Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Το παρασκήνιο και οι επόμενες κινήσεις τους

Γράφει ο Γιάννης Αντύπας
Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως η απαξίωση και η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ έχουν ονοματεπώνυμο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον κατηγόρησε για υπονόμευση της παράταξης. Η ουσία είναι πως από χθες οι δρόμοι των δύο φίλων και συνεργατών έχουν πλέον χωρίσει οριστικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη διαγραφή του πρώην υπουργού, λίγες ώρες αφότου ο τελευταίος είχε προχωρήσει στην ίδρυση της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. Η ρήξη φωτίζει και το παρασκήνιο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος προχώρησε στη δική του πολιτική κίνηση ακούγοντας τους συνομιλητές του οι οποίοι του λένε ότι
το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον. Και ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα συμφέρον να διεκδικήσει την ηγεσία του. Έκανε έτσι το πρώτο βήμα, ελπίζοντας πως θα αποκτήσει προβάδισμα στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.
Από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον διέγραψε αντιλαμβανόμενος πως αν ο πρώην συνεργάτης του έμενε μέσα στο κόμμα η φθορά για το ΠΑΣΟΚ θα ήταν μεγαλύτερη. Πιέστηκε και από ομάδα βουλευτών που επιθυμούν την ανανέωση του Κινήματος, ώστε μετά την προεδρία Βενιζέλου το κόμμα να περάσει στα χέρια τους. Και στο περιβάλλον του, όμως, κυριαρχούσε η ίδια άποψη. Τη διαγραφή Λοβέρδου είχε προτείνει και ο Γιάννης Δατσέρης. Για να “καθαρίσει το τοπίο και να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ ελπίδες ανάκαμψης”.
Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις επόμενες κινήσεις των δύο “μονομάχων”. Η Ιπποκράτους περιμένει να δει αν βουλευτές και στελέχη θα ακολουθήσουν τον πρώην υπουργό στο εγχείρημά του. Ο Γιάννης Μανιάτης “σκανάρισε” χθες την ΚΟ και ως μόνο “ύποπτο” υπέδειξε τον Χρήστο Αηδόνη. Αλλά, και ο Ανδρέας Λοβέρδος δε δείχνει να βιάζεται να μετατρέψει την κίνηση σε κόμμα. Προτιμά να περιμένει τις πολιτικές εξελίξεις, αυτός άλλωστε την κίνησή του την έκανε.
Υπό αυτό το πρίσμα έχει μεγάλη σημασία το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ. Η Άννα Διαμαντοπούλου διεμήνυσε χθες μέσω συνεργατών της πως μένει στο κόμμα. Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναμένει, πλέον, κάποιο άνοιγμα από την ηγεσία ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέφυγε να κάνει το παραμικρό σχόλιο.
Όλα αυτά συμβαίνουν το ΠΑΣΟΚ με φόντο την κυβέρνηση. Και οι δύο πολιτικοί, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, φρόντισαν χθες να ξεκαθαρίσουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. Μπορεί να άλλαξε η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.
Το καρφί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου