Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Εκτός ΑΝΕΛ και ο Δημήτρης Σταμάτης

Την παραίτησή του από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Γ. Σταμάτης. Πρόκειται για την τρίτη αποχώρηση, μετά από εκείνες των κ.κ. Χρήστου Ζώη και Γιάννη Μανώλη. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σταμάτης επικαλείται «λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα
τελευταία γεγονότα»
«Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί» προσθέτει.
Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρήστος Ζώης.
«Eάν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ραδιοφωνικό σταθμό, εγκατέλειψα κάθε ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το 'χάος', την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία» ανέφερε.
Ο Πάνος Καμμένος έκανε αποδεκτή την παραίτηση, λέγοντας: «Ευχαριστώ τον Χρήστο Ζώη για την συνεισφορά του όλο αυτό τον καιρό. Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε.»
O κ. Καμμένος έχει ανοίξει πόλεμο δηλώσεων με τον επίσης αποχωρήσαντα από το κόμμα Γιάννη Μανώλη, ο οποίος χαρακτήρισε «λαγό» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στην αποχώρησή του κατά την συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο κ. Μανώλης είπε μάλιστα ότι αυτός ήταν που έδωσε το non paper στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα μέσα Μαΐου.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μανώλης κατήγγειλέ ότι «ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση, για να μπει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το 'δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Και πρόσθεσε: «Δεν συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λέει στον κόσμο 'πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ', μάς χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο, (...) δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λέει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα».
Απαντώντας ο Πάνος Καμμένος διέψευσε τα περί non paper και δήλωσε: «Όποιοι αντέχουν θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέχουν να επιστρέψουν στα μαντριά τους».
«Εγώ είχα υπουργεία όπως και οι περισσότεροι που ξεκινήσαμε, αφήσαμε υπουργεία για να πάμε στους ΑΝΕΛ. Ο επαγγελματίας πολιτευτής κ. Μανώλης λειτούργησε ως αποστάτης. Το non paper το οποίο ανέφερε, ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταγούμε στην συγκυβέρνηση της τρόικας. Ούτε υποταχθήκαμε, ούτε ποτέ θα υποταχθούμε.
» Και αυτά τα non paper μπορούν να τα χρησιμοποιούν μεταξύ τους εκείνοι που διαπραγματεύονται καρέκλες και μισθούς. Οι ΑΝΕΛ δεν διαπραγματευόμαστε με κανένα από αυτούς, συνομιλούμε μόνο με τον ελληνικό λαό.»

2 σχόλια:

  1. Όλο το ζήτημα είναι με τους Αμερικανούς ή με τους Γερμανούς αφεντικά στο κεφάλι μας. Οι μεν έχουν επιλέξει Γερμανούς οι δε Αμερικανούς. Η αλήθεια είναι πως μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και το ξαναμοίρασμα του κόσμου, μου φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι, στην παρούσα τουλάχιστον φάση μας έχουν παραδώσει στους Γερμανούς για εκπαίδευση... Από την άποψη αυτή ο Καμμένος μοιάζει καμένος όπως οι κομμουνιστές μετά την Γερμανική κατοχή που έμειναν ξεκρέμαστοι από βοήθεια.
    Στο βάθος όμως το ερώτημα που τίθεται από τις εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι αν θέλουμε να είμαστε υπηρέτριες την Γερμανών και της βόρειας αυλής τους ή των Αμερικανών! Όπως και να γίνει δηλαδή, υπηρέτριες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή