Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ζητείται αξιοπρέπεια... (video)

Τι κρίμα! Ούτε αυτή την έσχατη ώρα της συζήτησης για τις διαγραφές, οι 4 διαγραμμένοι δεν συναντήθηκαν με την αξιοπρέπεια. Αφού επί έναν και πλέον χρόνο, με τη στάση τους στο δημοτικό συμβούλιο έχουν αναγορευτεί στην πιο λυσσαλέα, την πιο εμπαθή και την πιο αδίστακτη αντιπολίτευση προς τη διοίκηση, αντί να πάρουν αξιοπρεπώς το καπελάκι τους και να φύγουν από το συνδυασμό που λυσσαλέα πολεμάνε, δια στόματος Βούλας Μαυράκη (τι κρίμα...) ακούσαμε πως
ήθελαν να "πατήσουν" πάνω στη Νέα Προοπτική για να διεκδικήσουν εκλογή στις δημαιρεσίες!


- Αντί να μιλήσουν για την ουσία της υπόθεσης, για την άγρια και χωρίς φραγμούς υπονόμευση της διοίκησης του Δήμου ΟΧΙ ΕΞΑΡΧΗΣ, αλλά ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ, αντί λοιπόν να μιλήσουν "για την ταμπακιέρα" λένε ένα σωρό αερολογίες. Συγκεκριμένα:
- Αντί να εξηγήσουν για ποιο λόγο δεν ψήφισαν το Πρόγραμμα δημιουργίας Κέντρου δια βίου Μάθησης, που είναι ένα 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα, για το οποίο ο δήμος δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ, αλλά εκατοντάδες συμπολίτες μας θα μπορούσαν να μάθουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους, η τατράδα μάς λέει ότι τους διέγραψαν για να τους αποκλείσουν από τις δημαιρεσίες. Ήθελαν δηλαδή ΚΑΙ να υπονομεύουν τη διοίκηση του δήμου, ΚΑΙ να εκλεγούν στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, γύρευε με ποιες παρασκηνιακές ζυμώσεις και κάτω από ποιες δεσμεύσεις. Τι κρίμα!
- Αντί να εξηγήσουν γιατί καταψήφισαν σωρεία προτάσεων και πρωτοβουλιών της διοίκησης (δημοτικά τέλη 2012, έγκριση προϋπολογισμού 2012, συγκρότηση επιτροπών προμηθειών, πρόγραμμα "εξοικονομώ", προϋπολογισμός Ενιαίου Φορέα, απολογισμός Αθλητικού Οργανισμού, απολογισμός Κέντρου Προσχολικής Αγωγής, απολογισμός ΚΑΠΗ, απολογισμός ΠΠΙΕΔ, έγκριση δανείου για να εξοφληθούν οι προμηθευτές του δήμου,  δημοτικά τέλη για Πρωτομαγιά, για την καθαριότητα, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς...) χωρίς ούτε ίχνος αξιοπρέπειας μας είπαν εν μέσω δημοτικού συμβουλίου ότι... ήθελαν προθεσμία για να μάθουν γιατί κατηγορούνται. Είναι ίδιον του ενορχηστρωτή τους, να περνάει όλους τους υπόλοιπους για ηλίθιους... Τι κρίμα!
- Αντί να απολογηθούν γιατί σιγόνταραν την αντιπολίτευση σε καταγγελίες κατά των αντιδημάρχων, και σε πολλές περιπτώσεις υπερθεμάτιζαν, γιατί με την ψήφο τους οδηγούσαν συνειδητά (φυσικά...) το δήμο σε στάση πληρωμών, σε οικονομική ασφυξία, προτίμησαν να εγκαταλείψουν ΚΑΘΕ ίχνος αξιοπρέπειας κι ισχυρίζονταν ότι η διαγραφή τους έγινε για να... αποκλειστούν από τις δημαιρεσίες. Μα, νομίζουν ότι τους πιστεύουμε; ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ότι τα αξιώματα των δημαιρεσιών για τις θέσεις της πλειοψηφίας προκύπτουν κατόπιν εκλογής, βεβαίως, αλλά ΜΟΝΟΝ ύστερα από πρόταση της διοίκησης. Ποιος παράφρων θα μπορούσε να πιστέψει ότι η διοίκηση θα πρότεινε κάποιον ή κάποιαν από τους 4 για οποιαδήποτε θέση στις δημαιρεσίες; Αυτά μας λένε οι διαγραφέντες, τι κρίμα!
- Η κα Μαυράκη, εξ ονόματος των 4 διαγραφέντων, επανέφερε το πολυσυζητημένο θέμα των συμβούλων της δημάρχου. Το είχε κάνει ένα φεγγάρι σημαία της και η αξιωματική αντιπολίτευση. Μα η κα Μαυράκη, η κα Αγαγιώτου και η κα Παπαλουκά, δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν ΠΟΣΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ είχε ο μέντοράς τους κύριος Γρετζελιάς όταν ήταν δήμαρχος; Για τον Ζαχαρία Χωρινό δεν ρωτάω, γιατί ήταν και τότε δημοτικός σύμβουλος, και ήξερε και ξέρει. Κι ακόμα: Η κα Μαυράκη, η κα Αγαγιώτου , η κα Παπαλουκά και ο κος Χωρινός, μήπως μπορούν επιτέλους να εξηγήσουν στους δημότες ΑΠΟ ΠΟΤΕ και μετά τους φάνηκαν "πολλοί" οι σύμβουλοι της δημάρχου; Από πότε; Να σας πω εγώ από πότε: Από τότε που διαφοροποιήθηκε ο κ. Γρετζελιάς. Περί τέτοιου εξευτελισμού και αναξιοπρέπειας μιλάμε.  Και οι άνθρωποι αυτοί, δεν ντρέπονται!
Δείτε το βίντεο:

11 σχόλια:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ8 Ιανουαρίου 2013 στις 12:05 π.μ.

    ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΚΑ ΜΑΥΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ; ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ! ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόγραμμα "διά βίου μάθηση" πού θα ανατίθετο;
    Δεν ψηφίσανε τα της Πρωτομαγιάς 2012. Για να γίνουν αυτά που γίνανε το 2011;
    Δεν ψηφίσανε τα τέλη & τον προϋπολογισμό του 2012. Δηλ.τις αυξήσεις και τη λήψη δανείου, όταν καλά-καλά δεν εισπράττουν αυτά που πρέπει (ακούς Αποστολάκη, που μίλαγες για τοπικά μνημόνια;).
    Δεν ψηφίσανε τα του Ενιαίου Φορέα και τα της Κοινωφελούς με τις ανάξιες ηγεσίες.
    Δεν ψηφίσανε, τέλος, όλες τις τροπολογίες που βρώμαγαν από μακριά.
    Ε λοιπόν, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ!!!!
    Δυστυχώς, η τυφλότητα κάποιων, που επιμένουν να βλέπουν πίσω απ'όλα το Γρετζελιά, καλά κρατεί. Αλλά αυτή η καραμέλα δεν γίνεται να πιπιλίζεται άλλο.
    Πάνω απ'όλα υπάρχει η νομιμότητα και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Καθήκον κάθε ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ είναι να στηλιτεύει κάθε απόπειρα για προσωπικό όφελος του ενός ή του άλλου. Η αντίληψη που θέλει τον εκάστοτε επικεφαλής, με τα λάθη και τις αδυναμίες του, να "κουμαντάρει" την ομάδα του ως αγέλη προβάτων, πρέπει να τσακιστεί αποφασιστικά. Μέχρι και η Γκούμα του ΚΚΕ μίλησε για διαγραφές λόγω σκοπιμοτήτων. Γιατί; Μα γιατί μένει το πεδίο ελεύθερο στα "τσακάλια" να διαμορφώσουν αυτά μόνα τους την ατζέντα, και σε επίπεδο στελεχών και σε επίπεδο προτεραιοτήτων.
    Το ποιον της δημάρχου το ξέρουμε πια καλά. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήταν γνωστό από καιρό. Ανάγλυφα σκιαγραφείται από τη "μούφα έκθεση" του κεκέ.
    Μόνη δυνατότητα για τους έχοντες τσίπα και κότσια είναι να συνεχίσουν να πηγαίνουν "κόντρα". Όποιο κι αν είναι το κόστος γι'αυτούς. Αν δεν θέλουν να καταντήσουν σαν τους ελεεινούς αυλικούς που για το άτιμο το χιλιάρικο δέχονται να κάνουν μέχρι και κωλοτούμπες.
    Για τη Βάσω Αγαγιώτου, για παράδειγμα, ο κεκές βρήκε να πει ότι έπιασε δουλειά στην ΑΕΠΙ του Γρετζελιά, υπονοώντας αλλαγή "στρατοπέδου" λόγω συναλλαγής. Έτσι δεν χρειάζεται να μιλήσει για το διά ταύτα, το ότι δηλαδή η δήμαρχος άρχισε να "ξεφεύγει", ότι άρχισε να χάνει το μέτρο και την κοινή λογική. Ότι αυτά που έκανε, ούτε η έχουσα γαϊδουρινή υπομονή Βάσω Αγαγιώτου, μέχρι τότε δεξί της χέρι στη Χαλκηδόνα, δεν μπορούσε πλέον να ανεχτεί. Αλήθεια, ακόμη και σήμερα, γνωρίζει άραγε κάποιος τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η Βάσω απέσυρε την εμπιστοσύνη της από το πρόσωπο της δημάρχου; Πολύ αμφιβάλλω...
    Α! Και κάτι τελευταίο: πολύ πρόσφατα συναντήθηκαν κατ'ιδίαν Τομπούλογλου και Γρετζελιάς. Λέτε και ο Χάρης να αναλάβει καθήκοντα στην ΑΕΠΙ; Ή ακόμη χειρότερα, να μεταβληθεί στο απόλυτο όργανο-εκτελεστή του μουσάτου ενορχηστρωτή;; Ποιος ξέρει...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και είναι δικαίωμα του κάθε Δημ. Συμβούλου να ψηφίζει κατά συνείδηση. Μόνη διαφορά είναι ότι κάθε Δημ. Σύμβουλος συμμετέχει σε ένα συνδυασμό, με τον οποίο εκλέγεται και έχει απέναντί του κάποιες υποχρεώσεις. Σοβαρότερη, κατά τη γνώμη μου, ηθική υποχρέωση είναι η ελικρίνεια απέναντι στον συνδυασμό. Όταν δηλαδή ο κάθε ένας κρίνει ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει μια πολιτική, παραιτείται, ανεξαρτητοποιείται κλπ. Ανοιχτά και δημόσια. Θα κριθεί και ο παραιτηθείς και ο συνδυασμός του, από τους ψηφοφόρους. Αυτό έκαναν και άλλοι ανεξάρτητοι σήμερα, οι οποίοι δημόσια εξήγησαν και τους λόγους για τους οποίους αναξαρτητοποιήθηκαν.
      Το να διαφωνείς αλλά να θέλεις να κρατάς και την ιδιότητα του μέλους του συνδυασμού, ούτε λογικό όύτε ηθικό, ούτε πολιτικά ορθό είναι. Μόνο καιροσκοπισμό και ιδιοτέλεια καταδεικνύει.
      Και, βέβαια, όσο και να μην θέλεις να συνδέεις συμπεριφορές με πρόσωπα και καταστάσεις, οι...συμπτώσεις είναι πολλές για να είναι απλώς συμπτώσεις.

      Διαγραφή
    2. Άλλο 1800 και τώρα 1000 με αντιδημαρχία και άλλο 3200 στην ΑΕΠΙ. Άσε μας ρε Βάσω, πήγαινε καμιά τσάντα στους απόρους να πάρεις καμία ψήφο

      Διαγραφή
  3. Το ίδιο λέμε. Διαφωνούν. Το πρόβλημα είναι ότι διαφωνούν ΣΕ ΟΛΑ. Και διαφωνούν -κοίτα κάτι συμπτώσεις...- λίγο μετά που άρχισε να διαφωνεί ο Π. Γρετζελιάς. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατό από τη μια να διαφωνούν ΣΕ ΟΛΑ με το συνδυασμό με τον οποίο εξελέγησαν (δεν θα κουραστώ να γράφω ότι ΕΚΕΙΝΟΙ είναι συνυπεύθυνοι για την ηγεσία του συνδυασμού τους, όχι εγώ κι οι πολίτες) κι από την άλλη, να θέλουν στην πλάτη εκείνων τους οποίους υπονομεύουν, να καταλάβουν αξιώματα. Πρόκειται για έσχατη αναξιοπρέπεια.
    Όσο για τη Βάσω Αγαγιώτου, ασφαλώς έχετε δίκιο. Η πραγματικότητα είναι ότι της ήλθε Θεία Φώτιση για την πορεία της διοίκησης και για να το σκεφτεί καλύτερα βγήκε για καφέ. Εκεί, ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ, έπεσε πάνω στον Παντελή Γρετζελιά που είχε βγει κι εκείνος για καφέ και για να ψάξει εργαζόμενους για την ΑΕΠΙ. Αυτή είναι η πραγματικότητα βρε παιδιά μην ακούτε τους κακεντρεχείς.
    Καλά, αυτό το επιχείρημα- ογκόλιθο "το πρόγραμμα δια βίου μάθησης που θα ανετίθετο;" με έχει κολλήσει στον τοίχο. Σε κάτι κερδοσκοπικές εταιρείες, όπως η Γενική Γραμματεία δια βίου Μάθησης. Αμ το άλλο; Δεν ψήφισαν την Πρωτομαγιά του 2012 για να μη γίνουν όσα έγιναν το 2011. και μαντικές ικανότητες έχουν οι αποστάτες, αμέ!
    Εντάξει, παιδιά, αν πιστεύετε ότι η κοινωνία της πόλης δεν έχει καταλάβει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι συμβαίνει, είστε μακριά νυχτωμένοι και νυχτωμένες...
    Τέλος, το σχόλιο- απάντηση στο παραπάνω -που απαντώ κι εγώ- κόβεται, γιατί γράφει αναπόδεικτα ονόματα. Γράψτο αλλιώς και ξαναστείλτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο Μεγάλος μας Ηγέτης αγαπάει πραγματικά το Δήμο και τους Δημότες...θα προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία αν παραιτηθεί από τα Δημοτικά δρώμενα.
    Θα ηρεμίσει η πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο, και όλη η πόλη θα τον ευγνωμονεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν κατάλαβες ακόμα το ποσο μεγάλος είναι. Εκείνος που το ξέρει, δεν φεύγει, ακριβώς για αυτό το λόγο. Δεν θέλει να στερήσει την πόλη από την πολύτιμη παρουσία Του. Τι θα γίνει η πόλη χωρίς Αυτόν; Για το καλό μας το κάνει. Μας κάνει τεράστια χάρη με την παρουσία Του. Μην είμαστε και αχάριστοι. Πρέπει να είμαστε σε θέση να εκτιμούμε τις προσωπικές θυσίες.

      Διαγραφή
  5. καθείς από τους 4 έχει διαφορετικά ελατήρια ,πορεία,οπτική και σκοπούς και πρέπει να κρίνεται ΑΝΑΛΟΓΑ:
    1ΟΙ ΕΧΟΥΣΕΣ 2 ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ(ΣΣ ποια να νραπεί ,η βούλα;;;;;;;;;;;;;;;;)
    2 Ο ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ;;;;;;;;;;;
    3 Η ΝΕΑΡΗ
    ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΡΕΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο βρίσκει κορόϊδα να τον ακολουθούν και να εκτίθενται, θα μένει αμετακίνητος. Μόνο όταν τον εγκαταλείψει και ο τελευταίος παρατρεχάμενος, μπορεί να τα παρατήσει.
    Αν και τον έχω ικανό να περιφέρεται και να παραμιλά μόνος του, και να πουλά τρέλα ότι έχει κι άλλον δίπλα του αλλά εμείς δεν τον βλέπουμε.
    Όταν χαθεί εντελώς η αξιοπρέπεια, μένει κάτι άλλο υπολογήσιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Μια ερώτηση να κάνω: εσύ είσαι Η Σεσίλ ή Ο Σεσίλ; Η Σεσίλ ντε Φρανς είναι διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός ενώ ο Σεσίλ ντε Μιλ είναι βραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης (για τους άλλους τα γράφω, για να τους κάνω εντύπωση... Μιλάμε περί πολλή μόρφωσις, ως θα έλεγε και η Πυργοδέσποινα του Μπύθουλα). Εσύ που γέρνεις;

      Διαγραφή
  7. Αγαπητή Ζιζέλ

    Ομολογώ πως δεν έλαβα υπόψιν μου, την παράμετρο αυτή, πόσο Μεγάλος είναι!!!!
    Ζητώ ταπεινά συγνώμη γιατί αδίκησα τον Εκλαμπρότατο και Πανμέγιστο
    Ηγέτη μας.!!!!!
    Παρασύρθηκα από τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης που με διακατέχουν,
    και εκστόμισα αυτή τη σκέψη, με γνώμονα την διαφύλαξη της
    υγεία του, από τον μέγιστο κόπο και μόχθο που καταβάλλει νυχθημερόν,
    για μας τους αχάριστους Ιθαγενείς, βρισκόμενος στη τρίτη ηλικία.!!!!
    Ομολογώ πως έσφαλα....δεν θα επαναληφθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή