Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δράσεις του Οικολογικού Πολιτιστικού Κέντρου

Το Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πατησίων σας προσκαλεί σε μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνονται στον χώρο του το επόμενο διάστημα: 

- Παρασκευή 18/1, ώρα 16.00-18.30: Ενημερωτική εκδήλωση για την ειρήνευση στην Χώρα των Βάσκων και την επαναπροσέγγιση της κοινωνίας. Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με προσκεκλημένο ομιλητή τον Jon Andoni Lekue, εκπρόσωπο της Βασκικής Αριστεράς (Basque Abertzale Left) και της κίνησης Basque Peace Process, για την ειρηνευτική διαδικασία στην Χώρα των Βάσκων, τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα από την Ε.Τ.Α. και την διαδικασία ειρήνευσης και επαναπροσέγγισης της κοινωνίας.
- Παρασκευή 18/1, ώρα 19.30: Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής «Équipe». Δεν θέλω εγώ φτερά πουλιού ψηλά να φτερουγίσω, μήτε καράβια ωκεανού της γης μας να γυρίσω. Θέλω βιβλία φτερωτά, αυτά μονάχα δώσ’μου, να ταξιδεύω με το νου στα πέρατα του κόσμου. Έτσι κι οι Νίκος Χρυσόγελος, Νατάσα Γκιγκίλια, Γιάννης Δάκαρης, Στράτος Τσελάς, με όχημα την τέχνη της ζωγραφικής και επιβάτη την καλλιτεχνική ομάδα τους (équipe), ταξιδεύουν για να «γνωρίσουν» τα πιο όμορφα μέρη και σας καλούν στην έκθεση των έργων της ομάδας τους. Διάρκεια έκθεσης μέχρι Δευτέρα 21/01.
- Σάββατο 19/1, ώρα 09.30-14.30 και 17.30-19.00: Διαδραστικό εργαστήριο για κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, διοργανώνει ένα διαδραστικό εργαστήριο για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, με στόχο την στήριξη των πρωτοβουλιών από τα κάτω, εστιάζοντας στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών που θα βοηθήσει τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή όσους/ες έχουν διάθεση να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης.
 - Σάββατο 19/1, ώρα 20.00: Παρουσίαση βιβλίων για γεύσεις αλλά και μπουφές από παλιά Κοζάνη και Σύρο. Το Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πατησίων και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, σας προσκαλούν σε μια βραδιά γεύσεων και αισθήσεων τοπικών προϊόντων. Θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους: “Γεύσεις από παλιά Κοζάνη“, η συγγραφέας Φανή Φτάκα-Τσικριτζή, και “Συριανές ιστορίες παραμυθένιων γεύσεων“, εκ μέρους του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Σύρου «το Καστρί», η πρόεδρος Άννα Δαρζέντα. Θα συζητήσουμε, επίσης, για τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Σύρου «το Καστρί», και θα απολαύσουμε αυθεντικές γεύσεις από την παλιά Κοζάνη, όπως πίτες και κιχιά μαζί με παραδοσιακά γλυκά, καθώς και συριανά κουλουράκια του συνεταιρισμού γυναικών. Δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχή σας. Για τον μπουφέ θα υπάρχει κουπόνι ενίσχυσης 5 ευρώ.
  - Σάββατο 26/1, ώρα 19.00: Προβολή ταινίας. Προβολή της επίκαιρης κωμωδίας "Μπιλόμπα" και συζήτηση με την σκηνοθέτη Σοφία Παπαχρήστου και άλλους συντελεστές του έργου. Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2009. Κουπόνι ενίσχυσης 3 ευρώ.-




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου