Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πώς μπορώ να βρώ το φθηνότερο προϊόν;

Πόσο κοστίζει το φροντιστήριο αγγλικών στη γειτονία μου; Που είναι το φθηνότερο πρατήριο καυσίμων σε ολόκληρη την περιοχή; Ποιο supermarket στη γειτονιά έχει το φθηνότερο γάλα και γιαούρτι;” Απλές καθημερινές απορίες που για να απαντηθούν προϋποθέτουν έρευνα αγοράς, μπορούν να γίνουν τώρα και από τον καναπέ μας (ή από το γραφείο μας ανάλογα με το
που έχουμε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή). Το υπουργείο Ανάπτυξης, έχει λανσάρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες μας επιτρέπουν να εντοπίζουμε τιμές προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν στην καθημερινότητά μας. Τα οφέλη πολλά: η σύγκριση τιμών μας επιτρέπει να κάνουμε καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή.
Που θα τα βρω;
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://app.gge.gov.gr/ θα βρείτε το Παρατηρητήριο Διδάκτρων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Το ψαχτίρι περιλαμβάνει τιμοκαταλόγους φροντιστηρίων (μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών), παιδικών σταθμών, ΙΕΚ και κέντρων ελευθέρων σπουδών. Με δεδομένη την υποχρέωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων να αποστέλλουν τους τιμοκαταλόγους τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, θα μπορέσετε να βρείτε στοιχεία για τους περισσότερους δήμους της χώρας. Βέβαια, μην περιμένετε μια εύχρηστη εφαρμογή η οποία θα σας επιτρέψει να κάνετε συγκρίσεις τιμών και να εντοπίσετε την καλύτερη και φθηνότερη λύση. Οι τιμοκατάλογοι, έχουν «ανέβει» στο διαδίκτυο σε excel το οποίο πρέπει να ανοίξετε για να βρείτε τις τιμές. Και φυσικά, για κάθε φροντιστήριο ή ΙΕΚ, υπάρχει και ξεχωριστό excel οπότε η σύγκριση προϋποθέτει αρκετά copy-paste. Παρ’όλα αυτά, είναι μια χρήσιμη εφαρμογή που θα σας επιτρέψει να πάτε στο σημείο της επιλογής σας «διαβασμένοι». 
 Για φθηνό καύσιμο
 Η ιστοσελίδα www.fuelprices.gr του υπουργείου Εμπορίου σας επιτρέπει να βρείτε τα φθηνότερα πρατήρια ανά την ελληνική Επικράτεια. Μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του καυσίμου που σας ενδιαφέρει (πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, αμόλυβδη 95 ή 100 οκτανίων) και να μάθετε τις τιμές στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να γίνετε πελάτες σε ένα πρατήριο που να σας εξασφαλίζει καλής ποιότητας καύσιμο και σε λογική τιμή. Μπορείτε επίσης ανά πάσα στιγμή να μάθετε τι θα συναντήσετε εφόσον χρειαστεί να ανεφοδιάσετε το αυτοκίνητό σας στην επαρχία. Οι τιμές ενημερώνονται σχεδόν επί καθημερινής βάσεως καθώς τα πρατήρια υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις τιμές τους στις υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου. Συνήθως δεν υπάρχουν αποκλίσεις ανάμεσα σε αυτό που βλέπετε στην οθόνη και στην τιμή που εμφανίζεται στην ταμπέλα του πρατηρίου. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή ή ακόμη και να τηλεφωνήσετε στο πρατήριο που θα επιλέξετε με κριτήριο την τιμή του καυσίμου.
Οι…καλές τιμές των supermarket
Αν με κάποιο τρόπο μπορούσαμε μέσω της ιστοσελίδας www.e-prices.gr να πληροφορηθούμε και για τις προσφορές που κάνουν κατά καιρούς τα supermarket, θα ήταν η τέλεια λύση για κάποιον που θέλει να…μελετήσει πριν βγει στην αγορά για ψώνια.  Μέσω της πύλης, μπορείτε να συνθέσετε το καλάθι των προϊόντων που θέλετε να αγοράζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η εφαρμογή θα σας πληροφορήσει πόσο θα σας κοστίσει το συγκεκριμένο καλάθι προϊόντων σε διάφορα supermarket της περιοχής σας. Έτσι, θα μπορέσετε να κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο και οικονομικότερο. Μην διστάσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο διότι οι διαφορές στην τιμή του ίδιου προϊόντος μπορεί να είναι αρκετά ευρώ.
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου