Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Υπόγειες κινήσεις (1)...

Η βόλτα στον πεζόδρομο είναι θεσμός. Επ' εσχάτοις την κάνω παρέα με τον Κάρλο, για να του μάθω κατατόπια (ο μπαμπάς του ήταν χάσκι κι η μαμά του λαμπραντορίνα, άρα πρέπει να μάθει κατατόπια). Κι όπως περπατάω στον πεζόδρομο, όλο και πέφτω πάνω σε φήμες, ειδήσεις και νεότερα. Τι μαθαίνω, λοιπόν; Πολλά και διάφορα! Όπως, ότι
ήδη αρχίζουν και σχηματίζονται δίδυμα ενόψει εκλογών (δημοτικών λέμε, το 2014!). Δυο πρώην τα λένε όλο και πιο συγκεκριμένα για το αν και κατά πόσο θα συντονίσουν την τοπική τους παρουσία, ώστε να εμφανιστούν σε κοινό ψηφοδέλτιο. Νίκος Παπαμικρούλης και Παντελής Γρετζελιάς, γνωστοί από την εποχή που ήταν Δήμαρχοι στις δυο πόλεις, φαίνεται ότι διερευνούν την πιθανότητα της συμμαχίας τους σε κοινό ψηφοδέλτιο. Το ζήτημα, βέβαια, είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής. Αν είναι ένας από τους δυο, το μήνυμα είναι back to the past. Θα επιστρέψει στη διοίκηση του Δήμου η δεκαετία του '90; Τότε ήταν Δήμαρχοι οι δυο τους. Άλλες εποχές, άλλες απαιτήσεις. Μήπως θα βάλουν μπροστά ένα νέο πρόσωπο και από πίσω θα είναι οι δυο, τρόπον τινα, "Νέστορες" του συνδυασμού; Κι αυτό χλωμό το βλέπω. Ποιο νέο πρόσωπο με σώας τας φρένας θα εμπιστευθεί -κυρίως- τον Παντελή Γρετζελιά, γνωρίζοντας το χουνέρι του τελευταίου στη σημερινή δήμαρχο Έφη Γαϊτανά, ήδη από την πρώτη φορά (εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη, Φεβρουάριος 2010) που εκείνη αποφάσισε να πει "όχι" στα θέλω του κ. Γρετζελιά; Ποιο νέο πρόσωπο θα θελήσει να είναι υπό απόλυτη κηδεμονία, μόνο και μόνο για να λέγεται στα χαρτιά "Δήμαρχος";
Πάντως μαθαίνω ότι οι συζητήσεις απέχουν ακόμα πολύ από το να καταλήξουν σε συμφωνία. Το βέβαιο είναι ένα: Ότι τόσο ο Π. Γρετζελιάς, όσο και ο Ν. Παπαμικρούλης δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τα κοινά, κι ότι αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν. Ποιος θα είναι αυτός ο τρόπος και πότε θα τον βρουν, είναι τα ζητούμενα...
Μαθαίνω κι άλλα! Θα τα γράψω στη συνέχεια, όμως. Κι όποιος πιστεύει ότι έχει να μου πει κάτι... είπαμε! Στον πεζόδρομο, με το λουρί του Κάρλο στο χέρι (ή στο μέιλ).
Αφού το ξέρετε! ΕΣΕΙΣ είστε οι πηγές μου!
Καλημέρα...

6 σχόλια:

  1. Εγώ σκύλο δεν έχω για να μαθαίνω νέα, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ο Παπαμικρούλης κάνει τέτοια κουμπαριά με τον Γρετζελιά, μάλλον σκάβει τον λάκο του.

    Δεν τον έχω για τόσο χαζό.

    Ας αφήσουμε τον Γρετζελιά να κατέβει μόνος του, να δούμε βρε αδελφέ πόσα πιάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την κλασική ταινία "Η νύχτα των βρυκολάκων" την έχετε δει; Αν όχι την συστήνω ανεπιφύλακτα. Εναλλακτικά, προτείνω το βιβλίο του Μ.Ανδρουλάκη "Βαμπίρ και Καννίβαλοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει κάποιο κορόϊδο, με πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, που επιθυμεί διακαώς από το 2006 να κατεβεί για Δήμαρχος αλλά δεν το τόλμησε μέχρι τώρα.
    Σημειωτέον δε ότι δεν διαθέτει κανένα, μα κανένα προσόν για την ιδιότητα αυτή.
    Αυτό το κορόϊδο, το έχω ικανό να συνεργαστεί με τον Γρετζελιά γιατί, καθώς έχει μεγάλη ιδέα όπως προείπα, πιθανόν να θεωρεί ότι θα τον πιάσει κορόϊδο.

    Έχουμε να κάνουμε πολύ γέλιο παιδιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ19 Οκτωβρίου 2012 στις 5:04 μ.μ.

    ΚΑΥΣΤΙΚΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΗΤΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΦΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να έχεις πρόβλημα για να φτιάχνες σενάρια από το πουθενά.
    Καλύτερα να πας να κοιταχτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσο πολύ σε ενόχλησα; Γιατί, άρα γε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή