Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Οι πλουσιότεροι του 2012

Παρά τη γενικευμένη οικονομική ύφεση που πλήττει όλη την οικουμένη, κάποιοι επιχειρηματίες είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται μέσα στη χρονιά, εκτινάσσοντάς τους σε οικονομικά ύψη δυσθεώρητα. Δεν μιλάμε απλά για πολυεκατομμυριούχους, αλλά για ανθρώπους που μετρούν
προσωπικές περιουσίες δισεκατομμυρίων! Ας δούμε λοιπόν τους μεγιστάνες του πλούτου για τη χρονιά που φεύγει σιγά-σιγά, με την εγκυρότητα της παγκόσμιας κατάταξης του περιοδικού Forbes...

Νο 1 - Carlos Slim Helu: 52,4 δισ. ευρώ




Ο 72χρονος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών του Μεξικού παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για το 2012. Ο αυτοδημιούργητος κροίσος διατηρεί τη θέση του επίτιμου πλέον προέδρου της εταιρίας του América Móvil, είναι χήρος και έχει 6 παιδιά.

Νο 2 - Bill Gates: 46,3 δισ. ευρώ



Το τρομερό παιδί της Microsoft κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, καθώς σήμερα απασχολείται αποκλειστικά ως συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Ο αυτοδημιούργητος «βασιλιάς» της πληροφορικής, στα 57 του σήμερα, είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Νο 3 - Warren Buffett: 33,4 δισ. ευρώ



Ο πλέον επιτυχημένος επενδυτής του 20ού αιώνα παραμένει γενικός διευθυντής της Berkshire Hathaway, παρά τα 82 του χρόνια. Ο αυτοδημιούργητος αμερικανός κροίσος έχει 3 παιδιά, ενώ έχει ξαναπαντρευτεί.

Νο 4 - Bernard Arnault: 31,1 δισ. ευρώ




Ο 63χρονος Γάλλος είναι ιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής της LVMH (Moet, Hennessy, Louis Vuitton), είναι παντρεμένος και έχει 5 παιδιά. Και ζάμπλουτος βεβαίως!

Νο 5 - Amancio Ortega: 28,5 δισ. ευρώ




Ο «κύριος Zara» δεν χρειάζεται συστάσεις. Στα 76 του σήμερα, ο αυτοδημιούργητος Ισπανός είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά...

Νο 6 - Larry Ellison: 27,3 δισ. ευρώ




Ο δαιμόνιος νους της Oracle παραμένει γενικός διευθυντής της παρά τα 68 του χρόνια. Ο αυτοδημιούργητος Αμερικανός, ο οποίος εγκατέλειψε μάλιστα τις σπουδές του δύο φορές, είναι χωρισμένος και έχει δύο παιδιά.

Νο 7 - Eike Batista: 22,8 δισ. ευρώ



Ο αυτοδημιούργητος μεγιστάνας των ορυχείων και του πετρελαίου της Βραζιλίας εγκατέλειψε πρόωρα τις σπουδές του, χωρίς αυτό να παίζει προφανώς ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας του! Στα 56 του σήμερα, είναι χωρισμένος και έχει 2 παιδιά.

Νο 8 - Stefan Persson: 19,7 δισ. ευρώ



Ο «κύριος H&M» από τη Σουηδία έκανε τη διαφορά στην προσιτή μόδα και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα γι' αυτό! Στα 65 του σήμερα, διαμένει στη Στοκχόλμη και είναι παντρεμένος με 3 παιδιά.

Νο 9 - Li Ka-shing: 19,3 δισ. ευρώ




Ο 84χρονος πρόεδρος της Hutchison Whampoa του Χονγκ-Κονγκ είδε τις πολυσχιδείς επιχειρηματικές του δραστηριότητες να αποδίδουν και να τον φέρνουν στην 9η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Ο αυτοδημιούργητος μεγιστάνας, που δεν ολοκλήρωσε ούτε τη βασική σχολική εκπαίδευση, είναι χήρος και έχει 2 παιδιά.

Νο 10 - Karl Albrecht: 19,2 δισ. ευρώ



Ο 92χρονος ιδιοκτήτης των σουπερμάρκετ Aldi (από κοινού με τον αδερφό του Theo) είδε την περιουσία του να αυξάνεται το 2012, κατατάσσοντάς τον στη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο αυτοδημιούργητος γερμανός επιχειρηματίας είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου