Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Φιλόδοξο πρόγραμμα εκδρομών από την ΟΑΣΗ



Πάρτε χαρτί- μολύβι, ή τυπώστε το κείμενο, για να ξέρετε πού μπορείτε να πάτε με την ΟΑΣΗ στο προσεχές διάστημα: 


ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ    ΕΚΔΡΟΜΗ   16 – 19/5/2013     ΓΙΑΝΝΕΝΑ   ΚΛΠ
1η μέρα:   Πέμπτη 16/5/13 , μπροστά από το Δημαρχείο, ώρα 7,30πμ (ακριβώς)  αναχώρηση  .  Προορισμός Γιάννενα .  Πριν  περάσουμε τη  γέφυρα «Χ. Τρικούπης» έχουμε σταματήσει για καφέ , για φαγητό στην Αμφιλοχία και πριν φθάσουμε στον προορισμό μας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας (κέρινων ομοιωμάτων) του φημισμένου γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η μέρα: Παρασκευή 17/5/13,   Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου 
Μετά το πρωινό μας , γύρω στις 9 πμ  ξεκινάμε για τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) με τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή) δημιούργημα της αγάπης του για τον τόπο και τις παραδόσεις.  Επόμενη στάση το γνωστό Μονοδένδρι. Από εκεί θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Γεύμα σε τοπική-ταβέρνα εστιατόριο για να επιλέξετε ανάμεσα σε  παραδοσιακές πίτες, μαγειρευτά και ψητά της ώρας. 
Επιστροφή στα Γιάννενα και από τον γραφικό  μώλο θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια στο νησάκι. Σήμερα είναι ένας γραφικότατος οικισμός με περίπου εκατό οικογένειες. Στο νησί βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Χρόνος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια.
3η μέρα : Σάββατο 18/5/13 ,   Δωδώνη – Σπήλαιο Περάματος Κάστρο
Μετά το πρωινό μας , γύρω στις 9 πμ , αναχώρηση για ένα από τους πιο ωραίους και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδος μας , εκεί όπου λατρεύτηκε η θεά Γη  από τον 19ο-14ο π.Χ. αιώνα , χώρος που με το πέρασμα των αιώνων, διαβρώθηκε και σκεπάστηκε από χώμα , ακόμα και το Θέατρό του,  για να ανακαλυφθεί μόλις το 1875.                       Στην συνέχεια,  θα αναχωρήσουμε για το Σπήλαιο Περάματος . Θα περπατήσουμε υπό την καθοδήγηση ξεναγού ,διαδρομή μήκους  1.100 μέτρων με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς οι κάτοικοι του χωριού προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς. Είναι το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά, αλλά και αυτό που παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις, είναι το μέγεθος και η σπανιότητά του.
Επιστρέφουμε στα Γιάννενα για φαγητό και το απόγευμα θα έχουμε ξενάγηση στο κάστρο που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού,
το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ και το Βυζαντινό μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και προτείνουμε βραδινή έξοδο στα μαγαζιά κάτω από το κάστρο, δίπλα στη λίμνη.  
4η μέρα :  Κυριακή  19/5/13 , Μέτσοβο – Καλαμπάκα -  Αθήνα   
Μετά το πρωινό μας, γύρω στις 8,30πμ , παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Σταματάμε στο Μέτσοβο, που εξακολουθεί να είναι ένα  ζωντανό « χωριό» με πάνω από 3.000 κατοίκους, με γεμάτα σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, με πρότυπες επιχειρήσεις ,βιβλιοθήκες, πνευματικά κέντρα , πινακοθήκη, με μια πολύβουη πλατεία ,τόπος καταγωγής ευεργετών , σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά της Πίνδου , στα 1.100 μέτρα. Πρόταση να επισκεφθείτε , το Αρχοντικό του Τοσίτσα, τη  Πινακοθήκη, την Αγία Παρασκευή ,και να απολαύσετε την κίνηση και τα μαγαζιά της πλατείας. Στη συνέχεια μέσω Μετέωρων-Καλαμπάκας (γεύμα)-Τρίκαλα άφιξη στην Αθήνα.


Κόστος συμμετοχής :
140 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό ,
170 ευρώ  το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, σπήλαια κλπ
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου  και στα ανωτέρω τηλέφωνα.   
Προκαταβολή  50%  μέχρι  15/4/2013
,   εξόφληση μέχρι   2/5/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου