Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Χαμός από το δημοσίευμα της Real News

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews αυτής της Κυριακής με τίτλο «Κατάθεση-φωτιά για 3 υπουργούς!». Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης κατονομάζονται εγγράφως, ύστερα από κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, πρώην συνεργάτη του Ι. Καρούζου, για συμμετοχή σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας
ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ.
Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρει: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα
Real News. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Άμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν το σχόλιο του κ. Λιάπη στο
Real.gr, ο οποίος πήγε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και υπέβαλε τη μήνυση.
Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης έδωσε τη δική του απάντηση:

«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη,απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».

Ο Γιώργος Βουλγαράκης δηλώνει στο Real.gr ότι τη Δευτέρα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον των προσώπων που εμπλέκουν με την κατάθεσή τους το όνομά του στην υπόθεση.
Θύελλα στον πολιτικό κόσμο από τις αποκαλύψεις της Realnews

Ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος μιλώντας στον
realfm 97,8 χαρακτήρισε χλιαρή την αντίδραση του πρωθυπουργού που ζήτησε να σταλεί στον εισαγγελέα ο φάκελος με τους 32 πολιτικούς και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να πάρει, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα όπλα».
«Η χλιαρή αντίδραση του πρωθυπουργού υπό το βάρος των εξελίξεων δεν ικανοποιεί κανέναν. Ο κ. Σαμαράς παραβιάζει ανοικτές πόρτες. Θα έπρεπε να είχε πάρει τα όπλα. Να κηρύξει ανένδοτο στη διαφθορά και στις υπόγειες διαδρομές του χρήματος. Θα έπρεπε να είχε κιόλας ζητήσει την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη», τόνισε.

«Παρακαλώ πολύ τον Αντώνη Σαμαρά να μην κάνει ότι δεν ακούει ή ότι δεν βλέπει. Δεν μπορεί να υποβαθμιστεί αυτό εδώ το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Με δηλώσεις του στον
realfm 97,8 ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε: «να προχωρήσει με κάθε τρόπο και σε βάθος η έρευνα χωρίς κανένα εμπόδιο από πολιτικούς ή οικονομικούς παράγοντες. Γιατί μπορεί αυτό που δημοσιεύτηκε από τη Realnews να είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου και να υπάρχουν και άλλες πλευρές οι οποίες πρέπει να φωτιστούν. Αφορά δημόσιο χρήμα, κοινωνικό χρήμα και πρέπει το ταχύτερο δυνατό να προχωρήσει».
Ο κ. Στρατούλης, υπογράμμισε ότι οι εν ενεργεία εμπλεκόμενοι βουλευτές, θα πρέπει να παραιτηθούν αν χρειαστεί από τη βουλευτική τους ασυλία, για να διευκολύνουν την διαλεύκανση της υπόθεσης. «Οσοι βουλευτές αναφέρθηκαν ή θα αναφερθούν τις επόμενες ημέρες τα ονόματά τους νομίζω ότι είναι υποχρέωσή τους και το λέω αυτό ως βουλευτής της Αριστεράς, να διευκολύνουν τη δικαστική έρευνα ακόμη κι αν χρειαστεί σε κάποια φάση να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ασυλία».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
«Η αποκάλυψη της Realnews δείχνει ότι κάτι μυρίζει άσχημα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω της συχνότητας του
realfm 97,8, προσθέτοντας: «Και ανάγκασε τον πρωθυπουργό της χώρας να δώσει την περίφημη εντολή προς τον υπουργό Οικονομικών και το ΣΔΟΕ να σταλεί ο φάκελος των “32” στη Δικαιοσύνη». ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από τη συχνότητα του realfm 97,8 ζήτησε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση.
«Η Realnews καλά έκανε και δημοσίευσε ένα στοιχείο, μια κατάθεση τόσο σοβαρή. Θεωρώ αυτονόητο ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει την απόλυτη αρμοδιότητα να κρίνει κάθε κατηγορία εναντίον οιουδήποτε, χωρίς να μείνει σκιά καθ’ οιονδήποτε τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είμαι δε απολύτως βέβαιος ότι και τα πρόσωπα τα οποία φέρονται εμπλεκόμενα θέλουν ακριβώς το ίδιο. Αρα λοιπόν νομίζω ότι και η αντίδραση του πρωθυπουργού είναι ορθή και η δική σας αποκάλυψη είναι επίσης ορθή».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews μίλησε στον
realfm 97,8 και το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης.
«Είμαστε ένα κράτος δικαίου και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται πρέπει να ακολουθούνται. Αλλά, το σημαντικό είναι ότι πρέπει να ακολουθούνται γρήγορα, να τρέχουν τα πράγματα και όχι να μένουν στα αζήτητα χρόνια και χρόνια όπως έμεναν παλιότερα υποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Σύμφωνος με την πρόταση του Δ. Στρατούλη που διατυπώθηκε στον
realfm 97,8 και έκανε λόγο για παραίτηση των εμπλεκομένων στην υπόθεση που αποκάλυψε η Realnews από τη βουλευτική τους ασυλία δήλωσε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Νταβρής.
«Βεβαίως είμαι σύμφωνος. Νομίζω ότι αυτή η σκέψη επιβάλλεται από τη λογική», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιοι πλούτισαν από την πολιτική», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ.Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στον
realfm 97,8.
«Εγώ έχω βάλει εδώ και επτά χρόνια στην ιστοσελίδα μου το πόθεν έσχες μου. Και λέω, με αυτά μπήκα στην πολιτική, αυτά έχω σήμερα και καθημερινά το ανανεώνω. Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ποιοι πλούτισαν από την πολιτική. Ένας πολιτικός όποιος και να είναι αυτός δεν μπορεί με το μισθό της Βουλής, αυτόν που παίρνει, να προσθέσει ούτε ένα ευρώ στην περιούσια του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.

«Το πρώτο ψάξιμο είναι το πόθεν έσχες», σημείωσε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι η διερεύνηση του πόθεν έσχες των βουλευτών πρέπει να γίνει σε βάθος. «Δεν μπα να ‘ναι η μάνα μου η ίδια θα την ψάξω μέχρι τέρμα».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ο κ. Σαμαράς έκανε την ανάγκη φιλότιμο, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στην εντολή του πρωθυπουργού να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των 32 πολιτικών προσώπων. «Η εντολή Σαμαρά στη δικαιοσύνη ήλθε αφού προηγουμένως υπήρξαν οι αποκαλύψεις του Τύπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

«Δηλαδή, με δεδομένο ότι ο Τύπος ο κυριακάτικος που κυκλοφορεί από το Σάββατο το μεσημέρι, είχε ονόματα από τα 32 και μάλιστα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς κατά τη γνώμη μου έκανε την ανάγκη φιλότιμο», σημείωσε ο βουλευτής με αφορμή τις αποκαλύψεις της
Realnews.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας επίσης στην ίδια εκπομπή, είπε ότι θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως. «Και αυτό το οποίο είπε η Νέα Δημοκρατία και επιτρέψτε μου κι ένα είδος αυτοκριτικής εδώ πέρα, προεκλογικά, να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες όσων διετέλεσαν υπουργοί από το 74 και μετά πρέπει να γίνει άμεσα για να μπορούμε επιτέλους να κυκλοφορούμε στο δρόμο».

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρθηκε με σχόλιό του στο twitter και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης. «Υπάρχει άραγε βουλευτής που θα δεχτεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αλλά θ'αρνηθεί την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, για τους τρεις πρώην υπουργούς,της ΝΔ;»- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου