Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Δεκαπέντε must ταινίες για το 2013


Νέες ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών (Παρκ Τσαν Γουκ, Κουέντιν Ταραντίνο, Τέρενς Μάλικ, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μάρτιν Σκορσέζε) δίνουν το στίγμα της φετινής κινηματογραφικής χρονιάς. To in.gr επέλεξε και παρουσιάζει 15 από τις
πιο αναμενόμενες ταινίες για το 2013.Χίτσκοκ
Η σχέση του διάσημου σκηνοθέτη Άλφρεντ Χίτσκοκ με τη σύζυγό του, Αλμα, στη διάρκεια των γυρισμάτων του αριστουργήματός του, Ψυχώ το 1959. Ο Άντονι Χόπκινς μεταμορφώνεται στον διάσημο σκηνοθέτη και η Χέλεν Μίρεν ερμηνεύει τη σύζυγό του -κερδίζοντας και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Στον ρόλο της Τζάνετ Λι, η Σκάρλετ Γιόχανσον. Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Σάσα Τζερβάζι.
Στην Ελλάδα αναμένεται να προβληθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2013.
Λίνκολν
Η ταινία που σαρώνει τα βραβεία των Ενώσεων Κριτικών και τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών -αναμένεται να παίξει κεντρικό ρόλο και στα Όσκαρ- αφηγείται τις προσπάθειες του Λίνκολν για απελευθέρωση των σκλάβων, καθώς ο Εμφύλιος Πόλεμος σπαράσσει την Αμερική. Περιμένουμε μια ακόμα συγκλονιστική ερμηνεία από τον Ντάνιελ Ντέι Λούις -που θα έρθει και στην Ελλάδα για την παρουσίαση της ταινίας.
Στις αίθουσες από τις 24 Ιανουαρίου 2013
Οζ, Μέγας και Παντοδύναμος
Ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τον Μάγο του Οζ ετοιμάζει η Ντίσνεϊ. Έναν παραμυθένιο, μαγικό κόσμο δημιουργεί ο σκηνοθέτης Σαμ Ράιμι (Spiderman trilogy), συστήνοντάς μας την ιστορία του Οζ και της χώρας του. Στο Oz, the Great and Powerful ο Τζέιμς Φράνκο ερμηνεύει έναν μάγο της κακιάς ώρας που από το ασπρόμαυρο Κάνσας φτάνει στην γεμάτη χρώμα χώρα του Οζ συναντώντας τρεις γυναίκες πειρασμούς: τις ερμηνεύουν η Μίλα Κούνις, η Ρέιτσελ Βάιζ και η Μισέλ Γουίλιαμς.
Από 7 Μαρτίου στους κινηματογράφους
Επιχείρηση: Argo
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το Argo αποτελεί το χρονολόγιο μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης έξι Αμερικανών, που διαδραματίζεται στα παρασκήνια της Ιρανικής Επανάστασης. Σκηνοθετημένη από τον Μπεν Άφλεκ (ο οποίος πρωταγωνιστεί κιόλας), η επιχείρηση ορίζει ότι για να σωθούν οι Αμερικανοί πρέπει να γυριστεί -ή να ειπωθεί ότι γυρίζεται- μία κινηματογραφική ταινία.
Στις αίθουσες από τις 10 Ιανουαρίου
Los Amantes Pasajeros
Δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το teaser τρέιλερ μάς δείχνει το πλήρωμα ενός αεροπλάνου να διασκεδάζει τους επιβάτες πριν από ένα αεροπορικό δυστύχημα με χορό και τραγούδι! Φαίνεται πως ο Αλμοδόβαρ γυρίζει στο πιο ευχάριστο παρελθόν του; Η ταινία εμπνέεται από την αφίσα μιας ταινίας που είχε σκηνοθετήσει ο Ενρίκε Γκοδέδ, ενώ ο τίτλος είναι les amantes pasajeros (οι ερωτευμένοι επιβάτες ή ερωτευμένοι περαστικοί). Όσο για τον αγγλικό τίτλο; Ο Αλμοδόβαρ προτιμά το I’m so excited!Ο υπέροχος Γκάτσμπι
Πέρυσι ήταν να το δούμε, τελικά δεν ήταν γραφτό. Στη σκηνοθεσία ο Μπαζ Λούρμαν και στον ρόλο του Γκάτσμπι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (αναμένεται να δώσει άλλη μια εξαιρετική ερμηνεία). Θα τον συνοδέψει ως Ντέιζι η Κάρεϊ Μάλιγκαν στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ που έχει μεταφερθεί και παλιότερα στο σινεμά, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερντ Ρέντφορντ.
Από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους
Οι Άθλιοι
Το Les Miserables δεν αποτελεί τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ, αλλά εκείνη του μιούζικαλ που βασίζεται στο βιβλίο του διάσημου συγγραφέα. Ιαβέρης (τον ερμηνεύει ο Ράσελ Κρόου) και Γιάννης Αγιάννης (Χιού Τζάκμαν) τραγουδούν. Η ταινία του σκηνοθέτη Τομ Χούπερ (Ο Λόγος του Βασιλιά) έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θετικά λόγια από κοινό και κριτικούς όπου έχει προβληθεί. Την παράσταση κλέβει η Αν Χάθαγουεϊ -τουλάχιστον σύμφωνα με τους κριτικούς.
Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις αίθουσες από 14 Φεβρουαρίου
Οι διώκτες του εγκλήματος (Gangster Squad)
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ αντιμέτωπος με τον Σον Πεν στο πολυαναμενόμενοGangster Squad που εκτυλίσσεται στο Λος Άντζελες το 1949. Ο διαβόητος μαφιόζος Μίκι Κοέν (Πεν) έχει τον έλεγχο της πόλης μέσα από ένα κύκλωμα ναρκωτικών, όπλων, πορνείας και στοιχημάτων. Μια μικρή μυστική ομάδα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, με επικεφαλής τον Αστυνόμο Τζον Ο΄Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ), θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν τον κόσμο του Κοέν. Του Ρούμπεν Φλάισερ. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Έμα Στόουν.
Στις αίθουσες από τις 24 Ιανουαρίου.
Iron man 3
Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αναλαμβάνει και πάλι ρόλο Iron Man. Για το στόρι δεν γνωρίζουμε πολλά, αλλά οι φήμες λένε ότι ο Iron Man θα ταξιδέψει στην Κίνα για να αντιμετωπίσει τον σκληρότερο εχθρό που είχε ποτέ. Τον Μανδαρίνο.
Στις αίθουσες από τις 2 Μαΐου.
Django Ο τιμωρός
O Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει με μία ταινία… άγριας δύσης. Ήρωας τουDjango Unchained ο «Τζάνγκο» (Τζέιμι Φοξ), ένας σκλάβος που απελευθερώνεται από έναν κυνηγό κεφαλών (Κρίστοφ Βαλτς), ο οποίος τον βοηθά να σώσει τη γυναίκα του από έναν επικίνδυνο ιδιοκτήτη φυτείας. Απολαυστικός ο Βαλτς, σε μεγάλα κέφια ο Ντι Κάπριο.
Από 17 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.
Zero Dark Thirty
Το κυνήγι του Οσάμα Μπιν Λάντεν και η εξόντωσή του βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ταινίας της Κάθριν Μπίγκελοου, η οποία έχει σαρώσει τα βραβεία των ενώσεων κριτικών και αναμένεται να κυριαρχήσει (μαζί με το Λίνκολν) και στα Όσκαρ. Τι κι αν το έργο της σκηνοθέτιδας δεν καλάρεσε στην αμερικανική Πολιτεία που αναζητά τώρα να βρει τις χαμένες συνδέσεις του φιλμ με τη CIA; Η Μπίγκελοου υπόσχεται ένα συγκλονιστικό δράμα χαρακτήρων και η ερμηνεία της Τζέσικα Τσαστέιν έχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια.
Αναμένεται από 31 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.
Άνθρωπος από Ατσάλι
Η επιστροφή του Σούπερμαν στη μεγάλη οθόνη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ζακ Σνάιντερ ακολουθώντας τις συμβουλές του Κρίστοφερ Νόλαν επιχειρεί ένα reboot στον μύθο του ανθρώπου-ατσάλι. Ο Νόλαν μάς καθησυχάζει: ο Σούπερμαν δεν είναι ο Μπάτμαν, διαφέρουν άλλωστε και σε καταβολές και σε μυθολογία. Τα πρώτα τρέιλερ έχουν, πάντως, μια θλίψη και μια σκοτεινιά και μάς κάνουν να ανυπομονούμε για τη συνέχεια. Με τον πρώτο Βρετανό Σούπερμαν, τον Χένρι Κάβιλ.
Στις αίθουσες από τις 20 Ιουνίου.
Χόμπιτ 2: Η Ερημιά του Νοσφιστή
Το δεύτερο μέρος της τριλογίας έρχεται στις αίθουσες παραδοσιακά τον επόμενο Δεκέμβριο. Στην ταινία θα δούμε την παρέα να φτάνει στο σπίτι του Μπέορν, ενός ξυλοκόπου που έχει τη μαγική ικανότητα να μεταμορφώνεται σε αρκούδα. Ο Γκάνταλφ φεύγει από την παρέα (πιθανότατα θα δούμε άλλο ένα Λευκό Συμβούλιο, ίσως και μια μάχη μεταξύ Γκάνταλφ και Νεκρομάντη). Οι νάνοι και ο Μπίλμπο μπαίνουν στο Δάσος του Μίρκγουντ, όπου τους επιτίθενται αράχνες. Στη συνέχεια, τους συλλαμβάνουν ξωτικά (της φυλής του Λέγκολας) και συνεχίζουν το ταξίδι τους μέχρι το Έρεμπορ. Εκεί θα δούμε φυσικά και τον δράκο, τον Νοσφιστή.
Τον Δεκέμβριο του 2013 στις αίθουσες.
Lone Ranger
Η ταινία που η Ντίσνεϊ φιλοδοξεί να γίνει οι νέοι Πειρατές της Καραϊβικής. Οι συντελεστές της επιτυχημένης σειράς ταινιών επισκέπτονται την Άγρια Δύση. Ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ, ο σκηνοθέτης Γκορ Βερμπίνσκι και ο πρωταγωνιστής Τζόνι Ντεπ έρχονται με τον Μοναχικό Καβαλάρη. Ο Μοναχικός Καβαλάρης είναι ο κλασικός μασκοφόρος ήρωας, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα ραδιοφωνικά κύματα, πέρασε στην μικρή οθόνη και αποτέλεσε σύμβολο της αμερικανικής κουλτούρας. Ο ομολογουμένως εκκεντρικός (με ένα κοράκι κορώνα στο κεφάλι του) Iνδιάνος πνευματικός αρχηγός και πολεμιστής Τόντο (Τζόνι Ντεπ) διηγείται την άγνωστη ιστορία που μεταμόρφωσε τον Τζον Ράιντ (Άρμι Χάμερ), έναν άντρα του νόμου και της τάξης, σε θρύλο απονομής δικαιοσύνης.
Στους κινηματογράφους από 4 Ιουλίου 2013.
The wolf of wall street
Ένας χρηματιστής στη Νέα Υόρκη αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές σε μια τεράστια έρευνα απάτης που αφορά τη διαφθορά στη Γουόλ Στριτ και τις διασυνδέσεις της με τη Μαφία. Ο Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Και έχει και πάλι για πρωταγωνιστή του τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Στο πλευρό του θα δούμε τους Τζόνα Χιλ και Μάθιου ΜακΚόναχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου