Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Τομπούλογλου για την καθαριότητα


Εν όψει της ψήφισης των νέων δημοτικών τελών για το έτος 2013, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Χάρης Τομπούλογλου ζήτησε στοιχεία για τη σημαντική μείωση του όγκου των απορριμμάτων που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο και για την
απασχόληση προσωπικού στην καθαριότητα του Δήμου που δεν αμείβεται από τα ανταποδοτικά τέλη αλλά από Μ.Κ.Ο., προκειμένου να προτείνει τη σημαντική μείωση των δημοτικών τελών για το έτος 2013. Η επιστολή του Χάρη Τομπούλογλου έχει ως εξής:
 Προς
1.      Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, κα Ευτυχία Γαϊτανά
2.      Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μ. Κουτσάκη
3.      Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Χαρ. Μπόβο
ΘΕΜΑ : Παροχή στοιχείων για τον όγκο των απορριμμάτων ανά Δημοτική ενότητα  - Συνδρομή στον ΕΣΔΚΝΑ – Εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας
Κυρία Δήμαρχε,
Κύριοι Αντιδήμαρχοι,
Εν όψει της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2013, παρακαλώ όπως μου γνωστοποιήσετε εγγράφως τα ακόλουθα στοιχεία:
1.     Ποιος είναι αναλυτικά ο όγκος των απορριμμάτων των 2 Δημοτικών Ενοτήτων Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας για τα έτη 2010 (αφορά τους 2 πρώην Δήμους ξεχωριστά), 2011 και από 01.01.2012 έως και σήμερα, που ο Δήμος μας μετέφερε και εναπόθεσε στην χωματερή.
2.     Βάσει ποιων κριτηρίων υπολογίζεται η ετήσια συνδρομή του Δήμου μας στον ΕΣΔΚΝΑ και ποιο το ύψος αυτής τα έτη 2010 (αφορά τους 2 πρώην Δήμους), 2011 και 2012.
3.     Ποια η συχνότητα των δρομολογίων που πραγματοποιούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας προκειμένου να μεταφέρουν τα απορρίμματα στη χωματερή.
4.     Πόσοι από τους επιλεγέντες μέσω ΜΚΟ υποψήφιους του 5μηνου Προγράμματος παροχής Κοινωφελούς Εργασίας έχουν τοποθετηθεί και υπηρετούν σήμερα στην Ανταποδοτική Υπηρεσία (20) της Καθαριότητας του Δήμου μας και για πόσο ακριβώς χρονικό διάστημα θα εργαστούν στη συγκεκριμένη Υπηρεσία (ημερομηνία έναρξης τοποθέτησής τους – ημερομηνία λήξης της 5μηνης εργασίας τους).
5.     Ποιος ο ακριβής αριθμός του πάσης φύσεως προσωπικού (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, και ΙΔΟΧ) που υπηρέτησε από 01.01.2012 και υπηρετεί μέχρι σήμερα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας και αμείβεται μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
6.     Ποιο το σύνολο της δαπάνης προμήθειας καυσίμων που έχει καταβάλλει ο Δήμος μας από 01.01.2012 μέχρι και σήμερα για τις ανάγκες των οχημάτων και μηχανημάτων έργων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και που οφείλεται η συχνή υπέρβαση κατανάλωσης που παρατηρείται.
7.     Ποια η σχέση κόστους-ωφέλειας από τη μίσθωση του ανυψωτικού μηχανήματος (πλατφόρμα) απορριμμάτων από την εταιρεία ΚΑΟΥΣΗΣ και πόσο αυτό θα συμβάλει ενδεχομένως στην εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο μας λαμβανομένου υπόψη και του υψηλού αντίτιμου της μίσθωσης που καλούμαστε να καταβάλουμε.
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 
Χαράλαμπος Λ. Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος

2 σχόλια:

  1. ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΛΥΨΙΜΟ24 Οκτωβρίου 2012 στις 6:01 μ.μ.

    ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κακογραμμενοι οι νεοι ταχυδρομοι ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΓΙΕΣ ΓΙΕΣ ΓΙΕΣ ΑΦΕΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή