Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μήπως σας αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο;




Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια κοινωνική παρέμβαση  της Δημοτικής Αρχής που έχει γίνει θεσμός. Έχει ως στόχο  την βοήθεια οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και σκοπός του είναι η
κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών και μοναχικών ατόμων της πόλης μας 
Τα προϊόντα  που παρέχονται από το Κοινωνικό  Παντοπωλείο,  διανέμονται δωρεάν και προέρχονται από δωρεές συμπολιτών μας, συλλόγων, σχολείων και μεγάλων επιχειρήσεων (super – markets, αρτοβιομηχανίες, βιομηχανίες ζυμαρικών, κλπ.) 
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν μια ειδική κάρτα την  οποία οφείλουν να επιδεικνύουν κάθε φορά που παραλαμβάνουν προϊόντα.
Για την παραλαβή της ειδικής κάρτας και την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στη Δομή  του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι απαραίτητα τα παρακάτω δικαιολογητικά :
Εκκαθαριστικό σημείωμα ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν κατατέθηκε δήλωση.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο.
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
Απόκομμα λογαριασμού ΔΕΚΟ από όπου φαίνεται η διεύθυνση της κατοικίας  ή συμβόλαιο ενοικίου.
Βεβαίωση αποδοχών (εάν υπάρχει).
Κάρτα ανεργίας (εφόσον ο υποψήφιος είναι άνεργος).
Γνωμάτευση από το ΙΚΑ ή δημόσιο νοσοκομείο για αναπηρία ή χρόνια ασθένεια του ίδιου ή μέλους της οικογένειας και
Ε9
Ο έλεγχος γίνεται  από κοινωνικούς  λειτουργούς και επικυρώνεται από πενταμελή επιτροπή που έχει ορισθεί για το συγκεκριμένο σκοπό.
Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να βοηθήσουν τους  οικονομικά αδύναμους,  μπορούν να  συμβάλλουν προσφέροντας προϊόντα αντίστοιχα με αυτά που διαθέτει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως γάλα, αλεύρι, ζάχαρή, ντοματοχυμό, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά όλων των ειδών, λάδι.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου που ως ευαισθητοποιημένα και κοινωνικά υπεύθυνα άτομα, προσφέρουν της αλληλεγγύη τους στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας .
 Καβακοπούλου Αγανίκη- Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Φ.Χ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου