι απόβλητος...

      Διαγραφή