Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Στη Βουλή έρχεται το "ηλεκτρικό" πακέτο

Κανονικά θα έρθει στη Βουλή το "πακέτο" των μέτρων μαζί με τα εργασιακά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από κορυφαία κυβερνητική πηγή. Σε μια προσπάθεια ωστόσο «διευκόλυνσης»  του Φώτη Κουβέλη δεν θα έχει τη μορφή του ενός άρθρου αλλά πολλών, με τις εργασιακές αλλαγές να αποτελούν ξεχωριστή ενότητα. Σε αυτή την περίπτωση η ΔΗΜΑΡ θα μπορεί να ψηφίσει αρνητικά χωρίς να κινδυνεύσει το σύνολο του νομοσχεδίου, καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αριθμούν συνολικά 160 βουλευτές.
  Επειδή όμως παραμένει ο κίνδυνος διαρροών και από αυτά τα δυο κόμματα συνεργάτες του κ. Κουβέλη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την ψηφοφορία έτσι ώστε να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των «ναι».
  Δεν ισχύουν τα περί τήρησης δεσμευμένου λογαριασμού 
Εν τω μεταξύ  κορυφαίος παράγοντας από το οικονομικό επιτελείο συνομιλώντας με δημοσιογράφους διέψευσε «κατηγορηματικά» τα όσα υποστήριξε νωρίτερα περί τήρησης δεσμευμένου λογαριασμού ο Ευ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι ήταν μια σκέψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε η οποία όμως συνάντησε την αντίδραση και της Α. Μέρκελ και του ΔΝΤ. 
  "Δεν κάνω πίσω"
  Νωρίτερα, στη δήλωση - διάγγελμα που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η φράση - κλειδί ήταν "δεν κάνω πίσω", από την οποία προκύπτει ότι δεν συζητά απόσυρση των εργασιακών από το πακέτο των μέτρων.
  Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων "έχουμε αλλάξει πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας", αφήνοντας να εννοηθεί ότι γίνεται προσπάθεια και για άλλες αλλαγές αφού "οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται".
  Με τη φράση "δεν κάνω πίσω, δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί εάν δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι", ο κ. Σαμαράς άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ρισκάρει ένα ναυάγιο με απόσυρση ή πάγωμα  των εργασιακών αλλαγών.
  Η πρωθυπουργική θέση ανεβάζει στα ύψη την αδρεναλίνη, καθώς ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε νωρίτερα ότι ούτε ο ίδιος, ούτε οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσουν τις εν λόγω αλλαγές.
  "Εμείς προχωράμε, όποιος θέλει έρχεται"...
  "Εμείς προχωράμε, όποιος θέλει έρχεται μαζί μας", δήλωσε στη συνέχεια σε δημοσιογράφους στενός συνεργάτης του κ.Σαμαρά.
  Σε ερώτηση τι θα γίνει με την άρνηση του κ.Κουβελη, ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εν τέλει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα υπαναχωρήσει. 
  Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Α. Σαμαρά
  Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σημείωσαν:  «Εμείς αντιλαμβανόμαστε πως με τη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει πως θα κάνει μέσα στις επόμενες ώρες όλα όσα ανέλαβε να κάνει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε αύριο να μπορεί να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, θα γίνεται δεκτό ως αξιόπιστο διεθνώς και θα δίνει ασφάλεια και προοπτική στους Έλληνες». 
  Τι απαντούν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ
  Από την πλευρά τους κύκλοι της ΔΗΜΑΡ σημείωσαν πως "έκπληξη  προκαλεί η δήλωση του κ. Σαμαρά  στις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικα  για τα εργασιακά", υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει  πολιτική διαπραγμάτευση. Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως η ΔΗΜΑΡ  δεν απαντά  στα περί  «τολμηρών»  που αναφέρθηκε  ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα πως "η ΔΗΜΑΡ  με τόλμη και εθνική υπευθυνότητα  στήριξε  και στηρίζει  την κυβέρνηση για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα χωρίς να διαλυθούν τα εργασιακά δικαιώματα. Τόλμη και υπευθυνότητα έναντι της κοινωνίας και των εργαζομένων είναι η πολιτική μας αξίωση". 
 www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου