Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ο Απόστολος Κόντος προετοιμάζεται...

Πυκνώνει τις διερευνητικές του επαφές ο Απόστολος Κόντος, γνωστός και παλαιός συμπολίτης μας, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες δόξες του ελληνικού μπάσκετ, εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών. Ο κ. Κόντος, που
βρίσκεται σε στάδιο διερεύνησης, συζητά με πλειάδα τοπικών στελεχών και παραγόντων, αλλά και με νέα πρόσωπα για το ενδεχόμενο να ηγηθεί συνδυασμού που θα καλύπτει μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος. Από τις συζητήσεις του γίνεται σαφές ότι πρόθεσή του δεν είναι να έχει αναφορά σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αλλά αντίθετα να συμπεριλάβει -εάν τελικά αποφασίσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος- στο συνδυασμό του τοπικά στελέχη από περισσότερους πολιτικούς χώρους ή και ανέντακτους.
Ο Απόστολος Κόντος είναι ένας σεμνός και συμπαθής συμπολίτης, συνεπώς σε αυτή τη φάση συναντά κυρίως θετικές αντιδράσεις. Φυσικά, έπεται η φάση των προγραμματικών θέσεων, καθώς και των προσώπων τα οποία θα τον πλαισιώσουν, που αναμένεται να είναι και η πιο ενδιαφέρουσα.

27 σχόλια:

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ.
    ΟΠΩΣ ΟΔΟΣ ΚΙΜΩΝΟΣ ΚΟΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΟΔΟΣ ΔΑΒΙΔ ΣΤΕΡΓΑΚΟΥ ΟΔΟΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗ κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναμφίβολα ο Απόστολος Κόντος είναι συμπαθής και άνθρωπος εγνωσμένου ήθους. Αρκούν όμως αυτά για μια σύγχρονη τεχνοκρατική αλλά και πολιτική διοίκηση; Τα πειράματα με τους συμπαθείς συμπολίτες που εξελέγησαν Δήμαρχοι και η αποτυχία τους, εν τέλει, δεν πρέπει να μας προβληματίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ζιζέλ αν και διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τις κατά καιρούς νεοφιλελέδικες απόψεις σου, εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα. Ωστόσο, αν δούμε το θέμα μέσα από τεχνοκρατική λογική και καπιταλιστική οπτική, αφήνοντας κατά μέρος τα όποια ιδεολογήματα, ο Απόστολος δεν είναι απλά ένας συμπαθής και αναγνωρίσιμος, λόγω του αθλητισμού, συμπολίτης μας. Υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος, αν δεν κάνω λάθος, σε πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών. Ξέρει από διοίκηση. Δεν είναι αυτό που λέμε "ο,τι-να 'ναι", όπως συμβαίνει με άλλους υποψηφίους που ήταν και είναι παιδιώθεν κρατικοδίαιτοι και κηφήνες.
      Προσωπικά δεν θα τον ψήφιζα ποτέ, λόγω ΔΗΜΑΡ που είναι το αριστερό άλλοθι της τρικομματικής καταστροφής. Αλλά από διοίκηση ξέρει. Δεν είναι... "γλάστρα".

      Διαγραφή
    2. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι ο Απόστολος είναι "ο,τι-να 'ναι". Και συμφωνώ ότι, σε σχέση με άλλους υποψηφίους, ξεχωρίζει. Όμως στάθηκες μόνο στο επίθετο τεχνοκρατική. Εγώ αναφέρθηκα σε τεχνοκρατική αλλά και πολιτική διοίκηση. Φρονώ, δηλαδή, ότι κάποιος σήμερα θα πρέπει να έχει και τεχνοκρατική αντίληψη και γνώση, αλλά και πολιτική συγκρότηση. Η ύπαρξη ενός μόνο από τα χαρακτηριστικά αυτά, νομίζω ότι δημιουργεί μια άκρως ελλειμματική κατάσταση.
      Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, ακόμα και με τη ΔΗΜΑΡ. Το θέμα με τον Απόστολο είναι, κατά τη γνώμη μου, ότι αποτελεί ένα ριμέϊκ της περίπτωσης Σταύρου. Και εκεί έγκειται η διαφωνία μου.
      Κατά τα άλλα, ευχής έργον θα ήταν άνθρωποι των επιχειρήσεων να ασχολούνται με θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση και την αυτοδιοίκηση. Ίσως θα μπορούσαν να μεταφέρουν το πρακτικό και δημιουργικό πνεύμα των επιχειρήσεων και στο αραχνιασμένο Δημόσιο.

      Διαγραφή
    3. Δεν μας ενδιαφέρει λοιπόν αν κάποιος ξέρει ή όχι, αν έχει διοικητικά προσόντα ή είναι κηφήνας, αν είναι γλάστρα ή μπαξές, αλλά το πρωταρχικό μας κριτήριο είναι αν είναι ΔΗΜΑΡ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ . A(ri)steriX λέγε με NafthaliniX.

      Διαγραφή
    4. Εντάξει είναι μια άποψη....ξεπερασμένη αλλά άποψη. Και στα θέματα του Δήμου τι νομίζεις ότι κάνει τη διαφορά; Βλέπεις να υπάρχει χρωματισμός στην πολιτική, ή είναι και αυτό μια αριστερή αγκύλωση; Γιατί, προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι τέτοιο. Εκτός, ίσως, αν εννοείς τον δείκτη νοημοσύνης που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ανήκει κάπου. Αν είναι αυτό, θα συμφωνήσουμε επί της αρχής. Γιατί επί της ουσίας θα διαφωνήσουμε πλήρως.

      Διαγραφή
    5. 2.56μ.μ. Νομιζω οτι η κομματικη σου θεση καθοριζει και την πολιτικη που θ ασκησεις ως Δημαρχος ,αλλο ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ αλλο ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΑΝ.ΕΛ.

      Διαγραφή
    6. Η διαχωριστική γραμμή που βάζεις σίγουρα διαχωρίζει την υπευθυνότητα από τη σχιζοφρένεια. Γι αυτό και κάνω λόγο για δείκτη νοημοσύνης, πιο πάνω. Αν και το ΚΚΕ είναι μια ξεχωριστή κατηγορία μόνο του. Στα υπόλοιπα συμφωνούμε πλήρως.

      Διαγραφή
  4. Αλλαξε ο Μανολιος και εβαλε τα ρούχα αλλιώς ,ενας ακόμη Κόντος ή Κοντός τι θα προσέφερε στην πόλη.Αλλο ενα καμένο χαρτί το εβγαλαν μπροστά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή αγαπητέ Διαμαντή το σχήμα πού πάει νά δημιουργηθεί θα είναι κάτι σάν ΔΗΜΑΡ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όσο μπορώ να συμπεράνω, όχι. Θέλει να κάνει ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο.

      Διαγραφή
  6. Μάλλον θα να «χρησιμοποιήσει» το ψηφοδέλτιο του αδελφού του. Ο Ντ’ Αρτανιάν, οι τρεις σωματοφύλακες και η Κωστάνς. Αν του λείπουν και κάποια «δεξιά» ανοίγματα θα του δανείσει ο Χάρης. Η αποτυχία εγγυημένη. Την δεύτερη Κυριακή όλοι - ξανά - Χάρη. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την δεύτερη Κυριακή όλοι - ξανά - Χάρη ...και δεύτερος ο Χάρης. Και από την πρώτη Κυριακή να ψηφίζαμε όλοι Χάρη, πάλι δεύτερος θα ήταν. Όντως το έχουμε ξαναδεί το έργο.....

      Διαγραφή
  7. Τι μπορει να προσφερει ενας ανθρωπος που σε καποια φαση της ζωης του θεωρησε οτι η ενδεδειγμενη λυση για τον τοπο ειναι ο Παντελης Γρεντζελιας? Εχει καει για παντα σαν πολιτικη οντοτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κριτική είναι καλή όταν είναι ψύχραιμη και κυρίως σοβαρή. Έχεις αναρωτηθεί πόσοι από τους ψηφοφόρους της Ν.Φ. θεώρησαν "σε κάποια φάση της ζωης τους" ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι ο Π.Γρετζελιάς; Έχεις υπόψη σου το ότι ο Γρετζελιάς ήταν 12 χρόνια Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με πολύ υψηλά ποσοστά;
      Το ότι δεν έχει καταλάβει σήμερα ότι έχει κλείσει τον κύκλο του και ότι, πλέον, έχει μετατραπεί σε βαρίδι για το τοπικό πολιτικό σύστημα, δεν ακυρώνει το παρελθόν.
      Μάλλον δεν θα πρέπει να έχεις και μεγάλη σχέση με τα τοπικά πράγματα, αλλιώς δεν εξηγείται η αστοχία.
      Αν θέλεις να βρεις αδυναμίες στην υποψηφιότητα του Απόστολου, υπάρχουν άλλες, πραγματικές αδυναμίες.

      Διαγραφή
    2. Επειδη εχω μεγαλη σχεση μα τα τοπικα πραγματα γι αυτο επικεντρωνω την εμφανιση του Α.Κοντου στο προσκηνιο με την συμμετοχη του στο ψηφοδελτιο Π.Γρεντζελια.
      Η εκλογικη πελατεια του τοτε υπαρχοντος στα πραγματα πολιτικου φορεα (ΠΑΣΟΚ) κατευθεινονταν ευκολοτατα προς τους υποψηφιους που ειχαν το "χρισμα". Ο τροπος που ο Π.Γ. πηρε αυτο το χρισμα ειναι γνωστος και μπορει να το βεβαιωσει και η Κα Νικη Τρυπια.
      Εγω και οσοι παλιοι Φιλαδελφειωτες γνωριζαμε τον βιο και την πολιτεια του και πριν γινει Δημαρχος ποτε δεν τον ψηφισαμε . Και δυστυχως και οι Αφοι Κοντοι τον γνωριζαν ομως δεν διστασαν να συμπορευτουν μαζι του "σε καποια φαση της ζωης τους" με τον δικο του τροπο ο καθε ενας. Και οταν ειδαν οτι στην Φιλαδελφεια επικρατουσε ο εντονος αντιγρεντζελισμος εγιναν αντιπαλοι του και κερδισαν (με τον Σταυρο ) την δημαρχια.
      Ευτυχως για καποιους που οι ελεγχοι στην τοπικη αυτοδιοικηση αρχιζουν απο το 2000 και μετα.Αλλοιως θα εβλεπες πραγματικη οχι μονο ακυρωση αλλα καταβαραθρωση του παρελθοντος.
      Σιγουρα η κριτικη θα πρεπει να ειναι ψυχραιμη και σοβαρη , και οχι επιφανειακη, θα συμπληρωνα εγω, μονο και μονο για να γραψεις κατι οπως ειναι η δικη σου "που εχεις μεγαλη σχεση με τα τοπικα πραγματα".

      Διαγραφή
    3. Αφού λοιπόν έχεις "μεγάλη σχέση με τα τοπικά πράγματα" θα πρέπει να παραδεχτείς ότι τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωνε ο Γρετζελιάς (έφτασε και το 53% στον 1ο γύρο) δεν ήταν μόνο ψήφοι Πασοκ. Θα πρέπει να γνωρίζεις επίσης ότι ακόμα και στις εποχές της παντοκρατορίας Γρετζελιά, υπήρχε μια ομάδα Πασόκων (μικρή αλλά δυναμική) που ήταν σταθερά απέναντί του. Εκτός αυτού, το Πασοκ (όπως και κανένα άλλο κόμμα) δεν είχε ποτέ τέτοια ποσοστά. Συνεπώς, υπήρχε για πολλά χρόνια μια μεγάλη μερίδα πολιτών, από άλλα κόμματα που ψήφιζε προσωπικά τον Γρετζελιά. Το ότι δεν τον ψήφισες ποτέ εσύ, μπορεί να ήταν αναφαίρετο δικαίωμα σου, αλλά δεν σημαίνει ότι ήταν και το μέτρο του πολιτικώς ορθού.
      Εξάλλου, σχεδόν το σύνολο των "παραγόντων" της πόλης φλέρταρε, κατά καιρούς, με το Γρετζελιά άσχέτως με το αν το φλέρτ αυτό κατέληγε σε "σχέση" ή όχι.
      Επιμένω λοιπόν, ότι πρέπει να βρεις άλλα πράγματα, ως μειονεκτήματα στην υποψηφιότητα αυτή. Υπάρχουν αρκετά...

      Διαγραφή
    4. Δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα το προβλημα μου δεν ειναι ουτε το ΠΑΣΟΚ ουτε ο Γρεντζελιας αλλα η υποψηφιοτητα του Α.Κοντου και η συνεργασια του με τον Γρετζελια! Ολα τα υπολοιπα που γραφεις ειναι για να εχουμε να λεμε! Αν ξαναδιαβασεις αυτα που γραφω 2 ολες και ολες λεξεις τα λενε ολα. " Εκλογικη πελατεια".
      Πρεπιπτοντως ο Χιτλερ αποθεωνοταν απο εναν ολοκληρο λαο! Αυτο ομως δεν αθωωνει ουτε τον ιδιο ουτε οσους συνεργαστηκαναν μαζι του!

      Διαγραφή
    5. Εκείνο που καταλαβαίνει όποιος μπορεί να διαβάζει ελληνικά είναι ότι μέμφεσαι τον Απόστολο γιατί συνεργάστηκε με τον Γρετζελιά και όχι για κάτι άλλο. Και σου απαντώ ότι οι περισσότεροι από τους υποψηφίους συνεργάστηκαν ή "φλέρταραν" με το Γρετζελιά, αφού καλώς ή κακώς, ο Γρετζελιάς ήταν κεντρικό πρόσωπο της δημόσιας ζωής της πόλης. Αυτό είναι ένα γεγονός και δεν αλλάζει.
      Το παράδειγμα με το Χίτλερ είναι από ατυχές έως απαράδεκτο. Γιατί ο Χίτλερ αφού εξελέγη με την ψήφο του γερμανικού λαού, δεν έδωσε τη δυνατότητα να τον κρίνουν ως κυβερνήτη οι ψηφοφόροι. Με διάφορες προβοκάτσιες και τραμπουκισμούς εγκαθίδρυσε δικτατορία.
      Εδώ είχαμε 3 διαδοχικές εκλογικές νίκες.
      Και επιτέλους θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, ο κόσμος ψηφίζει και εκλέγει τις κυβερνήσεις. Καλές ή κακές μπορεί να είναι. Το ότι η ετυμηγορία του κόσμου θα πρέπει να είναι σεβαστή, δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο.

      Διαγραφή
    6. Αυτο λεω και εγω . Και οι γνωριζοντες προσωπα και γεγονοτα θα συμφωνησουν. Με προβοκατσιες και τραμπουκισμους και λαικισμους θα συμπληρωνα εγκαθυδρισε δημαρχιακη δικτατορια. Μπορουν να σου το βεβαιωσουν δημοτικοι συμβουλοι που σηκωσαν ολο το βαρος για αυτον και τωρα ειναι οι μεγαλυτεροι πολεμιοι του!
      . Με την ετυμηγορια του κοσμου δεν εχω προβλημα . Ετσι τον γαλουχισαν ετσι ψηφιζει! Με τους συνεργατες των "Γερμανων' εχω. Και ο Α.Κοντος συνεργαστηκε με τον "Γερμανο" και ειναι καταδικαστεος στην συνειδηση μου. Καθως και οσοι αλλοι συνεργαστηκαν η φλερταραν με αυτον.

      Διαγραφή
    7. Κατάλαβα, ανήκεις και εσύ σε εκείνη τη μερίδα "δημοκρατικών" πολιτών που λένε ότι αν ο λαός δεν ψηφίζει εκείνο που θέλουμε εμείς, τότε να αλλάξουμε λαό.
      Ξύπνα λίγο....ο Γρετζελιάς τελείωσε...ακόμα το φάντασμά του σε τρομάζει;
      Αλλά επειδή δεν είσαι ο μόνος που γνωρίζεις(;) τα πράγματα εκείνης της εποχής, το ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι του Γρετζελιά μπορούν να πουν κάτι είναι πολύ συζητήσιμο.
      Ο νοών νοείτο.

      Διαγραφή
    8. Βγαινεις εκτος θεματος θελωντας να δειξεις οτι ξερεις πολλα αλλα δεν μιλας.
      Ειδικα στις τελευταιες αλλα και σε προηγουμενες εκλογεςοι δημοτικοι συμβουλοι στους οποιους αναφερομαι βγηκαν και μιλησαν ξεκαθαρα εναντιον του.
      Δεν με φοβιζει ο Γρεντζελιας......καταλαβε επιτελους ! Κανενας δεν με φοβιζει ! Απλα δεν εκτιμω καθολου τους πολιτευτες που ξεχνανε ευκολα, εχουν σε πρωτη ζητηση την κολοτουμπα και δεν δισταζουν να φτυνουν εκει που εγλυφαν και το αντστροφο. ΕΛΕΟΣ! Δεν χρειαζεται να μου απαντησης ξανα για να δειξεις οτι καταλαβες:
      Υ.Γ.Μηπως ολοκληρο το ονομα σου ειναι Ζιζελιδου?

      Διαγραφή
  8. Δηλαδή Ζιζέλ κάλιο ένας ΔΗΜΑΡοΝΔΠΑΣΟΚος άσχετος κηφήνας και γλάστρα παρά ένας απ τους άλλους κι ας έχει ουσιαστικά προσόντα για να κουμαντάρει τον Δήμο; Έ ρε και να κατεβάσει ο ΛΑΟΣ υποψήφιο στο Δήμο μας γέλια που θα γίνουν. Μνημονιακός δεν είναι κι αυτός; Με βάζεις στον πειρασμό να σε παραπέμψω πάλι στο «Για όλα τα λαμόγια . . .» του GAP. Ζιζέλ, αν είσαι ξανθειά, έχεις σίγουρα μαύρες ρίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, τωρα μην ρίχνεις έτσι τη συζήτηση. Σε προκαλώ να διαβάσεις προσεκτικά τα σχόλια που έκανα. Από που προκύπτει αυτό που λές; Ικανοί και ανίκανοι υπάρχουν παντού. Απλώς κάθε ικανός δεν είναι απαραίτητα και κατάλληλος...

      Διαγραφή
  9. Ενδεχεται ν ανακοινωσει την υποψηφιοτητα του τον Σεπτεμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα τα σχόλια. Μερικά με ανατρίχιασαν για την άγνοια ή την επιτηδευμένη γνώση...

      Στέλεχος πολυεθνικής λοιπόν! Πως, που, γιατί; Ξέρουν αυτοί που γράφουν τέτοια;

      Η Χωροφυλακή ή ΕΛΑΣ την οποία επίσης "υπηρέτησε", νομίζω πήρε καιρό τώρα και σύνταξη, είναι πολυεθνική;;;

      Ξέρει κανείς να μας αναφέρει άλλο στέλεχος πολυεθνικής με προσόν το απολυτήριο του Αγαλιανού!!!

      Τόση ανάγκη τον είχε η πολυεθνική στο πόστο του, που τον έκανε ακόμη και προπονητή της ΑΕΚ χωρίς επίσης επιτυχία, και τον απομάκρυνε κακήν κακώς ο χορηγός που τον επέβαλε, που... συμπτωματικά ήταν εργοδότης του;

      Γνωρίζει κανείς πως ξεπούλησε την τότε αντιπολίτευση που του πρότεινε να τεθεί επικεφαλής της στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από τον Γρετζελιά, και κατέβηκε μαζί του;

      Γνωρίζει κανείς πως και γιατί αρνήθηκε συνεργασία ή στήριξη στον Παπαμικρούλη;

      Ανεξάρτητος λέει... ποιος αυτός που δεν άφησε κομματική για κομματική συγκέντρωση υποψηφίων μόνο του ΠΑΣΟΚ, αυτός που την προεκλογική περίοδο του αδελφού αλλά και μετά διαβεβαίωνε πως ο αδελφός θα ήθελε να είναι παρών γιατί υποστηρίζει, αλλά... δεν μπορεί!

      Νομίζω σε... μια οικογενειακή υπόθεση που μάλλον κύριο μέλημα θα έχει να ολοκληρώσει το... ανεκτέλεστο έργο (ΜΑΒΑ, Κάκκαβα κλπ) κανείς σοβαρός άνθρωπος πολιτικός ή μη δεν έχει θέση...

      Να τελειώνουμε με Γρετζελιάδες, Γρετζελικούς αλλά και άλλες οικογένειες τις οποίες γνωρίσαμε με επώδυνο τρόπο...

      Διαγραφή