Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Για νέους, που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες

H ανεργία των νέων έχει εκτοξευτεί στο 58%. Ολοένα και περισσότεροι 25άρηδες και 30άρηδες δηλώνουν πρόθυμοι να κάνουν κάτι «δικό τους». Από πού να ξεκινήσουν όμως; Χρειάζονται μια ιδέα. Πληροφόρηση για το πώς αυτή η ιδέα μπορεί να γίνει επιχείρηση, τι επιχείρηση πρέπει να γίνει και (το κυριότερο) λύσεις χρηματοδότησης. Μια ιστοσελίδα που υποστηρίζεται από κοινότητες νέων επιχειρηματιών μπορεί να
δώσει απαντήσεις.
Το Startup Greece (www.startupgreece.gov.gr) μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως ξεκίνημα για κάποιον που «ψάχνεται». «Είναι ένα κίνημα πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
Τι θα βρείτε
Στην ιστοσελίδα υπάρχουν πληροφορίες για χρηματοδοτήσεις, το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη διαδικασία σύστασης μιας επιχείρησης, διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης, έχει αναπτυχθεί  και ηλεκτρονική κοινότητα στην οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει αρκεί να γραφτεί. Μεταξύ των θεμάτων που αναλύονται στην ιστοσελίδα και αξίζει να μελετήσετε εφόσον θέλετε να ανακατευτείτε με το «επιχειρείν» είναι τα εξής:
  • Πως θα ξεκινήσετε μια εταιρεία με κεφάλαιο «ένα ευρώ».
  • Πώς να ιδρύσετε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης
  • Πώς να προχωρήσετε στη σύσταση ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας
Στην ιστοσελίδα έχουν ενσωματωθεί όλες οι ευκαιρίες χρηματοδότησης οι οποίες είναι «ανοικτές» μέχρι το τέλος του χρόνου αλλά και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να εκταμιεύσει συγχρηματοδοτούμενο δάνειο μέσω του προγράμματος Jeremie.
H Κοινότητα
Στην κοινότητα μπορούν να συμμετέχουν επιχειρηματίες αλλά και νέοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση. Επίσης, η κοινότητα είναι ανοικτή για στελέχη τραπεζών, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και φορέων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα ή την καινοτομία. Τα μέλη, μετά την εγγραφή τους, κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με την ιδιότητά τους. Όσοι εγγραφούν, έχουν τη δυνατότητα:
  • Να υποβάλλουν ερωτήσεις
  • Να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέλη μέσω της προσωπικής τους φόρμας επικοινωνίας
  • Να λαμβάνουν απαντήσεις μέσω e-mail για τις ερωτήσεις που έχουν καταθέσει και
  • Να εμπλουτίζουν τη βάση πληροφοριών και με τις δικές τους γνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου