Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δυνατή Ευρώπη απέναντι στους κερδοσκόπους

Την άποψη πως η Ευρωζώνη εξοπλίζεται ολοένα και καλύτερα απέναντι στην κρίση εκφράζει η βελγική εφημερίδα L' Echo αναφερόμενη στις αποφάσεις για δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αλλά και την απόφαση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ). Σύμφωνα με το δημοσίευμα σιγά
σιγά γίνεται φανερό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει σημαντικές και συγκεκριμένες αποφάσεις για να βγει από την κρίση. «Ύστερα από μήνες με άσχημα νέα, η Ευρώπη άρχισε, από χθες, να ονειρεύεται πως η καταιγίδα του ευρώ κοντεύει να ξεθυμάνει», τονίζεται στο άρθρο.
Η βελγική εφημερίδα εκτιμά ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για έξοδο από την κρίση, αλλά τα καθοριστικά εκείνα στοιχεία που θα επιτρέψουν στην Ευρωζώνη να ξεπεράσει τις σοβαρές δυσκολίες, που της έφραζαν ν δρόμο εδώ και δυόμιση χρόνια, έχουν αρχίσει και συγκεκριμενοποιούνται με σταθερό ρυθμό».
Παράλληλα σχολιάζεται και το θέμα του φεντεραλισμού στην Ένωση με αναφορά στα όσα είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σχετικά με την δημιουργία ομοσπονδιακού κράτους. Μία ιδέα η οποία για πρώτη φορά είχε εκφραστεί από τον Ζακ Ντελόρ. Στο άρθρο σχολιάζεται πως με αυτόν τον τρόπο ο Μπαρόζο ανοίγει ξανά ένα θέμα το οποίο για να υλοποιηθεί θέλει την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών.
Ωστόσο αυτό είναι ένα ρίσκο το οποίο αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς τα κράτη-μέλη είναι σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι και αυτό γιατί εν μέσω κρίσης ο αντιευρωπαϊσμός ολοένα και διογκώνεται σε αρκετές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου