Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δήμος: Δωρεάν εξετάσεις παχέος εντέρου

Παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η γνωστή, ετερόκλητη παρέα των καταστροφολόγων, ο δήμος της πόλης μας πασχίζει να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες, που δοκιμάζονται σκληρά από
τη μεγάλη οικονομική κρίση και την έκρηξη της ανεργίας. 
 Ο δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, σε συνεργασία με το «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας»  οργανώνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα από τις 25 Μαρτίου - 6 Απριλίου 2013.
•    Ηλικία των εξεταζόμενων : 50 – 75 ετών.
•    Χώρος εξέτασης : όλες οι διαγνωστικές μονάδες της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ,  με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στον Παγκόσμιο Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, που έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ο μήνας Μάρτιος.
Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση, ο έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, η οποία συνιστά σήμερα τον 3ο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.
Σημειώνεται, ότι πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210-6966100 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου