Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Γίνεται πρωθυπουργός για έβδομη φορά!

Ο περί ου ο λόγος είναι ο Milo Đukanović, ο οποίος δύο σχεδόν χρόνια μετά την παραίτησή του αναλαμβάνει για έβδομη φορά την πρωθυπουργία του Μαυροβουνίου από το 1991. Η κυβέρνησή του ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο της μικρής βαλκανικής χώρας, όπως
μεταδίδουν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Για να αποκτήσει τα ηνία της χώρας για έβδομη φορά, αναγκάσθηκε να παραχωρήσει το πόστο του ο Igor Luksic, νυν Πρωθυπουργός και μελλοντικός Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου.
Ο Đukanović υπήρξε Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου για τρεις συναπτές θητείες, από το 1991 ως το 1998, μετακόμισε δε στην Προεδρία από το 1998 ως το 2002, ενώ επέστρεψε στον πρότερο ρόλο του από το 2003 μέχρι το 2006, οπότε και παραιτήθηκε. Πρωθυπουργός ξαναέγινε τον Φλεβάρη του 2008, επανεξελέγη το 2009 σε πρόωρες εκλογές, παραιτήθηκε εκ νέου τον Δεκέμβριο του 2010, αλλά νοστάλγησε, ως φαίνεται, γρήγορα την θέση του στην «κορυφή» της χώρας.
Η ηγετική φιγούρα του Μαυροβουνίου, που δεσπόζει στην πολιτική σκηνή της χώρας για περισσότερο από δύο δεκαετίες, χειρίζεται παράλληλα τις διαπραγματεύσεις του κρατιδίου για την είσοδό του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φαίνεται πάντως, ότι οι Putin και Medvedev έχουν πλέον κάνει «σχολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου