Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αν χάσει ο Ομπάμα...

Μια πιθανή ήττα του Μπαράκ Ομπάμα από τον Μιτ Ρόμνεϊ, σε μια αναμέτρηση η οποία εξελίχτηκε τόσο οριακά, δεν θα εκπλήξει πλέον κανέναν. Σε αντίθεση με το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, ή μάλλον μέχρι και πριν από το πρώτο debate στο Ντένβερ, καθώς μέχρι τότε ο Μπαράκ Ομπάμα εθεωρείτο και μάλλον ήταν το ακλόνητο φαβορί.
Αν ο Μπαράκ Ομπάμα ηττηθεί, το
σοκ για τους Δημοκρατικούς θα είναι μεγάλο. Σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικανούς, που χαρίζουν στον Μιτ Ρόμνεϊ την ψήφο τους, όχι όμως και την καρδιά τους, οι Δημοκρατικοί παραμένουν γοητευμένοι από τον Μπαράκ Ομπάμα. Αν λοιπόν ηττηθεί, θα λυπηθούν πραγματικά.
Επιπλέον, ουσιαστικά θα έχει ηττηθεί μια σύγχρονη και πολιτικά φιλελεύθερη ατζέντα, που έφερε τη ρητορική Ομπάμα πιο κοντά στον μεσαίο χώρο, εκεί όπου στρογγυλοκάθισε για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια ο Μπιλ Κλίντον.
Κάποιοι θα τονίζουν ότι για όλα έφταιξε το debate, ενώ κάποιοι άλλοι θα εστιάζουν στην απουσία ξεκάθαρου οράματος για τη δεύτερη θητεία του. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι οι οποίοι θεωρούν αδιανόητη μια ήττα του Προέδρου που εκτέλεσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ισχύει; Θα δούμε.
υστερογραφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου