Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τοπικοί διοικούντες και σοβαρότητα

Από το φίλο Ρένο Αρβανίτη, που είναι και Εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο: 


Οι τελευταίες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μας δίνουν την αφορμή να επικαιροποιήσουμε ένα πρόσφατο άρθρο μας κάνοντας μερικές επισημάνσεις. Σε κάποιες από αυτές ίσως επαναλαμβανόμαστε ωστόσο τις
θεωρούμε αρκετά σημαντικές. 
Ακούσαμε για παράδειγμα σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ότι το κονδύλι που απαιτήθηκε για την εξόφληση της ΔΕΗ άγγιξε περίπου τις 800.000 ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν εγγραφεί στον σχετικό κωδικό περίπου 500.000. Υπήρχε δηλαδή μία απόκλιση της τάξεως των 300.000 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει αρκετές φορές και με άλλους κωδικούς (ΕΥΔΑΠ κ.α) και για αυτό ο προϋπολογισμός συνεχώς αναμορφώνεται. Το 2011 να θυμίσουμε πως οι αναμορφώσεις της Δημοτικής μας Αρχής είχαν αγγίξει… διψήφιο νούμερο. Φυσικά αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά και δεν συναντάται μόνο στον δικό μας Δήμο. Κάθε άλλο…
Ωστόσο με αυτές τις πρακτικές πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουμε… και θα τελειώσουμε όχι λόγω της αποφασιστικής βούλησης των τοπικών διοικούντων μας, αλλά διότι επιβλήθηκε από «τρίτους». Και αυτό είναι αναγκαιότητα να κατανοηθεί από το σύνολο των δημοτικών μας «πολιτικών» που έχουν ψηφιστεί από όλους εμάς ώστε να «ορίζουν την τύχη μας».  
Αυτή μας η σημείωση έχει ιδιαίτερη σημασία την παρούσα χρονική στιγμή, διότι σε λίγες ημέρες θα συζητηθεί ο Δημοτικός Προϋπολογισμός του 2013 και σε αυτές τις συζητήσεις θα πρέπει όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες αυτού του Δήμου, να τις παρακολουθήσουμε όσο στενότερα μπορούμε και με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή διότι πλέον μας αφορούν πολύ περισσότερο απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν είναι πολλές άλλωστε αυτού του τύπου οι δημοτικές συζητήσεις (προϋπολογισμός, δημοτικά τέλη και κάποιες ακόμα).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής (Μνημόνιο 3) το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό στη Βουλή, οι δημότες που έχουν την ατυχία να κατοικούν σε υπερχρεωμένους δήμους, θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο ΤΑΠ εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των οικονομικών στον δήμο τους. Συγκεκριμένα το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ,  θα μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 10 φορές. Με αποτέλεσμα για μία «μέση» κατοικία για την οποία σήμερα ο ιδιοκτήτης της πληρώνει 60 ευρώ τον χρόνο για το ΤΑΠ, το ποσό θα μπορεί να αυξηθεί στα 600 ευρώ!!! Πότε θα γίνεται αυτό; Όταν ο δημοτικός προϋπολογισμός «πέφτει έξω» για δύο συνεχόμενα τρίμηνα… Με λίγα λόγια οι δημοτικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να είναι κατά το δυνατότερο πραγματικοί και όχι πλασματικοί. Ήδη άλλωστε θεσπίστηκε και συγκροτήθηκε το «παρατηρητήριο» των οικονομικών των Δήμων.
Τα παραπάνω είναι απλώς μία πτυχή για το ότι η σοβαρότητα θα πρέπει πλέον να αποτελεί προτεραιότητα για όλους. Από εδώ και στο εξής δεν γίνεται να τάζεις τα πάντα στους πάντες, δεν γίνεται να κυριαρχεί ο λαϊκισμός, τα «κούφια» λόγια και τα στείρα λεκτικά «πυροτεχνήματα». Ο κόσμος πλέον, πρέπει να απαιτεί από τους διοικούντες, λύσεις και σοβαρότητα. Τώρα αν ψηφίστηκαν να διοικούν 20 και έχουν μείνει 10… αποτελεί μεν πρόβλημα για όλους μας, οι ευθύνες όμως είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ. Σήμερα λοιπόν, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη οικονομική συγκυρία και μπροστά σε δυσεπίλυτα αδιέξοδα για εμάς και τις οικογένειές μας, εξαιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι, είναι επιτακτική αναγκαιότητα να αλλάξουμε «ρότα»… Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε έναν δήμο «αρωγό», που να στέκεται δίπλα μας, να λύνει και όχι να μας φορτώνει και με νέα προβλήματα.
Αν λοιπόν το φθινόπωρο του 2010 έγινε ένα λάθος, κάτι στο οποίο οι περισσότεροι συνδημότες μας συμφωνούν και το οποίο δυστυχώς τώρα δεν διορθώνεται, το 2014 μάλλον θα πρέπει να είμαστε 2 φορές προσεκτικότεροι. Όχι μόνο ως προς την επιλογή του ΔΗΜΑΡΧΟΥ αλλά ακόμη και στην επιλογή του «τελευταίου» Δημοτικού Συμβούλου…

14 σχόλια:

  1. " ....Τα παραπάνω είναι απλώς μία πτυχή για το ότι η σοβαρότητα θα πρέπει πλέον να αποτελεί προτεραιότητα για όλους.
    Από εδώ και στο εξής δεν γίνεται να τάζεις τα πάντα στους πάντες, δεν γίνεται να κυριαρχεί ο λαϊκισμός, τα «κούφια» λόγια και τα στείρα λεκτικά «πυροτεχνήματα». Ο κόσμος πλέον, πρέπει να απαιτεί από τους διοικούντες, λύσεις και σοβαρότητα".

    Αν το παραπάνω κείμενο το υπέγραφε απλώς με τό όνομά του ο αρθρογράφος, τότε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε πολλά. Όμως, το γεγονός ότι τον "βαραίνει" ο τίτλος: Εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης "Καλημέρα Όμορφη Πόλη", καθώς και ο λογότυπος με το έμβλημα του συνδυασμού που φαίνεται στην εικόνα, νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό ακυρώνει την προσπάθεια.
    Θα θυμίσω στον συμπαθή αρθρογράφο την λαϊκή παροιμία : Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για σκοινί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη φωτογραφία εγώ τη διάλεξα. Το γράφω, για να μην παρεξηγούμαστε. Η φωτογραφία είναι θέμα του διαχειριστή του μπλογκ. Το κείμενο, είναι φυσικά του κ. Αρβανίτη, ο οποίος στην υπογραφή του αναφέρει και την ιδιότητά του.

      Διαγραφή
  2. ΡΕΝΟ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΤΟΜΟ,ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ,ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλιστα!!!

    Το ότι προχθές η παράταξη του κ. Τομπούλογλου ψήφισε ναι στο ψήφισμα της στρούγγας (για σιγοντάρισμα) για παράδειγμα, θεωρείται σοβαρότητα?

    ή μήπως όταν ψήφισε άλλο ψήφισμα, ότι δεν πρέπει να σταλούν ονόματα στο Υπουργείο για την εφεδρεία (για να τα έχουμε καλά με όλους), θεωρείται και πάλι σοβαρότητα?

    το ότι καταντάει γελοιότητα να ψηφίζουμε ναι σε όποιο ψήφισμα φέρνει ο κάθε τυχάρπαστος, είναι σοβαρότητα?

    περίεργες απόψεις έχουμε για την σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιπτερά θα σου κάψουμε το περίπτερο έτσι και ξαναπιάσεις τη στρούγγα στο στόμα σου.

      Διαγραφή
    2. @ Περιπτερά

      Με καλύπτεις απόλυτα με την τοποθέτησή σου. Το σχόλιο του Ανώνυμου 8:05 και η πράξη που προαναγγέλει, άραγε εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των "παιδιών της Στρούγκας";

      Διαγραφή
    3. καλα κ.Διαμαντη αυτην την τρολια για την στρουγκα γιατι την αναρτησατε?Χουμορ.χουμορ?Ζιζελ κερναει,Ζιζελ πινει.

      Διαγραφή
    4. Τι να κάνω; να αρχίζω να κόβω; δεν γίνεται

      Διαγραφή
  4. ΡΕΝΟ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ!!!
    ΠΡΟΣΕΞΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πόσο στημένος είσαι ρε πουλάκι μου;
    το νέο φορολογικό νομοσχέδιο(φορολόγηση ανέργων και φοροαπαλλαγές κεφαλαίου) εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της τρικομματικής που υποστηρίζεις;άσε ξέρω...his master's voice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιπτερά εδώ μαθαίνουμε ότι εκτός από το "Δια Βίου Μάθηση" ο Τομπούλογλου καταψήφισε και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη θερμοπρόσοψη και φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του 1ου Γυμνάσιου – Λύκειου. Έτσι εννοεί αρωγό το Δήμο ο κ. Ρένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το 2010 με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν έγινε κανένα λάθος. Εξ άλλου πως μπορείς να είσαι βέβαιος ότι αν οι εκλογές είχαν άλλο αποτέλεσμα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα; Τίποτε δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Αν το 2014 είμαστε δύο φορές προσεκτικότεροι. . . . αργείς να φύγεις, αργείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μνημείο υποκρισίας... Ένα ακόμη δηλαδή του Ρένου. Όταν δεν έχει διατυπώσει καμία διαφωνία με την πρακτική της παρατάξεως του κι ως εκ τούτου παραμένει εκπρόσωπος τύπου της, όταν αδιάκοπα βολτάρει από κόμμα σε κόμμα πριν προλάβει καλά-καλά να ενηλικιωθεί, δεν δικαιούται να αναπαράγει τα παχιά λόγια συστημικών πολιτικών που ταυτίζονται με τις εντολές της τρόικα. Ας διαχωρίσει έγκαιρα και όχι τελευταία στιγμή την θέση του από τους πολιτικαντιστμούς του Χάρη, και μετά ξανακάνει τον... καθηγητή. Αρκετά με τους φανφαρονισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καψιμο περιπτερου πολιτιστικη εκδηλωση19 Ιανουαρίου 2013 στις 3:18 μ.μ.

    αγαπητε περιπτερα,αν εχεις περιπτερο να προσεχεις φιλε μου γιατι αυτοι δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο.σαν αυτους τους αναρχικους για την πλακα τους εβαλαν φωτια στην Μαρφιν και δεν αφηναν την πυροσβεστικη να πλησιαση,και χαθηκαν τοσες ζωες.μπορει και εσενα στα πλαισια των πολιτιστικων εκδηλωσεων την ημερα του κληδονα να καψουν τα περιπτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή