Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Όσα είπε ο Καραϊσκάκης (video)

Μερικές από τις κουβέντες του αθυρόστομου, αλλά τόσο αυθεντικού Καραϊσκάκη. Το βίντεο που ακολουθεί βασίζεται εξ ολοκλήρου στο λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε ο Καραϊσκάκης προς τον υπαρχηγό του
Πανουργιά, όπως αυτό διασώθηκε μέσα στα "Απομνημονεύματα" του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Ο Παπακωνσταντίνου που τραγουδάει, το ευχαριστιέται, αλλά εμείς εδώ προειδοποιούμε ότι καλό είναι να μην το ακούσετε παρέα με ανηλίκους και δεσποινίδες.
Οι ύβρεις του Καραϊσκάκη, διαλεγμένες μία μία, επιδιώκουν να καταδείξουν στον άτυχο Τούρκο συνομιλητή του τη νέα τάξη πραγμάτων, τις και νούργιες κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες που η Επανάσταση έφερε, και τη θέση, πια, που έχει ο Καραϊσκάκης μεταξύ των Ελλήνων· των Ελλήνων που, λίγο παρακάτω, προσδιορίζονται και πάλι από τον Καραϊσκάκη με το γνωστό του τρόπο ποιοι είναι: «Ιδού οι Έλληνες! Αυτοί σας χέζουν και τώρα και πάντα».
Ο Καραϊσκάκης ήταν, βέβαια, κάτι πολύ περισσότερο από αυτή τη ζωώδη βωμολοχία. Αυτός ο παλιός κλέφτης, με τους βάναυσους τρόπους και την ασαφή κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια του Αγώνα εθνική συνειδητοποίηση και στάση, θα εξελιχθεί μαζί με την Επανάσταση και θα την υπερασπίσει με την ίδια του τη ζωή, σε μια ευγενή τελική πορεία που ανέδειξε τη μαχητικότητα, την ευφυΐα, το πείσμα, την αντοχή, τη στρατηγικότητα και την παλικαριά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου