Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το Χρηματιστήριο προεξοφλεί τις εξελίξεις

Μία πειστική ανοδική συνεδρίαση ήθελε η αγορά την Παρασκευή και σε γενικές γραμμές την είχε. Με αρκετές ενθαρρυντικές ενδείξεις για την εξίσου δύσκολη συνέχεια και τις επόμενες κρισιμότατες μέρες, εβδομάδες. Ουσιαστικά το Χρηματιστήριο κινήθηκε προεξοφλώντας τις πολιτικές εξελίξεις. Χαρακτηριστικό ήταν ότι την Πέμπτη, στον απόηχο της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις και την ένταξη των
ασφαλιστικών ταμείων «επιστημόνων» και δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ αλλά και της θυελλώδους συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, πολλοί επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν φοβούμενοι τα χειρότερα. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στην κατάθεση του εφαρμοστικού νόμου τη Δευτέρα αλλά κυρίως στην ψήφιση του την Τετάρτη. Μέχρι τελευταίας στιγμής επιχειρείται να βρεθεί τρόπος να συμφωνήσουν και τα τρία κόμματα ώστε το κυβερνητικό μέτωπο να εμφανιστεί ενιαίο. Παράλληλα τρέχουν και οι εξελίξεις στο εξωτερικό αναφορικά με την διαχείριση του ελληνικού προβλήματος και ειδικά σε ότι αφορά το σκέλος της επιμήκυνσης και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού. Σε αυτό το μέτωπο, όμως, δεν φαίνεται θα υπάρξει αυτή την εβδομάδα καθοριστική εξέλιξη.
Το μήνυμα της ΠαρασκευήςΜετά το τετραήμερο ανηλεές σφυροκόπημα μία αντίδραση, όπως αυτή της Παρασκευής που επανέφερε τους βασικούς δείκτες προς τις πρώτες αντιστάσεις ήταν ό τι το καλύτερο για τους βραχυπρόθεσμους παίκτες. Και για όσους είχαν προετοιμαστεί μεν για μία κρίσιμη εβδομάδα αλλά όχι αυτής της έντασης και έκτασης που εντάθηκε στη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου.

euro2day

1 σχόλιο:

  1. Χαράς ευαγγέλια φίλοι μου. Οι οικονομικοί ερευνητές ανακάλυψαν νέου τύπου ΒΙΑΓΚΡΑ. Μόνο που αυτό δεν «επιμηκύνει» αυτό που τέλος πάντων οι γεροντότεροι από εμάς πολύ θα επιθυμούσαν αλλά το Εθνικό μας χρέος. Αλλά γιατί το Εθνοσωτήριο αυτό φάρμακο δεν «πέφτει» αμέσως στην αγορά; Απλούστατα, διότι δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στην τιμή του. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ λέει ότι θα μας κοστίσει 12-15 δις επιπλέον, διάφορα διεθνή παπαγαλάκια λένε ότι θα κοστίσει 40 δις και οι πάντα αξιόπιστοι Γερμανοί λένε ότι θα μας κοστίσει επιπλέον 30 δις, (3.000 ΕΥΡΩ «το κεφάλι»). Πάντως όσο και να μας κοστίσει τελικά αυτό το νέο ΒΙΑΓΚΡΑ, η «επιμήκυνση» θα γίνει «αισθητή» σε όλους μας. Και μην βιαστείτε φίλοι να με παρεξηγήσετε. Σε μία χώρα που 14 χρόνια μετά το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου οι κύριοι υπεύθυνοί του παραμένουν «άγνωστοι», τέτοιες αναρτήσεις μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και τέτοια σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή