Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι "Portes Ouvertes"

Είναι μερικά σχολεία που κάνουν το μαθητή να τα αισθάνεται σαν το σπίτι του. Τόσο οικεία, τόσο φιλικά, τόσο κοντά στο παιδί, που και η μάθηση γίνεται ένα ευχάριστο μέρος του ευχάριστου όλου, που είναι η σχολική ζωή. Η Λεόντειος των Πατησίων είναι
σίγουρα ένα από αυτά: Οι εξωσχολικές, μη υποχρεωτικές δραστηριότητες είναι που κάνουν τη διαφορά: Σήμερα οργανώθηκαν στον φιλόξενο, όσο κι ευρύχωρο χώρο του σχολείου, στην οδό Νειγύ των Άνω Πατησίων, μια σειρά δράσεων κι εκδηλώσεων, υπό τον τίτλο Ανοικτές Πότρες (Portes Ouvertes). Η σειρά των εκδηλώσεων οργανώθηκε με επιμέλεια και μεράκι: Οι μαθητές μαγείρεψαν (με επιστασία, φυσικά!) και τα φαγητά δόθηκαν, με ευθύνη του σχολείου, σε άπορους των Πατησίων, της Χαλκηδόνας και της Φιλαδέλφειας. Με ένα ελάχιστο έξοδο, όσοι μαθητές ήθελαν, αγόρασαν φάρμακα, που επίσης θα καταλήξουν στους ανήμπορους να τα προμηθευτούν συμπολίτες μας. Τα παιδιά έπαιξαν σε φουσκωτά παιχνίδια, έμαθαν μυστικά της γυμναστικής, συζήτησαν τις δραστηριότητες της ActionAid και αργά οτ μεσημέρι έκλεισαν την εορταστική συνεύρεση με ποδηλατάδα που ξακίνησε από τη Λεόντειο, έφτασε στη λίμνη του Άλσους κι επέστρεψε στο σχολείο των Πατησίων.
Τα μυστικά κρύβονται στις λεπτομέρειες. Στο "παραπάνω". Στο καθήκον όλων, που όμως ελάχιστοι το εκπληρώνουν. Το σχολείο δεν είναι ούτε μπαμπούλας, ούτε ιερό εξεταστήριο, ούτε χώρος που τα παιδιά πρέπει να ναιώθουν ότι βασανίζονται. Το σχολείο είναι ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα κοινωνικοποίησης για ένα παιδί. Και μερικά σχολεία το έχουν αντιληφθεί και ανταποκρίνονται όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις σε αυτό. Η Λεόντειος είναι ένα από αυτά. Αναμφίβολα. Περιμένουμε να δούμε τέτοιες πρωτοβουλίες -τέτοιας έκτασης και ποιότητας- κι από άλλα σχολεία της περιοχής μας. Μακάρι!
Ακολουθεί το βίντεο με την έναρξη της ποδηλατάδας κι από κάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση.


Η ποδηλατάδα καθυστερεί λίγο και όλοι έχουν την ευκαιρία για μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες

Τα ποδήλατα μαζεύτηκαν, με τη συνεργασία του γνωστού Φιλαδελφειώτη Στέφανου Γατσούλη, κι οι ποδηλάτες, ηλικίας από 5 ένως 75 ετών, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν!

Γυμναστές της Λεοντείου μαθαίνουν στα παιδιά πώς να κάνουν σωστά τις ασκήσεις στα όργανα

Τα φάρμακα μαζεύτηκαν, χάρη στην προθυμία των παιδιών, πουδιέθεσαν (μέσω των οικογενειών τους) 5-10 ευρώ το καθένα, για να ενισχύσουν άπορους συμπολίτες μας. Έτσι, τα παιδιά αισθάνθηκαν -και υπήρξαν!- χρήσιμα για την κοινωνία, αλλά και ένιωσαν τη σημασία της αλληλεγγύης.

Παιδιά χωρίς παιχνίδια, δεν γίνεται. Οι μεγάλες αυλές της Λεοντείου γέμισαν με -φουσκωτά, κυρίως- παιχνίδια κι οι μικροί μας φίλοι ξεφάντωσαν μέχρι... μεσημβρίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου