Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα...

Kατά 30% αυξήθηκε, το 2012, η μετανάστευση των Ιταλών για λόγους εργασίας , σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της δημόσιας αρχής Aire, που καταγράφει τους
μονίμους κατοίκους εξωτερικού.
Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό ραδιόφωνο «Radio 24» σε ειδική του έρευνα, οι κύριες αιτίες που ώθησαν 78.941 Ιταλούς να εγκαταλείψουν την χώρα τους, κατά το περασμένο έτος, ήταν η έλλειψη εργασίας, όπως και οι μορφές απασχόλησης που έκριναν μη ικανοποιητικές: την εποχική εργασία, κυρίως, και δουλειές στις οποίες δεν αντιστοιχούσε η πρέπουσα αμοιβή, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό κόστος ζωής .
Το 56% των μεταναστών που εγγράφηκαν στα μητρώα των μονίμων κατοίκων εξωτερικού είναι άνδρες, το 44% γυναίκες.
Σε σύγκριση με το 2011, οι νέοι 28 με 40 ετών σημείωσαν αύξηση της τάξης του 28,3%, και για τον λόγο αυτό, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «απώλεια ταλέντων και δημιουργικής δύναμης».
Κύριος προορισμός των εν λόγω μεταναστών ήταν η Γερμανία, που το 2012 προσέλκυσε 10.520 Ιταλούς. Ακολουθούν η Ελβετία (8.906), η Μεγάλη Βρετανία (7.520) και η Γαλλία (7.024).
Συνολικά, το 62,4% διάλεξε, ως νέο τόπο διαμονής και απασχόλησης μια ευρωπαϊκή χώρα. Μια επιλογή που, σύμφωνα με αρκετούς σχολιαστές, δείχνει ότι μέρος των νέων που βγήκε μόνιμα εκτός εθνικών συνόρων, ελπίζει, κάποια στιγμή, να μπορέσει να επιστρέψει στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου