Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δήμαρχος: Υπουργέ, μην κλείσετε τη ΔΟΥ



Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου εστάλη επιστολή της Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να συγχωνεύσει - ενοποιήσει τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), με αποτέλεσμα η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας να αντιμετωπίζει τον
κίνδυνο μετεγκατάστασης σε άλλη περιοχή.
 Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 Σχετικά με τις επικείμενες συγχωνεύσεις - ενοποιήσεις Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), παρακαλώ όπως μεριμνήσετε προκειμένου είτε η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας να παραμείνει στην ήδη υφιστάμενη έδρα της, είτε σε περίπτωση ενοποίησής όμορων ΔΟΥ, η Ενιαία ΔΟΥ που θα προκύψει να στεγαστεί στον χώρο που στεγάζεται ήδη η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας.
 Η αναγκαιότητα παραμονής της ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας στην υπάρχουσα έδρα της προκύπτει σύμφωνα με το ίδιο το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Επεξεργασίας και Τελικού Σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων ΔΟΥ, όπου η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας σε σχέση με τις όμορες ΔΟΥ του Ν. Ηρακλείου και της Ν. Ιωνίας, βρίσκεται πρώτη (1η):
·         στη συγκέντρωση εσόδων με € 117.109.000 έναντι € 98.252.000 της ΔΟΥ Νέου Ηρακλείου και € 65.868.000 της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας,
·         στη συγκέντρωση εσόδων Τελωνείων με € 2.367.307 έναντι μηδενικών εσόδων από τις άλλες 2 ΔΟΥ,
·         στο ποσοστό εσόδων ΔΟΥ στο σύνολο του Νομού, με 0,47% έναντι 0,39% της ΔΟΥ Νέου Ηρακλείου και 0,26% της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.
 Στην περίπτωση ενοποίησης των ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, η ενοποιημένη ΔΟΥ θα πρέπει να στεγάζεται στην έδρα της ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας, κυρίως λόγω ότι η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας σε σχέση με τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας απασχολεί λιγότερους εργαζόμενους, 27 υπαλλήλους έναντι 91, έχει μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια γραφείων, 800τ.μ. έναντι 630 τ.μ. και χαμηλότερο μηνιαίο μίσθωμα 11.680€ έναντι 17.112€.
 Εν κατακλείδι, είναι κοινά παραδεκτό, ότι ο χώρος στον οποίο εδράζεται η ΔΟΥ Νέας Φιλαδέλφειας είναι ευκολότερα προσβάσιμος σε σχέση με τους χώρους που εδράζονται οι όμορες ΔΟΥ, είτε μέσω δημόσιας συγκοινωνίας, είτε μέσω οχημάτων ιδιωτικής χρήσης.
 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 Με εκτίμηση, 
 Η Δήμαρχος
Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος
Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη

9 σχόλια:

  1. καλός μάγκας ο ιδιοκτήτης που χρεώνει 14,6 ευρώ το τετραγωνικό. Και γιατί να μην μετακομίσει αλλού η εφορία; Εδώ, ας πούμε, να γλιτώνουμε κι εκατό χιλιάρικα τον χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ο δήμος πληρώνει το κτήριο της ΔΟΥ; Δε νομίζω help...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πληρώνουμε ως φορολογούμενοι, εννοούσα προφανώς. Ενδιαφέρον θα ήταν να μαθαίναμε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, πάντως.

      Διαγραφή
  3. Το πρόβλημα με τα υπερτιμήματα που πληρώνει το Δημόσιο για τα κτίρια που μισθώνει, δυστυχώς είναι γενικό. Και τα κριτήρια που προσδιορίστηκαν τα μισθώματα, δεν ήταν πάντα κριτήρια της αγοράς. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στις ελάχιστες φορές που κάποιο υπουργείο αποφάσισε να ξενοικιάσει κτίρια και να περιοριστεί σε ιδιόκτητα, αντέδρασαν οι συνδικάλιστές, οι οποίοι δεν θέλουν να μετακινηθούν.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ιδιόκτητο κτίριο του Κεράνη στον Πειραιά. Η σκέψη και μόνο μεταφοράς του ΥΠΟΙΚ (νομίζω) ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων γιατί οι εργαζόμενοι θα ήταν μακριά από τα σπίτια τους. Λες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν είναι άνθρωποι. Και δυστυχώς η πολιτική ηγεσία πάγωσε το θέμα. Με αποτέλεσμα και το Δημόσιο να εξακολουθεί να πληρώνει ενοίκια και το ιδιόκτητο κτιριο να ρημάζει.
    Αυτή είναι η κατάσταση και άντε να φτιάξει αυτό το .... κράτος (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη την οποία δεν μου επιτρέπει η ανατροφή μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι πρεμούρα είναι αυτή, να μείνουν όλες οι ΔΟΥ και να μη καταργηθεί καμία.

    Λες και θα έχει μεγάλη διαφορά αν οι 3 ή 4 Δήμοι αποκτήσουν μία ΔΟΥ.

    Καλέ κυρία δεν αφήνετε τις ΔΟΥ ήσυχες και να ασχοληθείτε με τα σκουπίδια, ή να μας πείτε που είναι τα λεφτά που λείπουν από τα έσοδα της Πρωτομαγιάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο περιπτεράς! Μόνο που βάζεις δύσκολα.

      Διαγραφή
  5. ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑ ΑΤΙΘΑΣΑ25 Οκτωβρίου 2012 στις 3:37 μ.μ.

    ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΗΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παρεμπιπτόντως, φαίνεται πως δεν ήταν και πολύ έγκαιρη η παρέμβαση της δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. help ξέρεις πολύ καλά ότι αυτού του τύπου οι "παρεμβάσεις" γίνονται για να γίνονται. Αν υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός, τότε ποιός σοβαρός υπουργός θα στεκόταν στην επιστολή κάθε Δημάρχου, για να μη φύγει η ΔΟΥ, το στρατόπεδο, το ΤΕΙ, το Πανεπιστήμιο κλπ. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει γενική κυβέρνηση. Ο κάθε Δήμαρχος θα έστηνε και το Ίδρυμα της αρεσκείας του και θα τελείωνε το πανηγύρι.
      Αντί να ασχοληθούν με τίποτα πιο ουσιαστικό, κάθονται και κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού. Ουσιαστικά παραβιάζουν ανοικτές θύρες.

      Διαγραφή