Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Λύσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών

Σταθερή αξία το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες αποδόσεις για τις καταθέσεις μας και μάλιστα με προϊόντα που δεν βρίσκει κανείς στις εμπορικές τράπεζες, όπως η κατάθεση 15 ημερών με επιτόκιο 3,70%. Ειδικά για τους επόμενους μήνες που εκτιμάται ότι
θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις, η λύση του ΤΠΔ είναι μια έξυπνη επιλογή. Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι να το βλέπουμε ως εμπορική τράπεζα – και δεν είναι πράγματι – αλλά όσο αφορά τις καταθέσεις, δεν διαφέρει σε τίποτα. Μάλιστα, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, διασφαλίζει πλήρως τις καταθέσεις και όχι μέχρι του πλαφόν των 100.000 ευρώ που καλύπτει το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων.
Όσον αφορά τις αποδόσεις, θεωρούνται αρκετά ικανοποιητικές. Ακόμη και για το ταμιευτήριο, το επιτόκιο φθάνει το 3,15% μικτό, ανεξαρτήτως του ποσού. Για κατάθεση διάρκειας 15 ημερών, και ποσού άνω των 15.000 ευρώ, το Ταμείο δίνει επιτόκιο 3,70% ενώ για τις προθεσμιακές καταθέσεις, με κατώτατο ποσό τα 5.000 ευρώ, το επιτόκιο φθάνει το 5,15% ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια που μπορεί να είναι 1,3,6 ή 12 μήνες.
Πιο συγκεκριμένα, για ποσό από 5.000 ως 50.000 ευρώ, το μικτό επιτόκιο είναι 4,30% για το μήνα, 4,60% για το τρίμηνο, 4,65% για το εξάμηνο και 4,70% για τους 12 μήνες.
Για ένα ποσό μεταξύ 50.000 και 150.000 ευρώ, η μικτή απόδοση αυξάνεται σε 4,50% για τον ένα μήνα, το 4,95% για τους τρεις μήνες, το 5% για τους 6 μήνες και το 5,05% για τους 6 μήνες.
Στην περίπτωση που θέλουμε να «σπάσουμε» για κάποιο λόγο την προθεσμιακή, το Ταμείο χρεώνει προεξοφλητικό επιτόκιο 1% επί του ποσού που αποσύρουμε για τον χρόνο μετά τη λήξη της προθεσμιακής χωρίς να θίγεται το κεφάλαιο. Το υπόλοιπο κεφάλαιο θα συνεχίσει να τοκίζεται με το επιτόκιο της κατηγορίας στην οποία εμπίπτει ως ποσό κατάθεσης.
Απόδοση και με το δεκαπενθήμερο
Το Ταμείο προσφέρει δύο ακόμη ενδιαφέροντα καταθετικά προϊόντα. Το πρώτο είναι προθεσμιακή κατάθεση με απόδοση ανά μήνα, η οποία είναι κλιμακούμενη και δίνει τη δυνατότητα μηνιαίας απόδοσης των τόκων και ανάληψης χωρίς ποινή.
Με ελάχιστο ποσό τα 15.000 ευρώ, το επιτόκιο ξεκινά από 4,30% και αυξάνεται , φθάνοντας ακόμη και το 6,30% τον 16ο μήνα, με αυτόματη μηνιαία ανανέωση του αρχικού κεφαλαίου. Η απόδοση των τόκων γίνεται επίσης αυτόματα κάθε μήνα, στην «επέτειο» του προιόντος οπότε και ο καταθέτης μπορεί να προχωρήσει σε ανάληψη, ολική ή μερική, χωρίς επιβάρυνση. Για να συνεχίσει να ισχύει η προθεσμιακή, θα πρέπει πάντοτε το υπόλοιπό της να είναι τουλάχιστον 15.000 ευρώ.
Για τους πιο βιαστικούς, το Ταμείο Παρακαταθηκών έχει και ένα νέο προιόν για προθεσμιακή 10 δεκατετραημέρων που αφορά ποσά άνω των 20.000 ευρώ. Το επιτόκιο είναι και πάλι κλιμακούμενο, από 3,70% ως 5,60% και η απόδοση γίνεται κάθε 14 ημέρες.
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου